Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Με Ροτζέριο και σβηστές μηχανές

Με γκολ του Ροτζέριο Μάρτινς στο 32' ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0 μέσα στην Κέρκυρα επί των «Φαιάκων», «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Λεβαδειακός έπαιξε... όσο χρειαζόταν απέναντι στην Κέρκυρα των πολλών απουσιών και πέτυχε το στόχο του. Σημείωσε το εκτός έδρας γκολ και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς, πήρε την πρόκριση. Η Κέρκυρα έκανε κάποιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, το οποίο οι φιλοξενούμενοι έφεραν στα μέτρα τους και κράτησαν τη νίκη.
Με αλλαγές η Κέρκυρα
Η Κέρκυρα ξεκίνησε το ματς με πολλές αλλαγές, αφού πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο Άκης Μάντζιος άφησε 8 βασικούς εκτός αποστολής. O Στρατηλάτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Αρμένη, Πετρούση, Στάμο και Ζουμπουλάκη και στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ηλιάδης με τον Κρητικό. Στην κορυφή ήταν ο Κυβελίδης, με τους Τοσκάνη, Βασιλόγιαννη και Γιάντση πίσω του. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός παρέταξε δυνατή 11άδα. Ο Κασμερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μουλόπουλο, Γεωργίου, Χοσέμι, Κουτσόπουλο στην άμυνα, τον Κόρμπο με τον Ζησόπουλο στο κέντρο. Μπροστά τους ήταν ο Ροτζέριο, με τον Πόι δεξιά και τον Ακόστα αριστερά, ενώ στην κορυφή ήταν ο Βασιλείου.
Περιορισμένες επιθετικές επιλογές
Το ματς ήταν κακό στο ξεκίνημα, με την μπάλα να είναι σε σχεδόν μόνιμη βάση ψηλά και τις δύο ομάδες να ψάχνονται στο κέντρο. Η Κέρκυρα μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό, αφού ήταν και με την πλάτη στον τοίχο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ του Κυβελίδη στο 4', το οποίο κατέληξε στα χέρια του Κασμερίδη, καθώς και μία προσπάθεια του Βασιλόγιαννη, που κόντραρε στα σώματα. Οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό, ωστόσο μετά τα πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να ανεβάζουν ρυθμό και να κερδίζουν μέτρα, ενώ έβαλαν την μπάλα στην περιοχή του Στρατηλάτη με κάποια στημένα. Στο 23' μετά από εκτέλεση του Πόι η κεφαλιά του Τοσκάνη προς τα πίσω κατέληξε σε κόρνερ, ενώ η επικίνδυνη εκτέλεση του Ακόστα στη συνέχεια της φάσης κατέληξε σε νέο κόρνερ.
Ανέβηκε ο Λεβαδειακός
 Στο 27' ο Γεωργίου έπιασε την κεφαλιά από την περιοχή, με τον Αρμένη να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο κίπερ της Κέρκυρας έδιωξε σε κόρνερ το καλό σουτ του Ροτζέριο. Στο 32', όμως, ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε. Ο Ακόστα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Στάμου να μην απομακρύνει καλά και τον Ροτζέριο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από τη μικρή περιοχή. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ο Λεβαδειακός ήταν πιο κινητικός, χωρίς πάντως να απειλεί.
Φουριόζοι οι «Φαίακες»
Οι δύο ομάδες έκαναν από μία αλλαγή πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Ντινιωτάκη να παίρνει τη θέση του Κυβελίδη για την Κέρκυρα και τον Ρομέου αυτή του Ζησόπουλου για τον Λεβαδειακό. Οι Φαίακες μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στο γήπεδο. Απείλησαν στο 50' με τον Ντινιωτάκη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κασμερίδης και στο αμέσως επόμενο λεπτό το καλό σουτ του Γιάντση πέρασε λίγο άουτ. Στο 54' μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Τοσκάνης έπιασε ένα δυνατό σουτ από την περιοχή, το οποίο έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη. 
Κράτησαν οι φιλοξενούμενοι
Βλέποντας την ομάδα του να... παραείναι χαλαρή, ο Παράσχος πέρασε τον Μαχαίρα στη θέση του Πόι. Οι Βοιωτοί βρήκαν ξανά τη συγκέντρωσή τους, έκλεισαν τους χώρους και έφεραν το ματς στα μέτρα τους, ρίχνοντας τον ρυθμό. Δεν ρίσκαραν, αφού ο στόχος είχε επιτευχθεί, ενώ προσπαθούσαν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Κασμερίδη. Και τα κατάφεραν. Ο Μάντζιος έκανε ό,τι μπορούσε από τον πάγκο, περνώντας στο ματς Αθανασίου και Μοσχάκη. Ωστόσο, οι Φαίακες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Ο Λεβαδειακός ροκάνισε το χρόνο, με το θέαμα φυσικά να μην είναι το καλύτερο δυνατό και κράτησε το προβάδισμα μέχρι την λήξη.
Κέρκυρα (Μάντζιος): Στρατηλάτης, Πετρούσης, Ηλιάδης (71' Αθανασίου), Κρητικός, Αρμένης, Γιάντσης, Τσοκάνης, Στάμου Ζουμπουλάκης, Κυβελίδίδης (46' Ντινιωτάκης), Βασιλόγιαννης (60' Μοσχάκης)
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κασμερίδης, Κουτσόπουλος, Ακόστα, Βασιλείου (72΄ Μιλίεβιτς), Ζησόπουλος (46' Ρομέου), Γεωργίου, Γκονζάλεζ, Ροτζέριο, Πόι (56' Μαχαίρας), Κόρμπος, Μουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: