Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ζ’ Όμιλος: ΑΠΟΕΛ με… ευρωπαϊκό αέρα!

Πρεμιέρα με τρίποντο έκανε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έκανε την μεγάλη ανατροπή και επικράτησε της Ζενίτ με 2-1! Τα πάνω κάτω έφερε και η Πόρτο, νικώντας την Σαχτάρ με το ίδιο σκορ!
ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ 2-1
 
Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και οι ευκαιρίες για γκολ ήταν περιορισμένες! Η πρεμιέρα με «τρίποντο», όμως, ήταν στα σχέδια και των δύο ομάδων, γεγονός που τους οδήγησε στο να… ανοιχτούν στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης!
 
Αυτή που χαμογέλασε πρώτη ήταν η Ζενίτ, η οποία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 63’ με τον Ζιριανόφ! Ο ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί… Ένα εκρηκτικό τρίλεπτο της κυπριακής ομάδας ήταν αρκετό και με τον Μαντούκα στο 73’ και τον Αΐλτον στο 75’ έφερε τα… πάνω κάτω, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη, με την οποία μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ!

Πόρτο-Σαχτάρ 2-1
 
Οι ανατροπές, όμως, δεν ήταν μόνο προνόμιο του ΑΠΟΕΛ αυτή την πρώτη αγωνιστική! Κάτι ανάλογο… ζήλεψε και η Πόρτο και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σαχτάρ, κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη!
 
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, η ουκρανική ομάδα προηγήθηκε στο 12’ με τον Αντριάνο. Η… χαρά της, όμως, δεν κράτησε περισσότερο από 16 λεπτά, καθώς ο Χουλκ είχε έτοιμη  την απάντηση και με δικό του γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 28’!
 
Στους «δράκους» τη νίκη χάρισε ο Κλέμπερ στο 51’, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στην πρώτη θέση να… συγκατοικεί στην κορυφή!

Αποτελέσματα
 
ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ 2-1 (73’ Μαντούκα, 75’ Αΐλτον/63’ Ζιριανόφ)
 
Πόρτο-Σαχτάρ 2-1 (28’ Χουλκ, 51’ Κλέμπερ/ 12’ Αντριάνο)
 


Βαθμολογία
 
ΑΠΟΕΛ 3
 
Πόρτο 3
 
Σαχτάρ 0
 
Ζενίτ 0
 



Επόμενη αγωνιστική
 
Σαχτάρ-ΑΠΟΕΛ
 
Ζενίτ-Πόρτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: