Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Παναθηναϊκός σημαίνει… άγχος!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για την άνετη νίκη επί της Άλμπα, που όμως ήταν σαν να μην ήρθε ποτέ μετά την έκπληξη της Μάλαγα στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ.

Παναθηναϊκός σημαίνει… άγχος
Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς άγχος. Ακόμη και σε μία από τις σπανιότατες φέτος εύκολες νίκες του στην Ευρωλίγκα, ήρθε η το κακό μαντάτο της νίκης της Ουνικάχα επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη για να μην του επιτρέψει να ανασάνει στιγμή και να τον κρατήσει στην «πρίζα» μέχρι το τέλος του Top 16.

Εκεί, λοιπόν, που οι «πράσινοι» ήλπιζαν πως το βράδυ της Παρασκευής θα τους έβρισκε στο +2 από τη Μάλαγα και με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά, ξάφνου θα χρειαστεί να ιδρώσουν πολύ για κάτι που φάνταζε δεδομένο ελπίζοντας πως στο τέλος της διαδρομής του Top 16 δεν θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για τον τρόπο που έχασαν τη νίκη και τη διαφορά την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Ουνικάχα.

Ασφαλώς το «τριφύλλι» κρατά την τύχη στα χέρια του. Όμως η αποστολή του δεν είναι διόλου εύκολη. Την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει στη Μαδρίτη τη Ρεάλ, που μετά το κάζο στον «εμφύλιο» θα ζητά εξιλέωση και θα είναι σε εγρήγορση υπό τον κίνδυνο να χάσει την πρωτιά. Ακολούθως υπάρχει το «πονηρό» ταξίδι στη Γερμανία απέναντι στην Μπάμπεργκ, που είναι πάρα πολύ καλύτερη από ό,τι μαρτυρά το 0/11 που έχει στο Top 16 κι έχει χάσει στο νήμα τα περισσότερα παιχνίδια της, ενώ το φινάλε γίνεται στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ που πιθανότατα θα έρθει με υψηλό κίνητρο διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και το πλεονέκτημα έδρας. Την ίδια ώρα η Ουνικάχα έχει να υποδεχτεί τους Ρώσους, να ταξιδέψει στην Πόλη για το ματς με την Αναντολού Εφές και να υποδεχτεί την Άλμπα επιζητώντας στην ουσία μία περισσότερη νίκη από τον Παναθηναϊκό.

Το άγχος και η πίεση επέστρεψαν στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Ίσως όμως και για καλό. Γιατί φέτος οι «πράσινοι» κέρδισαν σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν με την πλάτη στον τοίχο. Και θα ήταν κρίμα για μία στιγμιαία χαλάρωση και αφέλεια που παρουσίασαν στη Μάλαγα να πάει χαμένος τόσος κόπος.

ΥΓ: Το παιχνίδι με την Άλμπα καθ’ εαυτό δεν σηκώνει κουβέντα. Το βασικό κέρδος για τον Παναθηναϊκό είναι πως απέδειξε πως μπορεί να κερδίζει και εύκολα στην Ευρωλίγκα. Γιατί με εξαίρεση το ματς με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα στην πρώτη φάση, δεν είχε πάρει καμία άλλη ξεκούραστη νίκη. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ξεπέρασε τη… δυσκοιλιότητα, έμαθε το μάθημά της από το πάθημα στη Μάλαγα και παρέμεινε συγκεντρωμένη (σχεδόν) μέχρι το τέλος, παρότι η διαφορά είχε πάρει διαστάσεις από την αρχή και όλοι θα προτιμούσαν να γυρίσουν κανάλι και να παρακολουθήσουν το Ρεάλ-Μάλαγα.
πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: