Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Κοροβέσης: «Όνειρο ο τελικός με τον ΠΑΣ»

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα ονειρεύεται να φτάσει φέτος ο Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος αποκάλυψε το «μυστικό» της φετινής πορείας του ηπειρώτικου συλλόγου.

Κοροβέσης: «Όνειρο ο τελικός με τον ΠΑΣ»
Την επιθυμία να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος παράλληλα αναλύει τον λόγο για τον οποίο φέτος ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 23χρονος μεσοεπιθετικός στη «Live Sport»:

Το τέλος του πρώτου γύρου πλησιάζει. Είστε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος και μόλις δύο βαθμούς πίσω από τα playoffs. Μήπως όλα αυτά αλλάζουν τα σχέδια και τους στόχους σας;

«Όχι, δεν νομίζω. Δεν πρέπει να παίρνουμε αέρα. Εμείς κοιτάμε και προετοιμαζόμαστε ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι. Βέβαια, εάν πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος και τότε είμαστε κοντά στα playoffs, σίγουρα θα το κυνηγήσουμε».

Η αλήθεια είναι πάντως, πως με τους θεωρητικά μεγάλους του πρωταθλήματος σε τέσσερα ματς, έχετε τρεις νίκες και μία ισοπαλία...

«Ναι, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και το δείχνουμε. Αλλά τη διαφορά την κάνουν τα ματς με τις πιο μικρές ομάδες, από τις οποίες έχουμε κάνει και τις τέσσερις ήττες».

Ποιο το μυστικό της επιτυχημένης πορείας του ΠΑΣ;

«Πρώτα απ' όλα, είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων. Επίσης έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες που προσφέρουν στην ομάδα, ενώ και ο κορμός έχει παραμείνει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια. Τέλος, φέτος δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ και σκοράρουμε με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν».

Ήσασταν πέντε αγωνιστικές αήττητοι, χωρίς να δεχτείτε γκολ και φιλοξενήσατε το Λεβαδειακό. Το τελευταίο σφύριγμα σας βρίσκει να χάνεται με 0-4. Πώς έγινε αυτό; Έχεις κάποια εξήγηση;

«Πραγματικά, όχι. Κι εμείς ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν πολύ χάλια σε εκείνο το παιχνίδι. Αντιθέτως, ο Λεβαδειακός ήταν σε φόρμα. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Το ξεπεράσαμε όμως κατευθείαν, όπως αποδείξαμε με την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό».

Ξεκίνησες πολύ καλά το πρωτάθλημα, αλλά μια επέμβαση σε κράτησε εκτός για περίπου δύο μήνες. Έχεις δείξει όμως, με τις τελευταίες σου εμφανίσεις ότι έχει επανέλθει για τα καλά...

«Έμεινα αρκετό καιρό εκτός. Δεν βιάστηκα να επανέλθω, αφού ήθελα χρόνο για να προετοιμαστώ ψυχολογικά. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία όμως, έδειξα ότι έχω επανέλθει και μπορώ να βοηθήσω και πάλι».

Πριν από δύο αγωνιστικές επικρατήσατε του ΠΑΟΚ 3-0 και στο παιχνίδι αυτό σκόραρες. Μάλιστα το γκολ το πανηγύρισες έξαλλα. Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

«Ναι, υπήρχε ένας λόγος. Ότι είχα μείνει πίσω με τον τραυματισμό μου και ήθελα το γκολ για να αποκτήσω ξανά ψυχολογία. Δεν είχε να κάνει με τον αντίπαλο. Με οποιαδήποτε ομάδα και να παίζαμε το ίδιο ξέσπασμα θα είχα στον πανηγυρισμό».

Μια και ανέφερα τον ΠΑΟΚ, έχει ακουστεί αρκετές φορές ότι ενδιαφέρεται για εσένα. Ισχύει αυτό;

«Κάποια πρόταση δεν υπάρχει από τον ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι χαρούμενος στον ΠΑΣ, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Προς το παρόν ανήκω εδώ. Τώρα εάν με θέλει κάποια ομάδα θα έρθει να κάνει την πρότασή της για να με πάρει».

Εσύ θα ήθελες να αγωνιστείς στον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Ο κάθε παίκτης θα ήθελε α αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».

Ο μεγάλος στόχος του Νίκου Κοροβέση;

«Βασικά αυτό που θα σου πω είναι περισσότερο όνειρο, παρά στόχος. Θέλω να αγωνιστικό στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ φέτος. Βέβαια, όπως κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ έχω στόχο να αγωνιστώ με τη φανέλα της Εθνικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: