Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ήθελε, αλλά δεν τον ήθελε...!!

Μάγκας ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο, ζήτησε το ματς, αλλά η μπάλα ήθελε την Άρσεναλ που προηγήθηκε 2-0 στο 20΄. Μείωσε ο Φουστέρ (27΄), δοκάρι ο Τόρο, ευκαιρίες, αλλά ήττα τελικά 1-2...
Ήθελε, αλλά δεν τον ήθελε... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Ολυμπιακός αν και ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1. Οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν δύο γκολ στις πρώτες δύο επιθέσεις τους στο 8' με τον Τσάμπερλεν και στο 20' με τον Αντρέ Σάντος, ενώ οι Πειραιώτες μείωσαν στο 27' με τον Φουστέρ. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο... κοίταξαν στα ίσια την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά για κάποια δεκάλεπτα την έπαιζαν στο μισό γήπεδο! Μάλιστα, στην επανάληψη στο 64' έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν το σουτ του Τοροσίδη έξω από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι του Σέζνι.

Με τη νίκη της σήμερα η Άρσεναλ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση του ομίλου, αφού πρώτη είναι η Μαρσέιγ, που επικράτησε στο άλλο ματς 3-0 της Ντόρτμουντ και έκανε το 2/2 (σ.σ έξι βαθμοί). Τρίτοι στον όμιλο με ένα βαθμό είναι οι Γερμανοί και τελευταίος χωρίς βαθμό ο Ολυμπιακός.


Εκπλήξεις και... ξεκούραση


Με αρκετές εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε διέψευσε όλα τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και άφησε στον πάγκο τους Μακούν, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλο και Αμπντούν. Έτσι λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάντσο, στα δεξιά της άμυνας ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας και κεντρικό δίδυμο οι Μαρκάνο – Μέλμπεργκ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Φέισα και Ορμπάιθ, μπροστά τους ο Ιμπαγάσα και στα άκρα οι Μιραλάς και Φουστέρ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τζιμπούρ. Αρκετές αλλαγές όμως είχε και η Άρσεναλ, η οποία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ θέλησε να ξεκουράσει τον Φαν Περσι, τον οποίο και άφησε στον πάγκο. Για τους «κανονιέρηδες» κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σέζνι, στα άκρας της άμυνας οι Αντρέ Σάντος και Σανιά και κεντρικό δίδυμο οι Μερτεζάκερ και Σονγκ. Στην μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Φρίμπονγκ, Ροζίτσκι και Αρτέτα, στα άκρα οι Αρσάβιν και Τσάμπερλεν και στην κορυφή ο Σαμάκ.

Από τα... περίεργα του ματς, το γεγονός πως η Άρσεναλ ξεκινά το ματς με μόλις έναν Άγγλο στην ενδεκάδα, τον Τσάμπερλεν και ο Ολυμπιακός με μόλις έναν Έλληνα, τον Τοροσίδη!
Μαγική εικόνα το 2-0!

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο τέταρτο μόλις λεπτό έχασε και μία καλή ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Φέισα ο Φουστέρ έκανε το σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ωστόσο, αυτή που βρήκε δίχτυα ήταν η Άρσεναλ και μάλιστα στην πρώτη της επίθεση στο 8'. Ο Τσάμπερλεν κατέβασε την μπάλα έξω από την περιοχή, περπάτησε αρκετά μέτρα με τους αμυντικούς να τον κοιτάνε και τελικά με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Κοστάντσο για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα έχασαν με το γρήγορο γκολ των Λονδρέζων και πίεσαν άμεσα για την ισοφάριση. Στο 14' μάλιστα έχασαν και τεράστια διπλή ευκαιρία, όταν ο Τζιμπουρ σούταρε από το... μισό μέτρο δύο φορές, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέζνι. Μετά από αυτό λοιπόν ήρθε η... τιμωρία. Στο 20' ο Αντρέ Σάντος έκανε το 2-0 με σουτ από κοντά, μετά από διώξιμο του Μέλμπεργκ και ντρίπλα πάνω στον Μαρκάνο. Μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν, κόντρα στην ροή του αγώνα, να πετύχουν και τρίτο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Σαμάκ βγήκε τετ α τετ, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Την... πάτησε, αλλά έβαλε ένα!

Μετά το 25' ο Ολυμπιακός ανέβασε και άλλο ρυθμούς και τελικά... ανταμείφθηκε για την εξαιρετική του εικόνα. Στο 27' ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πανέξυπνα με «κομπίνα» το κόρνερ, έβγαλε ωραία την σέντρα και ο Φουστέρ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Το γκολ αυτό ανέβασε και άλλο την ψυχολογία των Πειραιωτών, οι οποίοι μέχρι το τέλος του 45λεπτου έχασαν άλλες τρεις καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Δύο από αυτές ήταν στο 29' με τον Τοροσίδη και τον Τζιμπούρ και η άλλη στο 39', με τον Σέζνι να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μιραλάς.

Άτιμο δοκάρι...

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ ξεκίνησε καλύτερα και φάνηκε από νωρίς πως είχε περισσότερες δυνάμεις. Μάλιστα, στο 49' έχασε και μία καλή ευκαιρία, όταν ο Τσάμπερλεν μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, έκανε και το σουτ, όμως ο Κοστάντσο απεκρουσε. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο όμως, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι ρυθμούς και ισορρόπησε απόλυτα το ματς. Μάλιστα, στο 64' έφτασε και μία... ανάσα από το γκολ και το 2-2, όταν ο Τοροσίδης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι! Η απάντηση των Λονδρέζων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Αρσάβιν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαρκάνο, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως ο Κοστάντσο και πάλι αντέδρασε σωστά.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα. Στα επόμενα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές που έκανε, πίεσε ψηλά, ωστόσο δεν έκανε κάποια σπουδαία φάση και τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει... πικρία στους Πειραιώτες, που στάθηκαν εξαιρετικά στο Λονδίνο.
Οι συνθέσεις:

Αρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Μερτεζάκερ, Φρίμπονγκ, Ροζίτσκι, Αρτέτα, Σαμάκ (Φαν Πέρσι), Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Τσάμπερλεν (68' Ράμσεϊ).

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Φέισα, Ορμπάιθ (75' Μοντέστο), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ. 

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: