Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πεδουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός είναι στην αρχή…»

Ακόμη καλύτερες μέρες υπόσχεται ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον Παναθηναϊκό μέσω της SportDay. «Κάναμε έναν μικρό άθλο. Είμαστε ακόμη στην αρχή του πλάνου», τονίζει και μιλά για την κριτική που δέχτηκε.

Πεδουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός είναι στην αρχή…»
Κλήθηκε να πάρει στις πλάτες του μία ασήκωτη κληρονομιά, αμφισβητήθηκε για τις επιλογές του, μέχρι και χλευάστηκε για τα… αγγλικά του, ωστόσο το τέλος της σεζόν δικαίωσε απόλυτα τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναλύει στη SportDay τη δύσκολη πορεία προς το νταμπλ, τα μυστικά της επιτυχίας και υπόσχεται πως οι «πράσινοι» είναι ακόμη στην αρχή της νέας διαδρομής τους.

Αναλυτικά, ο «Άρτζι» μίλησε για:

-τις δυσκολίες στο «χτίσιμο» της ομάδας: «Άλλαξαν όλα τα δεδομένα. Είχαμε μείνει με δύο παίκτες τα χρήματα ήταν λιγότερα, οι παίκτες μας έφευγαν και υπήρχε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ήθελε την ομάδα να διαλύεται. Όλα αυτά έκαναν δύσκολη την έλευση παικτών. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Φράνκι συμφωνήσαμε να στήσουμε ομάδα με τα υλικά που μας αντιπροσώπευαν όλους. Υποσχεθήκαμε στους φιλάθλους μας πως θα αγωνιζόμαστε και το κάναμε όλη τη σεζόν, υπό τις όποιες συνθήκες».

-την αμφισβήτηση και το βάρος που επωμίστηκε: «Κάποια στιγμή από όσα ελέχθησαν προς το πρόσωπο μου, σκέφτηκα ότι είχα τρία κεφάλια και πέντε χέρια. Αν στενοχωρήθηκα; Όχι. Γιατί σε αυτά είμαι πολύ δυνατός. Ξέρω πώς παίζεται το παιχνίδι. Ξέρω ποιοι ήταν από πίσω. Όχι μόνο δεν με ακουμπούσαν λοιπόν, όλα αυτά, αλλά έγιναν και το κίνητρο μου. Το καλύτερο ήταν να τα πάρω όλα πάνω μου. Έβλεπα πως με αυτόν τον τρόπο στα αποδυτήρια υπήρχε υγεία. Το σημαντικότερο όλων βέβαια ήταν πως γίναμε πολύ γρήγορα οικογένεια. Και στο τέλος είμαστε όλοι υπερήφανοι για το οικοδόμημα».

-τις νίκες επί του Ολυμπιακού: «Κάναμε έναν μικρό άθλο, επί του κατόχου του πρωταθλήματος Ευρώπης. Με κυρίαρχο σύνθημα τα “mind games” και έμφαση στην άμυνα, είδα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού -και τα περσινά- και τη μεγάλη ταχύτητα που είχε. Ειδικά οι Πρίντεζης, Χάινς του έδιναν εξαιρετικό πλεονέκτημα. Και “ματσάραμε” εκεί με τους Γκιστ, Λάσμε. Όλο το χρόνο δουλεύαμε ώστε τα παιχνίδια να πηγαίνουν σε χαμηλό σκορ, επί του “πέντε εναντίον πέντε” γιατί είχαμε στοχεύσει στον τελικό του Κυπέλλου και σε αυτούς της Α1, όπου παίξαμε με μυαλό εναντίον του Ολυμπιακού».

-την πορεία στην Ευρωλίγκα: «Ο στόχος ήταν να μπούμε στους “16”. Αν είχαμε άλλα δύο παιχνίδια, όπως στο τελείωμα, θα είχαμε προκριθεί. Ποσοτικό ήταν το θέμα. Εν τέλει αποκλειστήκαμε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, ειδικά στο δεύτερο ματς».

-το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην Ευρωλίγκα αν είχαν αποκτηθεί νωρίτερα Κάρι και Γκουίν: «Ψάχναμε πριν λήξει η προθεσμία στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν βρίσκαμε κάποιον που να μας ταιριάζει. Τον Κάρι εν τω μεταξύ τον θέλαμε από το καλοκαίρι. Κάναμε και μία κρούση τον Νοέμβριο, αλλά τελικά ήλθε στο φινάλε και αν το σκεφτείς, δεν έχασε ματς. Ο Γκουίν έδωσε βοήθεια στις περιστροφές, γιατί ήταν ξεκούραστος από τα δύο προηγούμενα ματς. Αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν τις γνωρίζουν όλοι».

-το «αύριο» του Παναθηναϊκού: «Κάναμε πολλά χιλιόμετρα μέσα στη χρονιά. Αυτή η ομάδα σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα. Αφιερώνουμε το νταμπλ στον κόσμο μας. Είχαμε και το βάρος του ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος ήταν “πληγωμένος”, δυσαρεστημένος, απογοητευμένος από τα άλλα αθλήματα και έπρεπε να κρατήσουμε την υπερηφάνεια. Και το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν διαλύεται. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και είναι στην αρχή του πλάνου του. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: