Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η Μπάμπεργκ δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα μετά τη νίκη επί της Σιένα, αλλά και την ήττα της Μπάμπεργκ από την Εφές.

Η Μπάμπεργκ δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό
Ο κόσμος του Ολυμπιακού ή εν πάσει περιπτώσει μερίδα αυτού (προφανώς σημαντική) θέλει προπονητή τον... Φιλ Τζάκσον!
Ο Αμερικάνος δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, οι Πειραιώτες συνεχίζουν να πορεύονται με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και στο τέλος θα γίνει το συνολικό ταμείο. Από αγωνιστικής πλευράς μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό, από πλευράς αποτελέσματος όχι, καθώς χάθηκε ο μοναδικός τίτλος, που έχει κριθεί μέχρι στιγμής, το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο τελικός με τον Παναθηναϊκό χάθηκε στις λεπτομέρειες, όπως κάλλιστα θα μπορούσε να είχε χαθεί και το χθεσινό παιχνίδι στην Σιένα. Οπως, όμως, θα μπορούσε να είχε χαθεί, έτσι θα μπορούσε να είχε εξασφαλιστεί ουσιαστικά και η δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά οι Πειραιώτες στο τέλος έκαναν πολλά λάθη και δεν κάλυψαν την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Ετσι όπως εξελίχθηκε το πράγμα, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στεναχωρημένος, όχι μόνο γιατί δεν κάλυψε την διαφορά, αλλά και επειδή δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη με την Εφές η Μπάμπεργκ. Τι δουλειά έχει αυτό το ματς με τους Πειραιώτες; Εχει και παραέχει, αφού αν έχαναν οι Τούρκοι (που δεν ήθελε και πολύ), θα κατέληγαν λογικά στην τρίτη θέση του ομίλου. Και άρα θα έπαιζαν με τον δεύτερο του άλλου ομίλου, που θέλει να είναι ο Ολυμπιακός. Οχι ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό, αλλά αν έχαναν οι Τούρκοι, οι πιθανότητες θα ήταν περισσότερες.

Επαναλαμβάνουμε (προχωρώντας αρκετά μπροστά το πράγμα) ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν στους «8» την ΤΣΣΚΑ. Εμείς το λέμε αυτό, όχι οι Πειραιώτες. Η ΤΣΣΚΑ είναι μαζί με την Μπαρτσελόνα τα φαβορί για την κούπα και μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε τους Ρώσους πέρυσι στον τελικό, εν τούτοις σε μία σειρά αγώνων, ακόμη και με πλεονέκτημα έδρας, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Οχι ακατόρθωτα, αλλά δύσκολα. Πήραμε μία απάντηση για αυτό, στο προ εβδομάδας ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την ΤΣΣΚΑ.

Αυτό, που ρωτάνε πολλοί αν όχι όλοι, βεβαίως, είναι αν η ομάδα του Μπαρτζώκα μπορεί να κατακτήσει την δεύτερη θέση στον όμιλο. Αν η Μπαρτσελόνα δεν αδιαφορήσει (όχι εσκεμμένα εννοείται) στο ματς της Τοσκάνης, τότε ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη τύχη. Υπάρχει και το ματς της Σιένα με την Κάχα Λαμποράλ την τελευταία αγωνιστική, εκεί πιθανότατα, όμως, η Κάχα θα είναι βαθμολογικά αδιάφορη. Θα δείξει...

Η μεγάλη ζημιά, πάντως, θα είναι να παίξει ο Ολυμπιακός με την ΤΣΣΚΑ με μειονέκτημα έδρας. Αυτό θα ισοδυναμεί με καταστροφή (ή κάπως έτσι) καθώς όσο κι αν λέμε ότι στον αθλητισμό όλα μπορούν να γίνουν, η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες για πρόκριση σε βάρος της αρκούδας δεν θα είναι πάρα πολλές.
πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: