Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Όμιλος: Μίλαν των... άκρων!

Με γκολ του Σίλβα στο 90+2' η Μίλαν πήρε ισοπαλία χρυσάφι από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου (2-2) και έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από... ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Πλζεν – ΜΠΑΤΕ 1-1.Την αρχή για τους «ροσονέρι» είχε κάνει ο Πάτο μόλις στα 20" δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά η Μπάρτσα με γκολ των Πέδρο (36') και Βίγια (50') πίστεψε προς στιγμήν πως θα έπερνε το τρίποντο.

Ισοπαλία και το άλλο ματς ανάμεσα σε Βικτόρια Πλζεν και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 1-1.

Μπαρτσελόνα – Μίλαν

Οι Ιταλοί έδειξαν από νωρίς ότι δεν πήγαν στη Βαρκελώνη για τουρισμό. Έστω και χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς στην ενδεκάδα η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πήρε κεφάλι στο σκορ με τον αντικαταστάτη του Σουηδού, Αλεξάντρε Πάτο, μόλις στα 20 δευτερόλεπτά! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός «χόρεψε» τους αμυντικούς της «Μπάρτσα» και πλάσαρε τον Βαλντές.

Οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με το γνωστό εξαντλητικό παιχνίδι κατοχής τους πίεσαν για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 36’ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Μέσι, ο τελευταίος έβγαλε τον Πέδρο μόνο του πάνω στη γραμμή και εκείνος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα έκανε και το 2-1 στο 50’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδούς των «μπλαουγκράνα».

Ο χρόνος περνούσε, η «Μπάρτσα» εξακολουθούσε να έχει την κατοχή και να πιέζει, αλλά το τρίτο δεν ήρθε και τελικά το πλήρωσε, αφού ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά στο 90+2’ έδωσε τον ένα βαθμό στη Μίλαν και έστειλε τους Ιταλούς στα… ουράνια.

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα – 4-3-3): Βαλντές, Άλβες, Αμπιντάλ, Μασεράνο, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά (67’ Πουγιόλ), Ινιέστα (39’ Φάμπρεγκας), Βίγια (84’ Αφελάι), Μέσι, Πέδρο.

Μίλαν (Αλέγκρι – 4-4-2 ρόμβος): Αμπιάτι, Ζαμπρότα, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Αμπάτε, Νοσερίνο, Φαν Μπόμελ (78’ Ακουιλάνι), Ζέεντορφ, Μπόατενγκ (33’ Αμπροζίνι), Πάτο, Κασάνο (62’ Εμάνουελσον).

Βικτόρια Πλζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Στο άλλος ματς του ομίλου, Βικτόρια Πλζεν και ΜΠΑΤΕ έμειναν στο 1-1, στη σκιά της «τιτανομαχίας» του ομίλου. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπάκος, ύστερα από πάσα του Γίρασεκ, μέσα από την περιοχή.

Το παιχνίδι ήταν γενικά ισορροπημένο και όταν η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος πήρε προς στιγμήν τα ηνία του αγώνα φτάνοντας στην ισοφάριση στο 69’ με τον Μπρέσαν.

Η εξέλιξη και των δύο αγώνων κάνει άκρως ενδιαφέρουσα τη συνέχεια, αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν από ένα βαθμό.

Πλζεν (Βρμπα): Τσεχ, Λιμπέρσκι (79’ Τραπ), Μπιστρόν, Σισόβσκι, Πίλαρ (88’ Χόρα), Χόρβατ, Πετρζέλα (70’ Ντούρις), Γίρανεκ, Κόλαρ, Ραϊτοράλ, Μπάκος.

ΜΠΑΤΕ (Γκοντσαρένκο): Γκούτορ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Βολόντκο, Μπρέσαν (72’ Κοντσεβόι), Γκορντέιντσουκ, (83’ Βολόντκο), Ολέχνοβιτς, Μπάγκα, Ρούντικ, Κέζμαν (76’ Πορφίριο).

Αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2
(36’ Πέδρο, 50’ Βίγια – 1’ Πάτο, 90+2’ Τιάγκο Σίλβα)

Βικτόρια Πλζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1
(45+1’ Μπάκος – 69’ Μπρέσαν)

Βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Μίλαν 1 2-2
2. Μπαρτσελόνα 1 2-2
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 1-1
4. Βικτόρια Πλζεν 1 1-1

Επόμενη αγωνιστική (2η) – 28 Σεπτεμβρίου

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Μπαρτσελόνα
Μίλαν – Βικτόρια Πλζεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: