Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Παπαδόπουλος: «μόνο με την παραγωγική διαδικασία ο ΠΑΟΚ θα βγεί από το αδιέξοδο»

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να στηρίζεται σ? έναν παίκτη, αλλά πρέπει να παράγει αθλητές οι οποίοι θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα στο μέλλον, και θα είναι έτοιμοι ν? αντικαταστήσουν επάξια αυτούς που ήδη αγωνίζονται.

Ο Έλληνας center βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην παρουσίαση του τουρνουά 3on3 που διοργανώνεται στο Ποσειδώνιο, κι εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την φετινή χρονιά του «Δικεφάλου» και για το τι πολιτική θα πρέπει ν? ακολουθήσει η ομάδα στο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο «Λάζος»:

«Από την φετινή πορεία κρατάω πολλά θετικά. Η περσινή χρονιά είναι πρωτοποριακή και ριζοσπαστική, ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια κατέβηκε μια ομάδα με τελείως διαφορετική φιλοσοφία, με Έλληνες παίκτες, με ελληνικό κορμό, με νεαρούς παίκτες από τα παιδικοεφηβικά τμήματα, με παιδιά να αγωνίζονται στην Α1. Πιστεύω πως ο δρόμος έχει ανοίξει. Το θέμα είναι αυτός ο δρόμος να συνεχίσει..

Η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν κρίθηκε σε έναν παίκτη, κι ούτε θα κριθεί σε έναν παίκτη. Είναι λάθος αντίληψη αυτή. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παράγει παίκτες, να φτιάξει έναν ακόμη Παπαδόπουλο, έναν ακόμη Χαραλαμπίδη, έναν ακόμη Δέδα και μόνο με την παραγωγική διαδικασία θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο.
Δεν ξέρω ακόμα αν θα συνεχίσω. Θέλω πρώτα από όλα να γίνει καλά το πόδι μου. Μετά θα πάρω μια απόφαση.

Επικροτώ όλες τις εκδηλώσεις. Ο ΠΑΟΚ πραγματικά έκανε πολλά πράγματα, προσπάθησε να πάει στην επαρχία, έκανε ανοιχτές προπονήσεις και ήρθε κοντά στον κόσμο. Χρειάζονται τέτοιες κινήσεις, οι παίκτες να έρθουν πιο κοντά και να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Εγώ είμαι υπέρ μετά από αγώνες οι παίκτες να κάνουν δηλώσεις, να μιλούν με τον κόσμο, να υπογράφουν αυτόγραφα.
Να παίζουν με κάποια μικρά παιδάκια, να βγαίνουν φωτογραφίες... Πρέπει όλοι μας να προωθήσουμε και να διαφημίσουμε το άθλημα από τον τελευταίο παίκτη μέχρι τον τελευταίο παράγοντα. Εγώ έχω αρκετές ενστάσεις στον τρόπο που το κάνουν.

Τις έχω πει τις ενστάσεις μου στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να σταματήσουν να παρασύρονται από τις υπόλοιπες ομάδες, από ένα μοντέλο που έχει δείξει πως είναι καταστροφικό. Θα πρέπει να σταματήσουν να παρασύρονται για το ποια θέση θα πάρουν στη βαθμολογία και να εξαρτούνται από 10 οργανωμένους οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν έρχονται στο γήπεδο. Θα πρέπει να χαράξουν μια τελείως διαφορετική πολιτική η οποία θα προσεγγίζει διαφορετικό κόσμο, όπου έχει κάνει μια προσπάθεια σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο δεν είναι επαρκής. Πολύς κόσμος δεν έρχεται γιατί απομονώνεται από τους δήθεν οργανωμένους, τους επαγγελματίες φιλάθλους.

Δηλαδή εγώ ξέρω πολλά άτομα που δεν είχαν έρθει να δουν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης, οι οποίοι ήταν παλιοί μου συμπαίκτες, είναι παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Έρχεσαι και η ατμόσφαιρα είναι άσχημη... Δεν θυμίζει καθόλου τον αθλητισμό, δεν θυμίζει καθόλου τον πολιτισμό και αυτό που γεννήσαμε εμείς σαν Ελλάδα και μεταδώσαμε στην Ευρώπη, το ξεχάσαμε. Πρέπει να ξαναβρούμε το αθλητικό πνεύμα και την αθλητική παιδεία».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: