Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αυτή… αποφασίζει!!

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Βερδού. Κριτήριο η σύζυγός του. Οι εξαιρετικές εντυπώσεις από όσα είδε και η δελεαστική πρόταση «λυγίζουν» τον Ισπανό μέσο. Ο ρόλος Βαλβέρδε-Ουρτάδο.

Αυτή… αποφασίζει
Υπομονή για λίγες ακόμη μέρες πρέπει να κάνουν στον Ολυμπιακό για την κατάληξη στην υπόθεση της μεταγραφής του Ζοάν Βερδού. Ο Ισπανός μέσος ήρθε (με δική του πρωτοβουλία) στην Αθήνα, μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων, ενώ η πρόταση που του έγινε τον άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν στον 30χρονο άσο 1,4-1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο, χρήματα που είναι μάλλον αδύνατο να βρει αλλού.

Ο ίδιος θα είχε πει ήδη το «ναι» αν δεν ήταν στη μέση η οικογένειά του και συγκεκριμένα η σύζυγός του. Δεν έχει κρύψει την προτίμησή της να παραμείνουν οικογενειακώς στην Ισπανία, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία πως όσα είδε ο παίκτης εδώ και η εξαιρετική πρόταση του Ολυμπιακού (που θα τον κάνει πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ομάδα) θα κάμψουν τις αντιστάσεις της.

Σύμμαχοι του Ολυμπιακού στην προσπάθεια απόκτησης του Βερδού είναι δύο… παλιόφιλοι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και ο Μοϊσές Ουρτάδο, με τους οποίους συνεργάστηκε στην Εσπανιόλ, φέρονται να του έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογο και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στην Ελλάδα.

Για τον Βερδού υπάρχει ενδιαφέρον από Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης, δίχως ωστόσο να έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένη πρόταση και δύσκολα θα πλησιάσουν την οικονομική προσφορά των Πειραιωτών.

Υπάρχει κι εναλλακτική

Αν «στραβώσει» η περίπτωση Βερδού, ο Ολυμπιακός θα στραφεί σε άλλες λύσεις που έχει ήδη ξεχωρίσει για τη θέση του μέσου. Μάλιστα πιθανώς να έχουν γίνει και διερευνητικές επαφές με κάποιους εκ των εναλλακτικών στόχων.

Η εξέλιξη της υπόθεσης Βερδού δεν σχετίζεται με τον Γιάροσλαβ Πλάσιλ, που εξετάζεται σοβαρά. Ο Τσέχος μέσος οδεύει προς την έξοδο από την Μπορντό, αφού παρότι έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια η αύξηση της φορολογίας στη Γαλλία (στο 75%) αποτελεί λόγο… φυγής από τη χώρα. Σύμφωνα, πάντως, με τους Γάλλους έχει προτάσεις από ομάδα του Κατάρ, της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: