Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Βελτίωσε μια επιδέξια πρώτη επαφή!!

Στοπάρισε τη μπάλα και διάλεξε έναν συμπαίκτη σου για αυτή την άσκηση του αρχιπροπονητή της ακαδημίας Nike, κ. Jimmy Gilligan.
ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Σημαδεύεις τέσσερα κουτιά 5 x 5 μέτρα σε μια μεγάλη έκταση του γηπέδου. Ακριβώς στο κέντρο σημαδεύεις ένα όμοιο τμήμα, το οποίο είναι η ζώνη ελέγχου, που απέχει 12 μέτρα από κάθε ένα από τα τέσσερα τμήματα. Σε κάθε τμήμα τοποθέτησε από έναν τροφοδότη. Δώσε από μια μπάλα στους τρεις τροφοδότες. Τέλος τοποθέτησε έναν αποδέκτη στη ζώνη ελέγχου.
Η ΑΣΚΗΣΗ
Με εντολή του προπονητή ο ένας από τους τροφοδότες κάνει μια μπαλιά με το εσωτερικό στον παραλήπτη ο οποίος θα πρέπει να την κοντρολάρει μέσα στο κουτί και μετά να τη μεταβιβάσει σε έναν ελεύθερο τροφοδότη. Εάν η μπάλα βγει έξω από τη ζώνη χάνει ένα σημείο. Κατόπιν η επόμενη μεταβίβαση γίνεται από έναν άλλο τροφοδότη. Σταδιακά με την πρόοδο της άσκησης δίνεται η εντολή στους τροφοδότες να πασάρουν με το κουντεπιέ και αργότερα να πασάρουν με σηκωμένη τη μπάλα από το έδαφος έτσι ώστε ο παραλήπτης να κάνει κοντρόλ και να την επιστρέψει με βολέ πίσω στα χέρια τους. Ο παραλήπτης αλλάζει κάθε 45 δευτερόλεπτα.
ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΑΕΙ
Πλέον, όταν οι παίκτες δουλεύουν πάνω στην πρώτη επαφή, τους προκαλείς να επιδείξουν ετοιμότητα και ακρίβεια για να βρουν τον ελεύθερο συμπαίκτη τους. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: