Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δεν πετάει λεφτά ο Σαββίδης!

Γιατί είναι καλό που ο ΠΑΟΚ κάνει φθηνές μεταγραφές; Ποια είναι η υποχρέωση του Δώνη μετά τις 6 προσθήκες; Γιατί στον Άρη είναι γραφικοί; Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον σκύλο!
Σήμερα ολοκληρώνονται οι μεταγραφές και αν μείνουμε στις έξι, κάτι κάναμε. Ο Δώνης δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος.
Πρώτα απ όλα, ήταν η πρώτη περίοδος του Ιβάν Σαββίδη, άρα θα έπρεπε να δούμε πως σκέφτεται. Και αυτό που καταλαβαίνει ακόμη και ο πιο χαζός είναι πως ο Σαββίδης δεν πληρώνει άμα δε δει. Λογικό.
Στους έξι, οι τρεις είναι δανεικοί, οι δύο έχουν οψιόν στο εκατ. και κάτι παραπάνω (Σίντεφελντ - Καμαρά) και ο Σεκού για να αποκτηθεί θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.
Ο Κατσουράνης προέκυψε, αλλά καλώς αποκτήθηκε και ο Ιτάνζ ήταν μία επιλογή πρώτης γραμμής τελικά, με τον ΠΑΟΚ να του βγαίνει ότι περίμενε μέχρι το τέλος γνωρίζοντας πως ο Σπανός μπορεί να την βγάλει με τον Ράντμαν και δεν θα τον χαλούσε να γλιτώσει συνολικά 300 χιλιάρικα. Τα 150 που πήρε από τον ΠΑΟΚ, τα 60 που χάρισε ο Ιτάνζ, τα 80 που είχε να του δώσει μέχρι το καλοκαίρι, βάλε και τον φόρο τους, παραπάνω από 300 βγαίνει το κέρδος του Ατρομήτου.
Για τον Βούκιτς έχω την αίσθηση πως ήταν επιλογή Σαββίδη. Γιατί θα υπάρχουν και αυτές. Ο Σέρβος δεν είναι ο μόνος που προτάθηκε από τον μεγαλομέτοχο. Και μάλλον έχει τον ίδιο ατζέντη με έναν που στείλαμε στην Επανομή. Δεν το έχω τσεκάρει 100% αυτό και το μεταφέρω με επιφύλαξη.
Για να τα βάλουμε κάτω λοιπόν, πήραμε έναν στόπερ που βαράει και συγγενείς πρώτου βαθμού και έχει ποιότητα όπως ο Σίλντεφελντ, πήραμε τον Κατσουράνη που μπορούμε να τον βάλουμε σε τέσσερις θέσεις ανάλογα με το σύστημα, πήραμε βασικό τερματοφύλακα, πήραμε δύο πλάγιους που έχουν την ατομική ενέργεια και δεν έχουν το γκολ και πήραμε έναν επιτελικό που μπορεί να παίξει και στη κορυφή του ρόμβου, αλλά σε κανά δίμηνο.
Το ευχάριστο στη προκειμένη περίπτωση, είναι πως οι δύο πλάγιοι είναι 22 ετών και εφόσον αποκτηθούν το καλοκαίρι – αν δηλαδή πάνε καλά – πέφτει κι άλλο ο μέσος όρος ηλικίας. Ο Σίλντεφελντ για στόπερ στα 27 του μια χαρά ηλικία έχει, ενώ ο Ιτάνζ για τερματοφύλακας στα 30 επίσης μια χαρά είναι. Ο Κατσουράνης υπέγραψε για 1,5 χρόνο, αλλά αν μονιμοποιηθεί στα στόπερ έχει περισσότερη καριέρα από αυτή που νομίζουμε και ο Βούκιτς είναι η μοναδική κίνηση που δε βλέπω προοπτική.
Όσον αφορά στην ετοιμότητά τους, οι Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ιτάνζ και Καμαρά παίζουν αύριο, ο Σεκού θέλει δυο εβδομάδες γιατί ήταν σε διακοπή πρωταθλήματος και σε προετοιμασία με την ΤΣΣΚΑ κάπου στη Μάλαγα και ο Βούκιτς θέλει κανά δίμηνο γιατί ήταν σε διακοπές διαρκείας.
Νομίζω πάντως πως σε επίπεδο χαρακτηριστικών πλέον, μπορούμε να παίξουμε 4-4-2 στην ευθεία, με ρόμβο, μπορούμε 4-3-3, μπορούμε 4-2-3-1, άρα ο Δώνης δε μπορεί να έχει παράπονο. Πλέον είναι υποχρέωσή του να βγει δεύτερος.
Επίσης, αυτό που κατανοήσαμε όλο αυτό το διάστημα, είναι πως υπήρχε ένα θέμα λειτουργίας. Μια αλλαγή στρατηγικής που οριζόταν από τον μεγαλομέτοχο και αποσκοπούσε μάλλον στο χαμηλότερο δυνατό κόστος των μεταγραφών.
Αν τα βάλουμε κάτω λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ξόδεψε ελάχιστα χρήματα σε σχέση με αυτά που κοστίζουν οι παίκτες που είναι και οι έξι διεθνείς. Ουσιαστικά, ο Κατσουράνης κοστίζει 600 χιλιάδες για 1,5 χρόνο και σε περίπτωση που πάει η εθνική Μουντιάλ μετράμε μείον 200, ο Σίλντεφελντ 250 χιλιάδες μέχρι το καλοκαίρι, ο Ιτάνζ έκλεισε στις 275 χιλιάδες το χρόνο, ο Σεκού θα μας βγει κανά 150άρι μέχρι το καλοκαίρι, λίγο παραπάνω ο Καμαρά που ήταν βασικός στη Σοσό, ο Βούκιτς ψίχουλα. Και να τα μετρήσουμε μέχρι το καλοκαίρι τα συμβόλαιο, κανά 800άρι αυξήθηκε το μπάτζετ παίρνοντας έξι διεθνής, διατηρώντας την ευκαιρία να τσεκάρω τους τρεις που είναι δανεικοί.
Περιπτώσεις που τα χρήματα ήταν πολλά δεν θα προχωρούσαν. Για τον Βιεϊρίνια τα έλεγα και με χρέωναν κάποιοι καθυστερημένοι πως δεν τον θέλω στον ΠΑΟΚ. Αλλά με στόκους δε πρέπει να ασχολούμαι. Ο Λάζοβιτς με δύο εκατ. ευρώ καθαρά συμβόλαιο δεν υπήρχε λόγος να αποκτηθεί, όπως και ο Λούκας ο οποίος το καλοκαίρι μπορεί να υπογράψει στον ΠΑΟΚ και να έρθει τον επόμενο Γενάρη χωρίς να πάρει μία η Καρπάτι. Και να τη δω τότε, αν κινηθούμε, τι απαιτήσεις θα έχει.
Ακόμη και για τον Βύντρα η κουβέντα έπαψε να γίνεται όταν ζητήθηκε από το περιβάλλον του το ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Δε γίνεται να κλείνεις τον Κατσουράνη με 400 και να μιλάς για τον Βύντρα για παραπάνω. Θα μας συλλάβει η ποδοσφαιρική αστυνομία.
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο Σαββίδης συνειδητά το τράβηξε το παιχνίδι μέχρι τέλος, γνωρίζοντας πως θα βρει καλύτερες τιμές. Μάλιστα η εντολή του για την αγορά του Ιτάνζ ήταν 150 ακατέβατα. Όσα και δόθηκαν τελικά στον Ατρόμητο.
Και αν σκεφτούμε λίγο μακροπρόθεσμα αυτό είναι καλό. Δε χρειάζεται να πετάει κανένας χρήματα. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο και η κατάληξή του δεν ήταν καλή.
Και πάμε στον αντίπαλο της Κυριακής. Εκεί όπου υπάρχει μία παγκόσμια πρωτοτυπία για ακόμη μία φορά που με έκανε να γελάσω είναι η αλήθεια. Η απόφαση για την πρόσληψη Μιχαλήτσου ήταν ομόφωνη σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Άρεως και μάλιστα θα παρουσιαστεί έχοντας δίπλα του τον Άγγελο Σπυρίδων.
Ο τελευταίος πρέπει να είναι στον Άρη πενήντα χρόνια, ενώ ο Μιχαλήτσος μια 35άρα ξεκούραστα. Είναι η 5η ή 6η φορά που αναλαμβάνει τον πάγκο του Άρη και αν μη τι άλλο το να παρουσιαστεί στο κοινό της ομάδας μάλλον είναι γραφικό.
Επειδή εμάς λένε αμόρφωτους οι φίλοι μας, ας δούμε τι σημαίνει παρουσιάζω. "Εμφανίζω και συστήνω κπ. σε ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν προσωπικά: Παρουσίασε τον ομιλητή στο ακροατήριο. Έχω την ευχαρίστηση να σας παρουσιάσω τον καινούριο μας συνάδελφο". Αυτό γράφει στο λεξικό.
Αλλά στη προσπάθεια να κερδίσουν λίγο χώρο στα ΜΜΕ, αυτοί είναι ικανοί παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάσουν τον Μέγα Αλέξανδρο.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: