Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τον... προνομιούχο Γιώργο Δώνη που έχει +6 παίκτες να δουλέψει στην συνέχεια του πρωταθλήματος και τι περιμένει από τον ΠΑΟΚ!
Δυο τρεις παίκτες ζήτησε και περίμενε να αποκτηθούν και τελικά του... πήραν 6! Για τον Γιώργο Δώνη ο λόγος που είναι ο πιο ευνοημένος προπονητής στην Σούπερ Λίγκα κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.
Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ιτανζ, Ολίσε, Καμάρα και Βούκιτς προστέθηκαν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ σχεδόν σε μια νύχτα. Έξι κινήσεις που καλύπτουν τα κενά που διαπιστωμένα είχε η ομάδα και προεξοφλώ ότι θα αλλάξουν το αγωνιστικό προφίλ του Δικεφάλου. Για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω ότι ξαφνικά θα δούμε τον ΠΑΟΚ να παίζει. διαστημικό ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα με δεδομένη την ποιότητα των παικτών που απέκτησε θα βελτιωθεί σε πολλούς τομείς στους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου.
Αν εξαιρέσουμε τον Βούκιτς (από τον Αύγουστο έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι) που θα χρειαστεί εκτιμώ αρκετό χρόνο για να φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης οι υπόλοιποι είναι απόλυτα έτοιμοι να ενισχύσουν την ομάδα. Μάλιστα θεωρώ πως τον Ιτανζ θα τον δούμε στο Χαριλάου να υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείω να συμπεριληφθούν στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Καμαρά με τον Ολίσε.
Το ρόστερ του Δικεφάλου δεν έχει πλέον καμία σχέση με την ομάδα που ξέραμε πριν από ένα μήνα. Οι προσθήκες παικτών θα αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα τόσο στον σχηματισμό ενδεκάδας όσο και στην απόδοση της ομάδας.
Ο Σαββίδης και οι επιτελείς του είχαν δυο επιλογές. Να αντικαταστήσουν τον Γιώργο Δώνη με αφορμή τις κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα ή να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία ενισχύοντας το ρόστερ με παίκτες που θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλωστε αποκτήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και την συγκατάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Επέλεξαν να κάνουν τις. ενέσεις που έτσι κι αλλιώς απαιτούνταν για να ενισχυθεί η ομάδα και να κρίνουν την τεχνική ηγεσία εκ νέου με πολύ καλύτερο υλικό. Ο Γιώργος Δώνης καλείται πλέον να διαχειριστεί ένα σύνολο πολύ πιο πλούσιο σε ποιότητα, εμπειρία και ικανότητες σε σχέση με ότι διέθετε μέχρι πριν από ένα μήνα ο ΠΑΟΚ.
Από τον αγώνα με τον Αρη ξεκινούν οι τελικές εξετάσεις -και προσέξτε το σας παρακαλώ- δεν αναφέρομαι μόνο στα αποτελέσματα αλλά και στις εμφανίσεις. Το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ δεν είναι ότι δεν μπορεί να σκοράρει ή να κερδίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα (με εξαίρεση την Καλλιθέα) κανέναν αντίπαλο αλλά ότι αποδίδει κάκιστο ποδόσφαιρο σκορπώντας απογοήτευση στους οπαδούς του.
Το θετικό είναι ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα έστω και την ύστατη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση για να ξεκινήσει να παίζει υποφερτό ποδόσφαιρο και έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να εμπλουτιστεί το ρόστερ του Δικεφάλου.
Χωρίς την προσθήκη των παικτών που αποκτήθηκαν μέσα στον Ιανουάριο θεωρώ ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στο Κύπελλο ή να εξασφαλίσει την 1η θέση στα πλει οφ που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Έτσι το βλέπω εγώ.