Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Και λίγο παίρνει η «Χρυσή Αυγή»!!

Και λίγο παίρνει η «Χρυσή Αυγή»!
Η έκπληξη του πολιτικού κόσμου και των πολιτικών media για τα ευρήματα του exit poll είναι μια καθαρή απόδειξη της παρωχημένης αντίληψής τους για την ελληνική κοινωνία.

Είναι τόσο αμήχανοι ακριβώς επειδή δεν ζουν στην Ελλάδα, στο πεζοδρόμιό της, αλλά μοναχά στο σαλόνι της, δηλαδή στα σαλόνια τους.

Σε αυτόν που του έχει τύχει να έχει κυκλοφορήσει στη διάρκεια της τελευταίας διετίας στο κέντρο της Αθήνας, γι’ αυτόν που του έχει τύχει να συζητήσει και να ζήσει ανθρώπους, μεγάλης ή μικρής ηλικίας, που ζουν στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες ή μεσαίες επαρχιακές πόλεις, το εύρημα της διαπίστωσης ότι η «Χρυσή Αυγή» μπαίνει στην Βουλή δεν δημιουργεί έκπληξη.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Διότι ο μυημένος παρατηρητής έχει καιρό τώρα πολύ καλά αντιληφθεί τι συμβαίνει στη σχέση όσων συμβιώνουν με μετανάστες σε περιοχές που υπάρχουν πολλοί μετανάστες. Ο μυημένος παρατηρητής έχει καιρό τώρα αντιληφθεί ότι οι σημερινοί έφηβοι Ελληνες που πηγαίνουν σε σχολεία όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί συνομήλικοί τους έχουν ήδη δημιουργήσει συμμορίες, για να πλακώνονται με τις συμμορίες των αλλοδαπών.

Ο μυημένος παρατηρητής έχει καιρό τώρα νιώσει τον πανικό των ηλικιωμένων, που ψάχνουν για συνοδεία κάθε φορά που βγαίνουν από το σπίτι. Έχει καιρό τώρα συνειδητοποιήσει ότι στις ελάχιστες οικοδομές βγαίνουν μέχρι και μαχαίρια μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών για ένα ή περισσότερα μεροκάματα. Έχει καιρό τώρα αντιληφθεί ότι διογκώνεται το ρεύμα της ξενοφοβίας, μαζί με το «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» αίσθημα.

Όλα τα παραπάνω δεν νοιάστηκαν ποτέ να αντιληφθούν τα κόμματα εξουσίας, όπως και όλα τα υπόλοιπα σημερινά προβλήματα του μέσου Έλληνα. Γι’ αυτό και δεν έκαναν τίποτα, ούτε καν είπαν τίποτα, την ώρα που η «Χρυσή Αυγή» έφτιαχνε πολιτοφυλακές, συνόδευε συνταξιούχους από τις τράπεζες και επέβαλε δια της βίας νόμο στις συνοικίες του κέντρου και των χωριών, «καθαρίζοντας» τον τόπο από τους μετανάστες.

Μόλις προχθές έμαθα στις φυλακές ότι το τατουάζ της «Χρυσής Αυγής» τα «σπάει» στον Κορυδαλλό, εκεί όπου αποκτούν την μεγαλύτερη δύναμη οι ελληνικές συμμορίες που «εξουδετερώνουν» τους αλλοδαπούς. Αυτό συμβαίνει στη ζούγκλα των φυλακών. Αυτό δεν θα συνέβαινε και στη σημερινή ζούγκλα της ελληνικής κοινωνίας;

Ακούω ότι σε περίπτωση νέων εκλογών το λάθος θα διορθωνόταν, επειδή τάχα όσοι ψήφισαν την «Χρυσή Αυγή» δεν ήξεραν, δεν σκέφτηκαν, δεν διάβασαν Ιστορία. Και γελάω. Διότι όσο περνά ο καιρός και μεγαλώνει ο φόβος των ταλαιπωρημένων Ελλήνων για τις επιθέσεις που δέχονται ή τα μεροκάματα που χάνουν από τους πεινασμένους και πανικόβλητους αλλοδαπούς, το ρεύμα της «Χρυσής Αυγής» θα μεγαλώνει.

Αν αμφιβάλετε, κάντε μια βόλτα στις γειτονιές του κέντρου. Με τον τρόμο των ηλικιωμένων και τον θυμό των πιτσιρικάδων, και λίγο είναι το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής», που επένδυσε πάνω τους.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: