Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Παστωμένες σαρδέλες οι ανυπότακτοι γάβροι!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τις ομάδες του «εξουσιαστικού τόξου» στην Ελλάδα και τους ορθόδοξους λυγούρηδες που γίνονται καθολικοί ξενέρωτοι...
Να τους λυπάσαι ήντουσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τη χρυσή περίοδο του Κόκκαλη. Τους χάριζε ο Σωκράτης το ένα πρωτάθλημα καπάκι μετά το άλλο και δεν αντίκρυζες γάβρους ευτυχισμένους, απελευθερωμένους στην τρέλλα τους, στις γνωστές μολυσμένες θάλασσες της οπαδικής παραφροσύνης. Περισσότερο έμοιαζαν με σαρδέλες παστωμένες σε κονσέρβες.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος, έστω οι παρατηρητές των πραγμάτων θα συμφωνήσουν ότι με το έβγα του 20ου και το έμπα του 21ου αιώνα οι γάβροι είχαν συμπεριφορά πειραματόζωου, παραδομένου σε πρόγραμμα θεραπείας για να υποστούν μετάλλαξη φύλλου.
Πραγματικά, μια ζωή βουτηγμένη στη μιζέρια, βιώνοντας με ψυχική έκσταση ότι δήθεν τους αδικάνε, οι οπαδοί του θρύλου αισθανόντουσαν έξω από τα νερά τους με τη μονοκρατορία Κόκκαλη και τα αμφισβητούμενα πρωταθλήματα.
Ο λαϊκισμός που γεννούσε ο Ολυμπιακός, μάλιστα πριν ακόμα εμφανιστεί ο λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου, χαρακτήριζε τον απόλυτο νεοέλληνα. Χωρίς τσίπα επάνω τους, όλο το σύστημα Ολυμπιακός, από τη διοίκηση και τα ΜΜΕ, εμφανιζόντουσαν θύματα του κράτους, του κατεστημένου, του παρασκηνίου, του Παναθηναϊκού. Ο ορισμός του πιο χυδαίου λαϊκισμού.
 Ο Ολυμπιακός, μακράν η δημοφιλέστερη ομάδα της χώρας, με τα περισσότερα πρωταθλήματα, τα περισσότερα κύπελλα, με τα περισσότερα λεφτά που έχουν ξοδευτεί από ελληνική ομάδα, με τις πιο προκλητικές σχέσεις με πρόσωπα εξουσίας και χρήματος, μια ζωή να κλαψομουνίζει σαν την κυρά Σουλτάνα της φτωχογειτονιάς.
Και ήρθε ο Κόκκαλης και με 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια ευνούχισε τον ρεζίλη επαναστατισμό των γάβρων. Οι γάβροι έπαθαν ψυχολογικό τραλαλά. Από ορθόδοξους λυγούρηδες ο Σωκράτης τους έκανε καθολικούς ξενέρωτους.
Να το κλείσω. «Ο Παναθηναϊκός δεν συμβιβάζεται με το σύστημα». Έλεος! Ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Παναθηναϊκού κύριος Γιαννακόπουλος το διέπραξε. Με ψυχή αποθαμένου επιχειρεί να υπηρετήσει τα σεραφείμ και τα χειρουβείμ του λαϊκισμού απευθυνόμενος στους οπαδούς τής επίσης κορυφαίας ελληνικής ομάδας στο εξουσιαστικό τόξο (Έτσι το λέει ο συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου…)

Γιατί «άνοιξε μέτωπο» με την ΑΕΚ ο Αλαφούζος με μια προκλητική απ’ ευθείας στον Μελισσανίδη ενέργεια

Είπαν από την ΑΕΚ στον Μελισσανίδη ότι έχουν πληροφορίες πως ο Παναθηναϊκός έχει πλησιάσει τον Κουτρουμπή. Δεν γίνεται αυτό, τους απάντησε ο τίγρης. "Όταν κάποιος είναι κτυπημένος, έχει πέσει στο χώμα, δεν πάει ο αντίπαλος να του δώσει μια ακόμα".

Ύστερα είναι και το άλλο. Μεταφέρθηκε στον Μελισσανίδη η κουβέντα του Αλαφούζου. Ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος και δεν θα εκμεταλλευόταν την αδυναμία μιας άλλης ομάδας. Να, όμως, που ο παίκτης γνωστοποίησε στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι ο Αλαφούζος μου δίνει εξήντα το χρόνο, εσείς τι μου αντιπροτείνετε.

Το θέμα έφθασε πάλι στον Μελισσανίδη, που ρώτησε "Ποιος είναι αυτός ο Κουτρουμπής".
Του απάντησαν ότι είναι ένας μπάρμπα –Γιώργος, με προσόντα εξελίσιμου τσομπάνη και, πέραν από  τον ηθικό τομέα, ότι απορούν γιατί ο Παναθηναϊκός επιμένει τόσο για ένα σεντερμπακ.

“Να φύγει, δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμό, αποφάσισε ο τίγρης. Πείτε στο ξυλάγγουρο να πάει να πάρει τα λεφτά της Παναθηναϊκής Συμμαχίας”.

Πολλά τα λεφτά, λέει ο αποδυτηριάκιας. Κοντά στα 250 χιλιάρικα θα πάρει ο παίκτης στα τρία χρόνια από τον Παναθηναϊκό, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι στο συμβόλαιο αναβαθμίζονται οι απολαβές του από χρόνο σε χρόνο, συν την εφορία. Κι αν κοστίζει σήμερα τόσα ένας στόπερ, που δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι βασικός, πόσο να πληρωθεί ο σέντερ-φορ;

Πέρα, όμως, από την ποιότητα και την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης μεταγραφής εύλογο είναι το ερώτημα της προκλητικής ενέργειας του Αλαφούζου απέναντι στον Μελισσανίδη. Υπόθεση καθαρή προσωπική. Κύριε τίγρη, δεν σε βλέπω μπροστά μου, δεν υπάρχεις για μένα, σα να λέει στα ίσα το αφεντικό του Παναθηναϊκού. Αλήθεια αυτό θα περάσει έτσι;
Το αποκλείω.
 14-6-13 μελισαν2
 Οι φωτογραφίες είναι απο τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη στην εκδήλωση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που έγινε προχθές στο Μέγαρο Μουσικής. Το βραβείο '' Εξαγωγικής Δραστηριότητος- Διεθνούς Παρουσίας'' στον Έλληνα επιχειρηματία  ήταν το μοναδικό απο όλα τα άλλα της βραδυάς που επέδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: