Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μιχαλήτσος: «Χρέος μου να μην αρνηθώ»

Το νέο τεχνικό της ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν, Γιάννη Μιχαλήτσο, παρουσίασαν σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου στο Κλεάνθης Βικελίδης, οι ιθύνοντες του Αρη. «Με την Κοινωνία Μελών αποφασίσαμε ομόφωνα, μετά την ξαφνική αποχώρηση του Λούκας Αλκαραθ, να δώσουμε το τιμόνι της ομάδας στον Γιάννη Μιχαλήτσο. Μαζί του θα είναι και ο Αγγελος Σπυρίδων και όλοι μαζί θα κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τον Αρη», ανέφερε, προλογίζοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος των «κίτρινων», Γιάννης Ψηφίδης.
«Αυτό που έχει ανάγκη ο Άρης είναι συμπαράσταση και στήριξη, για να βγάλουμε το καράβι από το βυθό. Θα τα καταφέρουμε», σχολίασε ο Αγγελος Σπυρίδων, από τον οποίο το λόγο πήρε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, αναφέροντας μεταξύ άλλων.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο το διοικητικό συμβούλιο και τη Λέσχη που αποφάσισαν να πάρουν εμένα για προπονητή. Και πριν δύο μήνες έγινε αυτό. Τότε δε δέχτηκα. Γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς στην πορεία και πως ο καθένας κάνει τη δουλειά του, θεώρησα ότι είναι χρέος μου να μην αρνηθώ. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τώρα και ο κύριος λόγος που είπα το ναι είναι ο Σπυρίδων. Είναι ιστορία στον Άρη και πρέπει να αναγνωρίζεται, όχι σαν άλλους κομήτες. Έχω μπει στα δύσκολα και στο παρελθόν, δεν υπήρξα δειλός ποτέ. Πιστεύω στην ομάδα, ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο σύνολο, έστω κι αν τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Ο Άρης είναι Άρης και το είδαμε και με την ΑΕΚ, με τον κόσμο που βοηθούσε την ομάδα, παρότι δεν έβλεπε καλό θέαμα. Αυτό έπαιξε ρόλο για να έρθουν δύο παίκτες όπως ο Τάτος και ο Ζαραδούκας. Αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι τιμή που με βάζουν σε αυτή τη θέση, αλλά και η λογική μου λέει ότι αυτούς τους ανθρώπους μπορώ να τους εμπιστευτώ για να αναλάβω.»

Είπε ακόμη: «Για μένα κανένας παίκτης δεν είναι εκτός. Το εύκολο είναι να πεις «φύγε». Το ίδιο έγινε και πέρσι. Το εύκολο είναι να διώξεις. Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός και πρέπει να βρεις το κουμπί τους, τον τρόπο για να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν έχουμε περιθώριο να διώξουμε κανέναν που μπορεί να κάνει καλό στην ομάδα. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτούς που υπάρχουν. Αν είναι να έρθει χειρότερος ή ίδιος, δε θα έρθει. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στη διάρκεια.»

Ερωτηθείς για τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν τελευταία, με βάσει τις εισηγήσεις που έκανε ο Λούκας Αλκαραθ, απάντησε: «Εμείς στο αγωνιστικό τμήμα δε θέλαμε να φύγουν, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Προσπαθήσαμε να μείνουν, κάναμε μεγάλη προσπάθεια για κάποιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αποφάσιζε ο προπονητής, αλλά εγώ δε θεωρώ ότι κάποιοι έπρεπε να φύγουν. Εγώ, ο Σπυρίδων, ο Τικπασάνογλου κάναμε τεράστια προσπάθεια να μη φύγουν, δε γινόταν διαφορετικά, γιατί θα έπρεπε να φύγει ο προπονητής. Δεν το προλάβαμε.».

Για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Θα ασχοληθώ με κάθε παίκτη χωριστά, για να έχει ο καθένας την καλύτερη ψυχολογία. Εγώ θα χρεώνομαι για οτιδήποτε γίνει. Ο καθένας θα πρέπει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, κάτι που δεν έγινε στα περισσότερα παιχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: