Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Οι δημοσκόποι φοβούνται για αύριο και δεν το κρύβουν!!

Οι δημοσκόποι φοβούνται για αύριο και δεν το κρύβουν
Ο «γκουρού» των δημοσκοπήσεων, ο εθνικός μας εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, ομολογεί ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιό δύσκολες (ως προς την πρόβλεψη) που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Μega (στο Νίκο Στραβελάκη) είπε ξεκάθαρα ότι όλοι οι δημοσκόποι φοβούνται αυτή τη φορά και γι αυτό το exit poll που θα παρουσιάσουν δεν θα αποτελεί πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος. Θα χρειαστούν διορθώσεις, με βάση τις επεξεργασίες που θα ακολουθήσουν.

Άρα, τι θα δούμε αύριο το απόγευμα στις 7, όταν κλείσουν οι κάλπες; Τι θα μας παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι των εταιριών Opinion, MRB, Metron Analysis, Marc και Alco; Διαβάστε τι είπε ο Νικολακόπουλος και θα καταλάβετε:
«Το exit poll θα περιγράφει το τοπίο, είναι η πρώτη φορά που φοβόμαστε να πούμε ότι θα είναι η ακριβής πρόβλεψη του αποτελέσματος. Είναι το πιό δύσκολο που έχω συναντήσει ποτέ. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι στις 7 το απόγευμα να έχουμε μιά αρκετά σαφή εικόνα του τοπίου. Στις 8 θα έχει τελειώσει η επεξεργασία και θα μπορούμε να δώσουμε αρκετά σαφέστερη εικόνα, πολύ κοντά σε μιά πρόβλεψη του αποτελέσματος. Πάντως, η σταθεροποίηση του αποτελέσματος και η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος θα γίνει, περίπου, στις 9 με 9 και τέταρτο».

πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: