Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι μεταγραφές τελειώνουν τον Σεπτέμβριο!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στον sportdog για όσους έφαγαν το παραμύθι του "κλεισμένου" Φορτούνη από τον ΠΑΟΚ και θυμίζει σε όλους πότε τελειώνουν οι μεταγραφές... Η εικόνα του ΠΑΟΚ αλλάζει αναφορικά με την αποστολή στην Ολλανδία, αλλά για την ομάδα θα πρέπει να περιμένουμε από Αύγουστο και μετά. Τότε θα χρησιμοποιηθούν και θα «δέσουν» όλοι. Γι’ αυτό ας αναφερθούμε στις μεταγραφές…
Ο ΠΑΟΚ που έχασε ή άφησε να φύγουν 12 παίκτες από τους οποίους οκτώ βασικοί, κατάφερε να κλείσει γρήγορα (προλαβαίνοντας άλλες ομάδες) μόνο έναν! Τον Γκολάσα για τον οποίο πράγματι υπήρχε προεργασία, σωστές κινήσεις, γρήγορο αποτέλεσμα. Ο παίκτης είναι εδώ ετοιμάζεται, προσαρμόζεται από όλες τις πλευρές και θα κριθεί στο μέλλον.
Κατά τα άλλα είναι φανερό ότι ο Σαββίδης κάνει οικονομία, είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ για πολλοστή φορά έκαναν το λάθος να χάσουν μεταγραφική υπόθεση από τον Ολυμπιακό.
Κατ’ αρχάς είναι λάθος από την ΠΑΕ που δεν κατάλαβε ότι ο παίκτης τους εμπαίζει! Είναι δυνατόν να μην δίνεις συγκεκριμένη διορία και να αφήνεις παίκτη και μάνατζερ να διαρρέουν ότι διέρρεαν! Όταν ξέρεις πώς υπάρχει Ολυμπιακός, ξέρεις τι έγινε με άλλες περιπτώσεις γιατί αφήνεις το θέμα στην τύχη;
Αλλά και επικοινωνιακά, είναι να απορεί κανείς με όσους «έφαγαν» το παραμύθι του «κλεισμένου» Φορτούνη ή του παίκτη που… θα διάλεγε ΠΑΟΚ και έπαιζαν το παιχνίδι του. Λες και ήταν βαλτοί να στρώσουν το χαλί στους ερυθρόλευκους που φυσικά βρήκαν την ευκαιρία για διθυράμβους περιγράφοντας την «αρπαγή» της ωραίας Ελένης!
Εύκολη ήταν η επικράτηση του Ολυμπιακού και στην μεταγραφική υπόθεση Φορτούνη! Τα αναμενόμενα έγιναν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις τύπου Πελέ, Ολαϊτάν κτλ. Μόνο οι «στόκοι» δεν κατάλαβαν τι έγινε τις τελευταίες ημέρες, όπου η πλευρά του παίκτη έδινε ελπίδα στον ΠΑΟΚ για να φανεί στο τέλος μεγαλύτερη η επιτυχία του Ολυμπιακού! Ο οποίος βεβαίως πετυχαίνει να αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη που ήθελε και ο ΠΑΟΚ! Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς και φυσικά μακριά από εμάς κόμπλεξ και λαϊκισμοί. Το σωστό και το αληθές να λέγεται και να γράφεται.
Πέρα από την ουσία βέβαια, υπάρχει και το επικοινωνιακό, όπου επίσης εμείς οι βόρειοι είμαστε… λίγο πίσω!
Θυμάστε που γράφαμε τον Ιούνιο για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ που θα πάρει ο Ολυμπιακός και θα προσπαθούσε να περάσει (μέσα από γνωστούς δίαυλους και μεθόδους) ότι τον άρπαξε και αυτόν από τον ΠΑΟΚ; Ο Παπάζογλου ήταν και πλέον μόνο οι αδαής δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται επικοινωνιακά! Γιατί επί της ουσίας υπάρχει ένα μέτωπο, αλλά και το δεύτερο –το επικοινωνιακό- οι ερυθρόλευκοι μπορούν και το ελέγχουν (όπως αποδεικνύεται από δεκάδες γεγονότα) σε απόλυτο βαθμό!
Αλλά…
Μετά και πέρα από όλα τα παραπάνω. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, ισχύει το… «μηδενα προ του τέλους μακάριζε…». Αυτοί δηλαδή που τώρα πανηγυρίζουν (φωνάζοντας ή γράφοντας…) ας κρατήσουν κανένα σχόλιο και για το φινάλε των μεταγραφών.
Αφού ολοκληρωθούν όλες οι κινήσεις…
Ειδικά αυτό το ποδοσφαιρικό-μεταγραφικό καλοκαίρι, θα διαρκέσει λίγο παραπάνω! Το «μπαμ» θα γίνει στο τέλος! Μάλλον κατά το Σεπτέμβριο! Και το «μπαμ» θα έρθει από μακριά! Από πολύ μακριά…
Η τελευταία μεταγραφή θα είναι και η πιο δυνατή!Η μεταγραφή που θα αλλάξει τα δεδομένα θα έρθει από... Κορέα!
Κι όταν θα ‘ρθει, πόσο ανυπομονούμε να διαβάσουμε σχόλια και κάθε είδους αναλύσεις…
Μέχρι τότε... δεν μπορεί! Θα έχει βρει και ο ΠΑΟΚ έναν εξτρέμ και έναν σέντερ μπακ!!!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: