Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το χαρτάκι του «Σάμπα»

Αντίστροφα μετράει η Εθνική για τον αγώνα με τη Βοσνία στη Ζένιτσα και ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς μέσω του www.sport-fm.gr σκιαγραφεί την ομάδα του Σάφετ Σούσιτς.

Το χαρτάκι του «Σάμπα»
Πλησιάζει η ώρα, ίσως, του σημαντικότερου ματς της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Πιθανότατα, η αναμέτρηση με τη Βοσνία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τους Βόσνιους, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο γήπεδο «Μπίλινο Πόλιε», στη Ζένιτσα και αναμφισβήτητα όλα τα φώτα είναι στραμμένα σ’ αυτό το παιχνίδι.

Ένας παλιός γνώριμος, ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς με θητεία στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τη δεκαετία του ‘90 μίλησε στο www.sport-fm.gr για το ντέρμπι του 7ου ομίλου. Πετύχαμε τον παλιό διεθνή αμυντικό χαφ στο Σαράγεβο. Ο «Σάμπα», όπως ήταν το παρατσούκλι του, «έδωσε» τα μυστικά των συμπατριωτών του και προέβλεψε ότι οι Βόσνιοι δεν θα παίξουν φουλ επίθεση.

«Η Βοσνία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Θα παίξει 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου με τους Τζέκο, Ιμπίσεβιτς στην επίθεση και τον Μισίμοβιτς πίσω από τους δύο φορ. Ο Σούσιτς έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα που σκοράρει ανελλιπώς», δήλωσε αρχικά ο Σαμπανάτζοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική διαθέτει την καλύτερη άμυνα του ομίλου με μόλις ένα γκολ παθητικό, ενώ οι Βόσνιοι μαζί με τη Γερμανία ξεχωρίζουν στον επιθετικό τομέα με 15 τέρματα στο ενεργητικό τους.

Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση

«Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Η Ελλάδα χάνει πολύ δύσκολα και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Είναι αξιόπιστη αμυντικά. Από την άλλη πλευρά, η Βοσνία στηρίζεται στο επιθετικό παιχνίδι και τη μοναδική φορά που δεν σκόραρε ήταν στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Αθήνα. Επειδή ακολουθούν ακόμα πέντε ματς δεν πιστεύω ότι η Βοσνία θα παίξει φουλ επιθετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 47χρονος «Σάμπα».

«Απώλεια ο Πιάνιτς»

Πολλή συζήτηση γίνεται στη Βοσνία για τη διαφαινόμενη απουσία του τραυματία Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο μέσος της Ρόμα έχει κληθεί στην αποστολή από τον Σάφετ Σούσιτς περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και μόνο με… θαύμα θα προλάβει το παιχνίδι. «Θα είναι τεράστια απώλεια ο Πιάνιτς. Είναι ένας χαφ που δίνει ασίστ και μπορεί να σκοράρει. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες περνούν από τα πόδια του», παραδέχθηκε ο Σαμπανάτζοβιτς.

Οι διεθνείς που ξεχωρίζει

Ο παλιός παίκτης της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έδειξε «διαβασμένος» για την Εθνική ομάδα. «Ο ένας γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου και τα τελευταία χρόνια έχουν την ίδια φιλοσοφία. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι στα σημαντικά ματς τα καταφέρνει». Σχετικά με τους διεθνείς που ξεχωρίζει τόνισε: «Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης είναι οι αρχηγοί, αλλά υπάρχουν κι άλλοι με εμπειρίες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης είναι δύο επικίνδυνοι επιθετικοί που πιέζουν ψηλά και μαρκάρουν σε όλους τους χώρους. Πολύ σημαντικοί είναι ο Τοροσίδης, ο οποίος παίζει με επιτυχία στη Ρόμα και ο Καρνέζης που δείχνει αξιόπιστος και σταθερός».

Εισιτήρια στη «μαύρη αγορά»

Τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα με τους Βόσνιους να ξενυχτούν στα εκδοτήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα «μαγικό χαρτάκι». Μέχρι και από τις γύρω χώρες ταξίδεψε κόσμος για να προμηθευτεί εισιτήρια, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Ήδη, όσοι Βόσνιοι δεν πρόλαβαν τα τελευταία κομμάτια, αναζητούν εισιτήρια στη «μαύρη αγορά». πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: