Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κι άλλο, κι άλλο!!

Με το ίδιο… αίτημα τελείωσε ένα ακόμα «clasico»! Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ομόρφυναν ένα ακόμα βράδυ μας πριν αφήσουν ανοικτούς λογαριασμούς (με το 1-1) για την πρόκριση στον τελικό του Copa Del Rey!

Κι άλλο, κι άλλο!

Αυτή που προσέφεραν (και) σήμερα όμως στο «Μπερναμπέου» ξεκίνησε ήδη την αντίστροφή μέτρηση για τη ρεβάνς (στις 27 Φεβρουαρίου).

Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με τον Φάμπρεγας (50’), δεν καθάρισαν το παιχνίδι στις ευκαιρίες που είχαν και τελικά ο Βαράν τους… βάρεσε στο 81’, κρατώντας ολοζώντανη την πεισματάρα «βασίλισσα»!

Πώς έπαιξαν

Την άνεση του Ζόρντι Ρούρα ζήλευε πριν τη σέντρα ο Ζοσέ Μουρίνιο. Διότι την ώρα που ο υπηρεσιακός προπονητής της Μπαρτσελόνα παρέτασσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την ομάδα του, ο Πορτογάλος αναγκαζόταν να το κάνει χωρίς τους τιμωρημένους Ράμος, Κοεντράο και Ντι Μαρία και στους τραυματίες Κασίγιας και Πέπε.

Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 της Ρεάλ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Λόπεθ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αρμπελόα, Καρβάλιο, Βαράν και Εσιέν. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Αλόνσο-Κεντίρα, στην τριάδα μπροστά τους οι Ρονάλντο (αριστερά), Εζίλ (επιτελικός), Καγιεχόν (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπενζεμά.

Το 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Πίντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Άλμπα, Πουγιόλ, Πικέ και Άλβες. Σε ρόλο "σκούπας" στα χαφ ήταν ο Μπουσκέτς, μπροστά του οι Φάμπρεγας-Τσάβι και στην τριάδα της επίθεσης οι Ινιέστα (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Μέσι (κορυφή).



Κάποιος που δεν θα ‘βλεπε το ματς και θ’ άκουγε ότι το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ θα παραξενευόταν. Θα νόμιζε ότι πρόκειται για «σούπα». Αν ήταν… πολύ μίζερος, μπορεί και να καταριόταν την τύχη του που «ούτε στα clasico δεν μπορούμε πια να δούμε μπάλα». Πόσο έξω θα ‘πεφτε… Διότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν έκρυψαν το τόπι. Το ανεβοκατέβαζαν όμως με τέτοιο διαβολεμένο ρυθμό που ούτε ν’ απλώσεις το χέρι για να πάρεις πίτσα δεν προλάβαινες.

Μόνο για εκατοστά, δε, απέτυχαν αμφότερες να το στείλουν στα δίχτυα. Τόσα, όσα απείχε το απευθείας φάουλ του Τσάβι στο 21’ (οριζόντιο δοκάρι) απ’ το να γίνει γκολ. Όσα απείχε ο Βαράν από τη γραμμή, όταν απέκρουε σωτήρια πλασέ του Καταλανού (με εξουδετερωμένο τον Λόπεθ). Και όσα υπολόγισε λάθος ο Μπενζεμά -πριν σουτάρει στη λάθος πλευρά των διχτύων και πριν τον προλάβει από το πουθενά λίγο αργότερα ο Άλβες (στις καλύτερες ευκαιρίες της Ρεάλ).

Ενώ για 45 λεπτά η Μπαρτσελόνα δεν… τσιμπούσε στο τρικ του Μουρίνιο να της δώσει χώρο ώστε να τη χτυπήσει στην κόντρα, ένα άλλο τσίμπημα -αυτό του Μέσι σε μια ανύποπτη φάση- αποδείχθηκε μοιραίο για τη Ρεάλ. Αρκούσε λοιπόν να βρει λίγο την μπάλα ο Αργεντινός έπειτα από ένα διώξιμο, ώστε να φτάσει -πρώτα στο πιάτο του Φάμπρεγας κι έπειτα στα δίχτυα του Λόπεθ. Αυτό ήταν. Το παιχνίδι ήταν και επισήμως στα μέτρα της Μπαρτσελόνα…

Αυτό όμως, αποδείχθηκε τελικά εναντίον της. Διότι οι «μπλαουγκράνα» (αφού τη γλίτωσαν στην τεράστια ευκαιρία του Ρονάλντο) χαλάρωσαν. Δεν εκμεταλλεύτηκαν τα στρέμματα που βρήκαν διαθέσιμα γι’ αντεπίθεση. Και τελείωσαν επιπόλαια τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν (με Φάμπρεγας, Πέδρο και Μέσι) για να καθαρίσουν το ματς. Κι αφού δεν το έκαναν, ο θεός του ποδοσφαίρου τους τιμώρησε. Και δικαιώνοντας την εξαιρετική εμφάνιση του Βαράν με γκολ (παλικαρίσια κεφαλιά) αντάμειψε το πείσμα της Ρεάλ με ελπίδες για τη ρεβάνς.




ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Αρμπελόα, Καρβάλιο, Βαράν, Εσιέν, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ, Καγιεχόν (58’ Μόντριτς), Μπενζεμά (63' Ιγκουαΐν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αντάν, Μοράτα, Μαρσέλο, Κακά, Αλμπιόλ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Πίντο, Άλμπα, Πουγιόλ, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (85’ Τιάγκο), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (76’ Αλέξις), Μέσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαλντές, Σονγκ, Μαστσεράνο, Βίγια, Αντριάνο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλος Γκόμεθ
ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»






Real Madrid 0-1 Barcelona (Copa Del Rey) από goalsarena2012


Real Madrid 1-1 Barcelona (Copa Del Rey) από goalsarena2012




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: