Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κάιλ Χάινς… από καρδιάς!!

Ο Κάιλ Χάινς ανοίγει την καρδιά του: για την απώλεια του πρωταθλήματος, τις αιχμές περί ντόπινγκ, τα επεισόδια, όσα του πρόσφερε ο Ολυμπιακός, το μέλλον του και το συμβόλαιο που αξίζει.

Κάιλ Χάινς… από καρδιάς
Ίσως πρόκειται για τον πιο αγαπητό ξένο στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Κάιλ Χάινς το κέρδισε αυτό με το σπαθί του. Όχι μόνο με την τεράστια αγωνιστική του προσφορά, αλλά και το χαρακτήρα του που αναγνωρίζουν συμπαίκτες και αντίπαλοι. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν με την απώλεια του πρωταθλήματος, ο Αμερικανός σέντερ άνοιξε την καρδιά του.

Μίλησε για τους λόγους που χάθηκε το πρωτάθλημα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις αιχμές περί ντόπινγκ και τους οπαδούς που στέρησαν στην ομάδα του την ευκαιρία να παλέψει μέχρι τέλους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ολυμπιακό μέσω του οποίου καθιερώθηκε στην κορυφή, τόνισε πως θέλει να παραμείνει αλλά και πως δικαιούται ένα καλύτερο συμβόλαιο αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Κάιλ Χάινς μίλησε για:

-το αν αυτό ήταν το τελευταίο του ματς με τον Ολυμπιακό και πού θα τον βρει η νέα σεζόν: «Πραγματικά δεν ξέρω ακόμα, είμαι μπερδεμένος. Το κεφάλι μου είναι γεμάτο από περίεργα συναισθήματα και ένταση και δεν μπορώ να σκεφτώ το συγκεκριμένο θέμα. Είναι σίγουρο ότι πέρασα δύο πανέμορφα χρόνια εδώ, έχω δεθεί με τους συμπαίκτες μου και θα ήθελα να μείνω. Με κάνει υπερήφανο το ότι υπήρξα μέλος μίας τόσο ιστορικής ομάδας. Όμως πρέπει πρώτα να σκεφτώ πολλά πράγματα, να μιλήσω με την οικογένειά μου, τον ατζέντη μου και να αποφασίσω».

-τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό: «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα είναι μία δύσκολη σειρά. Μετά το Final Four του Λονδίνου, μείναμε από ενέργεια και χάσαμε σε μεγάλο βαθμό τον προσανατολισμό μας. Περάσαμε έναν ολόκληρο μήνα που όλοι μας έλεγαν πόσο καλοί είμαστε, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε χρόνο για ξεκούραση, συγκέντρωση και δουλειά για να προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτά τα παιχνίδια. Είχαν εξαιρετικό πλάνο στο πώς θα μας αντιμετωπίσουν. Δεν νομίζω ότι τους υποτιμήσαμε».

-την ήττα με 3-0 στους τελικούς: «Νομίζω πως αυτή η ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω. Νιώθω άσχημα που τελείωσε έτσι αυτή η σεζόν. Δεν το αξίζαμε. Είχαμε περίπου ενενήντα δευτερόλεπτα για να διεκδικήσουμε μία νίκη και να πάμε για τέταρτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου και κάποιοι δεν μας άφησαν. Τι να πω, επαναλαμβάνω αυτά τα παιδιά και όλη η ομάδα που δούλεψε τόσο σκληρά δέκα μήνες, δεν άξιζε τέτοιο τέλος και τέτοια συμπεριφορά από τους φιλάθλους της. Εδώ και τόσους μήνες ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, μας βοήθησε πάρα πολύ. Κάποιοι όμως ήταν λάθος στο τέλος».

-τα επεισόδια που έγιναν στον τρίτο τελικό: «Αυτά τα γεγονότα δεν τιμούν κανέναν. Πρέπει κάποιος να πάρει σημαντικές αποφάσεις για να τα αλλάξει. Είναι λυπηρό να έχεις τις δύο κορυφαίες ίσως ομάδες στην Ευρώπη όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ να πλήττεται τόσο βάναυσα από λίγους που θέλουν να κάνουν κακό στο άθλημα, την ομάδα τους και τους αθλητές».

-το αν θα παίξουν ρόλο στην απόφασή του για παραμονή στον Ολυμπιακό: «Ένας αθλητής θα πρέπει να σκέφτεται πρώτα απ’ όλα την ασφάλειά του και να προσέχει ώστε να γυρίζει υγιής στο σπίτι και την οικογένειά του. Αγαπώ τους οπαδούς μας για την στήριξη που μας έχουν προσφέρει. Μου αρέσει το πάθος τους για την ομάδα, αλλά αυτή τη φορά το έδειξαν με λάθος τρόπο. Δεν άξιζε σε αυτή την ομάδα να χάσει με αυτό τον τρόπο. Σε ότι αφορά το μέλλον, θέλω να είμαι μέλος μίας ομάδας που διεκδικεί τίτλους και ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές, οπότε θα σκεφτώ και θα αποφασίσω τι είναι το καλύτερο».

-την αγωνιστική του ανάδειξη στον Ολυμπιακό και το αν νιώθει ότι αξίζει πλέον περισσότερα χρήματα: «Ο Ολυμπιακός μου έδωσε πριν δύο χρόνια μία τεράστια ευκαιρία να παίξω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, είμαι ευλογημένος για αυτό. Σέβομαι απόλυτα την ομάδα και τους ανθρώπους της που με βοήθησαν στο να δείξω τι μπορώ να κάνω. Δούλεψα σκληρά μαζί με τα παιδιά και νομίζω πως τα καταφέραμε. Φυσικά και νιώθω ότι πρέπει να ανταμειφθώ για αυτό με ένα καλύτερο συμβόλαιο. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα δεν είναι προτεραιότητά μου, ούτε θα παίξουν τον βασικό ρόλο στην όποια απόφασή μου. Είναι σημαντικό η ομάδα να μείνει όπως έχει με το βασικό κορμό και την εκπληκτική παρέα που έχουμε φτιάξει. Όμως ακόμα είναι νωρίς, δεν έχω σκεφτεί το παραμικρό για το τι θα κάνω στο μέλλον».

-το πώς αισθάνθηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί ντόπινγκ στην ομάδα: «Σίγουρα αυτό ήταν κάτι που μας πείραξε, γιατί άφησε υπονοούμενα για όσα δίκαια κατακτήσαμε. Θέλω να πω κατηγορηματικά (σ.σ. το ύφος του έχει θυμό, αλλά και αίσθημα αδικίας) ότι αυτά τα δύο χρόνια εδώ, κανένας δεν μου έδωσε τίποτα (σ.σ. εννοεί αναβολικά). Επίσης ο,τι κατακτήσαμε σε αυτό το διάστημα δεν μας το χάρισε κανείς, αλλά ιδρώσαμε, παλέψαμε και τα καταφέραμε απόλυτα δίκαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: