Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μεταγραφές στο 90'!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Σούπερ Λίγκας αυτό το Γενάρη.

Μεταγραφές στο 90'

Το επίσης σημαντικό είναι πότε θα πάρεις τον κάθε ποδοσφαιριστή. Αν είναι να έρθεις 31 Ιανουαρίου (ή και πιο μετά αν είναι ελεύθερος) η κίνηση δεν θα έχει μεγάλη αξία. Αν μάλιστα ο παίκτης είναι ανενεργός για μεγάλο διάστημα τι θα σου προσφέρει; Αλλο να παίζει εντός Ελλάδας (εν προκειμένω μιλάμε για τα μέρη μας) κι άλλο να σου έρθει από ξένη χώρα. Μέχρι να σε μάθει και να τον μάθεις, πάει πέταξε το πουλάκι. Ελα εσύ - φύγε εσύ, θυμίζει η κατάσταση τέτοιες μέρες. Πάνω από όλα είναι τι θες και τι ζητάς.

Στη Σούπερ Λίγκα απομένουν 11 αγωνιστικές. Θα είναι έξι παραπάνω για τους τέσσερις των πλεϊ οφ. Η πρώτη πάει χαμένη για αυτούς που ήρθαν-θα έρθουν χθες/σήμερα. Πότε θα προσαρμοσθεί, πότε θα μάθει τα συστήματα και τους συμπαίκτες του; Υπάρχει ο κίνδυνος να καεί άμεσα η επένδυσή σου. Οποιος αποκτάται τώρα, θα αποδώσει (πολλά από) αυτά που περιμένεις τη νέα χρονιά. Αν το καταλάβεις άμεσα, τότε η προσγείωση θα είναι πιο ομαλή. Πρέπει όμως να το καταλάβει και ο κόσμος και να μην περιμένει θαύματα.

Αν η μεταγραφή έχει κλείσει από τα μέσα Δεκέμβρη και αρχές Γενάρη ήδη αγωνίζεται τότε έχει καλώς. Αν σου έρθει τελευταία μέρα, τότε η μεταγραφή αποκτά ρίσκο και χαμηλή πιθανότητα υψηλής απόδοσης στο άμεσο διάστημα.

Γενικά οι δουλειές της τελευταίας μέρας των μεταγραφών είναι κυρίως του... ποδαριού και κυρίως για λόγους εντυπώσεων. Τι θα καταφέρεις στο φινάλε; Θα έρθει ο παικταράς που ήθελαν όλοι και θα σου γκρεμίσει τα τσιμέντα; Στο παρά ένα έρχεται παίκτης για να καλύψει κενό τραυματία όχι για να σου κάνει τη διαφορά. Οφείλεις να τον προστατεύσεις ώστε να μην καεί. Για να καταλάβετε τι λέμε βάλτε στην εκάστοτε ομάδα τον κάθε παίκτη που ήρθε ή έρχεται στο φινάλε και θα καταλάβετε τι μπορείτε να περιμένετε από αυτόν ως το τέλος του πρωταθλήματος.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: