Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πάνε την ΑΕΚ ολοταχώς στη Δ'!

Η ΑΕΚ δεν παρέστη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έγινε μετά την αίτηση δυο Ενώσεων, της Ενωσης Κιλκίς και της Ενωσης Ηρακλείου κατά της διοίκησης της ΕΠΟ. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Ο κύριος Καπετανόπουλος που ήταν παρών πήγε μόνος του, γιατί είδε φως και μπήκε: νομίζω ότι πάλι καλά για την ΑΕΚ που δεν μίλησε κιόλας. Κανονικά η ΑΕΚ έπρεπε να είναι πρώτη από όλους στο δικαστήριο και να τα βάλει με τους Χατζηαποστόλου, τους Τζώρτζογλου και τους Γκαγκάτσηδες: αν κάποιος κινδυνεύει σοβαρά να πάθει ζημιά από αυτή την ιστορία είναι αυτή.
Το 'χω ξαναγράψει ότι οι εξυγιαντές που ζητούν την πτώση της διοίκησης της Ομοσπονδίας βασίζουν την αίτησή τους σε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι η αναδιάρθρωση της Γ' και της Δ' Εθνικής. Με ό,τι αποφασίστηκε για τη Super League και τη Football League δεν έχουν πρόβλημα. Κάποιος θα πει ότι πρόκειται για υποκριτές, όμως το θέμα δεν είναι η επιλεκτική ευαισθησία του Χατζηαποστόλου, του Τζώρτζογλου και του Γκαγκάτση: ο καθένας δικαιούται να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία θέλει και να στραφεί εναντίον όποιας απόφασης γουστάρει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι πράξεις των συγκεκριμένων, αν σταθούμε στα όσα οι ίδιοι λένε, θα κάνουν ζημιά κυρίως στην ΑΕΚ. Αυτή θα πληρώσει το κόστος της διαμάχης σίγουρα: οι υπόλοιποι ίσως ναι, ίσως όχι.
Τρίο
Εγώ δεν στέκομαι σε ό,τι λέει η ΕΠΟ: ας πούμε ότι η διοίκηση της ΕΠΟ λέει σε όλα ψέματα. Σημασία έχει για μένα τι λέει το τρίο των εξυγιαντών. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν καθησυχάζουν τον Ιβάν Σαββίδη ότι ο ΠΑΟΚ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν κανονικά στην Ευρώπη -και άρα κανείς τους δεν θα πάθει ζημιά. Ισχυρίζονται επίσης ότι θα προκηρύξουν εκλογές ώστε να κριθεί πάλι η διοίκηση της Ομοσπονδίας και με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν πως οι υπόλοιπες Ενώσεις θα πάρουν το μέρος τους- πράγμα που πάντως δεν ισχύει. Προσφεύγουν εναντίον της συμφωνίας των επαγγελματικών λιγκών και του ΠΣΑΠ κι ας παραδέχονται ότι αυτή είναι μια καλή συμφωνία. Ισχυρίζονται επίσης -κι αυτό το λένε για να μπορεί να κυκλοφορεί ο Τζώρτζογλου στο Ηράκλειο χωρίς να τον πάρουν με τις πέτρες- ότι ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης δεν έχουν κανένα πρόβλημα έτσι και αύριο η ΕΠΟ διαγράψει την ΕΠΣ Ηρακλείου: ας πούμε ότι είναι έτσι. Αλλά την ίδια στιγμή δεν κρύβουν ότι η ΑΕΚ θα πάει μια κατηγορία παρακάτω έτσι και κερδίσουν, αφού αυτό θα το επιβάλει η δικαστική απόφαση. Σε όλο αυτό το μπέρδεμα, αν δικαιωθεί η θέση της ΕΠΟ ότι μια δικαστική απόφαση μπορεί να σταθεί αιτία αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κερδισμένος δεν θα βγει κανένας. Αν πάλι δικαιωθούν σε όλα οι τρεις αναμάρτητοι εξυγιαντές, τότε το βέβαιο είναι ότι θα την πληρώσει η ΑΕΚ και μόνο!
Επιστήμη
Το έχει καταλάβει αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης; Ναι, το έχει. Αλλά δεν έχει καταλάβει από την άλλη, πως από τότε που έφυγε από το ελληνικό ποδόσφαιρο, η καλλιέργεια του σότου, που έλεγε κάποτε και ο Στέφανος Μαματζής, έγινε σήμερα επιστήμη. Ακούω ότι του πουλάνε διάφορα σενάρια περί συμμετοχής της ΑΕΚ στη Β' Εθνική ως ΤΑΠ κτλ. Πρόκειται για επικίνδυνες πρακτικές: πολύ φοβάμαι πως οι εμπνευστές τους ανήκουν στο κύκλο των «εγκληματιών», που με διάφορες γραφικότητες βοήθησαν κι αυτοί να βρεθεί η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική σήμερα. Αν οι Γκαγκάτσης and company κερδίσουν τα ασφαλιστικά, η ΑΕΚ θα πάει κι άλλο παρακάτω: αυτό μοιάζει βέβαιο. Το να γίνει κάποιου τύπου μαϊμουδιά και να βρεθεί στη Β', μπορεί ως σενάριο να στέκει (αφού στην Ελλάδα είμαστε…), αλλά αυτό η ΑΕΚ μπορεί να το διεκδικήσει και τώρα. Και είναι άλλο να διεκδικήσεις τη συμμετοχή στη Β' Εθνική με εξασφαλισμένη τη θέση στη Γ' κι άλλο να σε σοτάρουν ότι θα παίξεις στη Football League ως ΤΑΠ και να βρεθείς στη Δ' Εθνική του χρόνου! Εγώ τέτοια ρίσκα δεν τα παίρνω.
Λούμπα
Φυσικά δεν θα έπαιρνα και το ρίσκο του Σαββίδη που δεν καταλαβαίνει ότι χάρη στις μεθοδεύσεις διάφορων συνομιλητών του ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μη βγει Ευρώπη, να μη ρυθμίσει κανένα χρέος και να τον κυνηγάνε του χρόνου όσοι τώρα του κάνουν στη Θεσσαλονίκη τεμενάδες. Ωστόσο την άγνοια του Σαββίδη την κατανοώ: ο άνθρωπος δε μιλάει ελληνικά, τον ενημερώνουν επιλεκτικά, του πουλάνε φούμαρα. Οπως όλοι οι λεφτάδες, θα πληρώσει πολλά για να μάθει: ήδη πληρώνει. Αλλά ο Σαββίδης δεν έχει ιδέα για το τι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και τι άνθρωποι είναι κάτι αστέρες που του εμφανίζονται ως ντραραβεριτζήδες: θα μάθει πληρώνοντας. Ο «τίγρης», που ξέρει τα πρόσωπα, δεν καταλαβαίνω πώς δεν έχει υποψιαστεί σε τι λούμπα πάει να πέσει….      
Χωρίς δεδομένα
Το προτελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου του «Game off Thrones», της μαγικής σειράς που μεταδίδει η Nova, υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της τηλεόρασης: το σοκ που έπαθαν με την εξέλιξη του επεισοδίου όσοι τα βιβλία δεν τα γνωρίζουν υπήρξε παγκοσμίως τεράστιο. Αν αγαπάω τη σειρά είναι γιατί ο συγγραφέας των βιβλίων, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, λατρεύει να μας ξαφνιάζει. Στη σειρά βρίσκεις τα πάντα -κάθε χαρακτήρα όσο σπάνιος κι αν είναι: βρίσκεις από αιμομείκτες μέχρι ιδιοφυΐες που είναι σε λάθος στρατόπεδο, και από δολοπλόκους που συμπαθείς ενώ θα 'πρεπε να μισείς μέχρι ήρωες χωρίς μυαλό. Ομως μαθαίνεις, κυρίως ανησυχείς για όλους τους, γιατί έχεις καταλάβει ότι είναι αναλώσιμοι: έπειτα από κάθε κύκλο τίποτα δεν είναι ίδιο.
Η αρχή της ιστορίας ήταν ουσιαστικά η δολοφονία του βασιλιά και η εκτέλεση του φίλου, άρχοντα του Νότου Σταρκ. Η μάχη για τη διαδοχή του βασιλιά, ο ανταγωνισμός των υπόλοιπων σφετεριστών του θρόνου και οι μηχανορραφίες τους δημιούργησαν την εντύπωση ότι θα δούμε μια σαπουνόπερα με μεσαιωνική αισθητική. Στον δεύτερο κύκλο, όταν πλέον το πρόβλημα της εξουσίας παύει να είναι θεωρητικό αλλά τίθεται επί τάπητος, πήραν κυρίαρχο ρόλο οι γυναίκες. Αν οι άντρες παιδεύονταν να κρύψουν αδυναμίες και να προβάλουν ένα κάποιο ηγετικό προφίλ, οι γυναίκες πήραν την εξουσία κινώντας την ιστορία. Οι άντρες της σειράς -όλοι σχεδόν- είναι έτοιμοι να σκοτωθούν και ικανοί να σκοτώσουν, αλλά οι γυναίκες είναι αυτές που τους κατευθύνουν σαν πιόνια.
Στον τρίτο κύκλο, το μοναδικό που θα παιχτεί σε δυο σεζόν γιατί το τρίτο βιβλίο είναι τεράστιο, ανατράπηκαν πολλά και είμαστε μόλις στη μέση του με μια μόνο βεβαιότητα: δεν υπάρχουν δεδομένα.
Μόνος μου φόβος μήπως μπροστά στην επιτυχία ο Μάρτιν γράψει 5-6 βιβλία ακόμα…
Θα πάει σπίτι...
Πάντως υπάρχει ένα καλό αν δικαιωθεί η διοίκηση της ΕΠΟ στα δικαστήρια ή αν διαγράψει την ΕΠΣ Κιλκίς και την ΕΠΣ Ηρακλείου. Το καλό είναι ότι θα πάει ο Χατζηαποστόλου σπίτι του να δει τα παιδιά του και τη γυναίκα του μετά από είκοσι πέντε χρόνια που λείπει από το Κιλκίς με άδεια από την υπηρεσία του για να φτιάξει το ποδόσφαιρο! Δεν το λέω εγώ αυτό: το έχει πει ο παλιός πρόεδρος του Πανιωνίου Τάσος Ερμείδης, καλεσμένος της «Δίκης» του Κυριάκου Θωμαϊδη, προσθέτοντας ότι ο Χατζηαποστόλου είναι στην ΕΠΟ πριν ακόμα ιδρυθεί η Ομοσπονδία και δεν αντέχει στην ιδέα ότι τον έδιωξαν!
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: