Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μαρσέλο: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός»!

Είναι βασικός στην PSV. Πέρυσι είχε μπει «στο μάτι» της Γιουβέντους. Πριν απ’ όλα αυτά, όμως, ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο αποκαλύπτει στο sport-fm.gr ότι είχε πέσει πάνω του και το μάτι του Παναθηναϊκού.

Μαρσέλο: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός»!
Ένα από τα θέματα συζητήσεων ανάμεσα σε φίλους των ελληνικών ομάδων είναι οι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει οι ομάδες τους, τελικά δεν μεταγράφηκαν ποτέ σε αυτές και έπειτα έκαναν καριέρες σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, είναι κι αυτή του κεντρικού αμυντικού της Αϊντχόφεν, Μαρσέλο Αντόνιο Γκέντες Φίλιο.

Διότι ανάμεσα σε άλλα ωραία που έμαθε το sport-fm.gr μιλώντας με τον ίδιο τον Βραζιλιάνο, ήταν και το ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος (2007-08).

Η πολωνική Βίσλα Κρακοβίας, ωστόσο ήταν εκείνη που απέκτησε τελικά τον ποδοσφαιριστή, πριν ο Μαρσέλο μεταπηδήσει από εκεί στην ολλανδική Αϊντχόφεν.

Αν είσαι φίλος του Παναθηναϊκού, λοιπόν και μάλιστα από εκείνους που γκρινιάζουν λέγοντας «πού πάμε με τον Πίντο και τον Μπουμσόνγκ», τότε μπορείς να μελαγχολήσεις ακόμα περισσότερο, σκεπτόμενος ότι ο Μαρσέλο αποκτήθηκε ως ελεύθερος το 2008 από τη Βίσλα, η οποία τον πούλησε έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ στην Αϊντχόφεν, δύο χρόνια αργότερα!

Γι’ αυτά και άλλα ενδιαφέροντα μίλησε ο ίδιος στη συνέντευξή του στον Τάσο Χαλκιόπουλο

Το φλερτ με τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Θα αγωνιζόσουν σε κάποια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες; Τι γνωρίζεις σχετικά με το ποδόσφαιρο εδώ;

-Φυσικά και θα αγωνιζόμουν. Έχω ακούσει πολλά για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, συμπεριλαμβανομένου του ότι το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Όταν έπαιζα στη Σάντος υπήρξε μια βολιδοσκόπηση από τον Παναθηναϊκό.

Στη Φέγενορντ αγωνίζεται ο 22χρονος Έλληνας τερματοφύλακας, Κώστας Λάμπρου, τον οποίο και αντιμετώπισες φέτος. Τον γνωρίζεις, έχεις ακούσει κάτι γι’ αυτόν;

-Δυστυχώς δεν τον γνωρίζω (ο Μαρσέλο αντιμετώπισε μία μόνο φορά τον Έλληνα γκολκίπερ, στην εντός έδρας νίκη της Αϊντχόφεν με 3-0 τον Σεπτέμβριο του 2012 για την Eredivisie).

Πολλοί ακόμα Έλληνες ποδοσφαιριστές φεύγουν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα για να αγωνιστούν σε άλλα πρωταθλήματα, ειδικά μετά από την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα. Η Ολλανδία θα ήταν ένας καλός προορισμός για τους παίκτες που αγωνίζονται εδώ; Tι θα τους συμβούλευες;

-H Ολλανδία είναι μία χώρα που συμπεριφέρεται πολύ καλά στους αλλοδαπούς, αντιμετωπίζουν πολύ καλά τους ξένους ποδοσφαιριστές. Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προοπτική για έναν ποδοσφαιριστή που θα ήθελε να φύγει από την Ελλάδα, για να έχει εμπειρίες από ένα άλλο πρωτάθλημα και να κερδίσει έδαφος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το πρωτάθλημα της Eredivisie δεν έχει την ίδια τηλεθέαση και το ίδιο πρεστίζ, όσο τα θεωρούμενα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά, είναι μια σεβαστή διοργάνωση με ιστορικούς συλλόγους, που αναμεταδίδεται σε πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας. Ποια θα ήταν τα επιχειρήματά σου, ώστε να προτιμήσει ένας τηλεθεατής να παρακολουθήσει ολλανδικό ποδόσφαιρο;

-H ποιότητα του ποδοσφαίρου είναι πολύ υψηλή, η εναλλαγή της μπάλας, το λεγόμενο passing game. Οι ομάδες αγωνίζονται μπροστά και πάντα ψάχνουν το γκολ. Και υπάρχουν σύλλογοι που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και με παράδοση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οι οποίοι έχουν κατακτήσει σημαντικούς τίτλους.

«Μακελειό» για τον τίτλο στην Eredivisie

Πιστεύεις ότι η PSV είναι το φαβορί για να κατακτήσει τo πρωτάθλημα της Eredivisie την τρέχουσα σεζόν;

-Nαι, είναι το φαβορί. Τα πράγματα είναι πλέον περίπλοκα, ωστόσο θα κυνηγήσουμε αυτόν τον τίτλο μέχρι τέλους. Δεν θα τα παρατήσουμε.

Εκτός από το πρωτάθλημα, η Αϊντχόφεν διεκδικεί και το Κύπελλο. Ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελεί δεύτερη επιλογή μετά το πρωτάθλημα ή η σκέψη του να κατακτήσετε το νταμπλ σας κάνει να αντιμετωπίζετε τις δύο διοργανώσεις με τον ίδιο τρόπο;

-Θα κυνηγήσουμε και τους δύο τίτλους και θα προσπαθήσουμε να τους κατακτήσουμε όπως και να ‘χει (σ.σ. η επαλήθευση των λεγομένων του ήρθε λίγες μέρες αργότερα, όταν η Αϊντχόφεν νίκησε με 3-0 εκτός έδρας, τη Τσβόλε, και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, όπου στις 9 Μαΐου θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ).

Η Φέγενορντ είναι φέτος πιο δυνατή απ’ όσο τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Άγιαξ και η Φίτεσε θα παλέψουν για μία ακόμη χρονιά για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα στην Ολλανδία των τελευταίων χρόνων; Το γεγονός αυτό δυσκολεύει την Αϊντχόφεν;

-To oλλανδικό πρωτάθλημα είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικό. Τα τελευταία χρόνια πάντα κρινόταν τις τελευταίες αγωνιστικές. Και σχετικά με το αν αυτό δυσκολεύει την Αϊντχόφεν, αυτό εξαρτάται περισσότερο από μας, παρά από τις άλλες ομάδες.

Ευρωπαϊκά όνειρα, «σελεσάο» και το παράδειγμα προς μίμηση

Ο Αλέξ, που αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν παίκτης της Αϊντχόφεν και μέσω αυτής, κατάφερε να πάρει μεταγραφή για έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, όπως η Τσέλσι, και να φτάσει μέχρι την εθνική Βραζιλίας. Εσύ αγωνίζεσαι στην ίδια ομάδα και την ίδια θέση. Είναι όνειρό σου να ακολουθήσεις τα βήματά του; Είναι ένα παράδειγμα για σένα;

-Σίγουρα, είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για μένα. Είναι ένας κεντρικός αμυντικός που τρέφει σεβασμό και που έχει κατακτήσει τίτλους εδώ που βρίσκομαι τώρα. Θέλω, επίσης, να κερδίσω τίτλους φορώντας τη φανέλα της PSV , να πάρω μεταγραφή για έναν μεγάλο σύλλογο και να κληθώ κι εγώ στην εθνική ομάδα της πατρίδας μου.

Σε ποιά μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα ονειρεύεσαι να παίξεις; Υπήρξε πρόταση από κάποιον σύλλογο;

-Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα, σε έναν σύλλογο που θα μου έδινε την ευκαιρία να μάθω πράγματα και να γιγαντωθώ έχοντας επιτυχίες, όπως κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε. Υπήρξε ενδιαφέρον από μερικούς συλλόγους, αλλά τίποτα συγκεκριμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: