Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Κάμπος: «Να επιστρέψει ο Άρης εκεί που πρέπει»

Να οδηγήσει τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα επιθυμεί ο Πάουλο Κάμπος, ο οποίος τονίζει ότι όλοι στους «κίτρινους» προσπαθούν με την αγάπη τους και τη δουλειά τους να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που ανήκει.

Κάμπος: «Να επιστρέψει ο Άρης εκεί που πρέπει»
Τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει ο Άρης, με φόντο την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα αναγνώρισε ο Πάουλο Κάμπος.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε ότι στόχος του είναι να οδηγήσει τους «κίτρινους» στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, κάνοντας με αγάπη και μεράκι τη δουλειά του παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Διαβάστε τα όσα είπε ο κ. Κάμπος στο «Goal News»

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη:

«Γνώριζα τον Άρη από τη θητεία μου στον Αστέρα Τρίπολης και όταν μου έγινε πρόταση δέχθηκα αμέσως. Ήθελα να δουλέψω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Δεν με επηρέασε το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική. Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες μου να αναδειχθούν και να βοηθήσουν τον Άρη να επιστρέψει. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα νέα παιδιά, κυρίως. Το πιο δύσκολο πράγματα ήταν να μάθει μια ομάδα του μεγέθους του Άρη να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας κατηγορίας που δεν γνώριζε».

Για τους στόχους του Άρη:

«Όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα, ξεκινάς με την προοπτική να μείνεις πολλά χρόνια. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν σύλλογο του μεγέθους του Άρη και για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, οι κάτοικοι της οποίας με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Αυτό όμως, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από τη διοίκηση, από τη δουλειά που γίνεται, από τα αποτελέσματα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όσο για τους στόχους, φυσικά και θέλω η ομάδα να πάρει δύο συνεχόμενες ανόδους και να επιστρέψει στη Superleague. Και όχι απλά για να συμμετέχει, αλλά για να διεκδικεί τίτλους και να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Έχω μάθει όμως, ότι πρέπει να προχωράς αργά και με προσεκτικά βήματα και όχι να κάνεις άλματα».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει:

«Είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσει μια ομάδα σαν τον Άρη α αγωνίζεται σε μια τέτοια κατηγορία. Οι αντίπαλες ομάδες το γνωρίζουν καλά, ενώ εμείς μαθαίνουμε και όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Ο Άρης έχει πέσει στη Γ' Εθνική, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για άλλα προβλήματα. Για να σβήσει τα λάθη του παρελθόντος. Για να μπορέσει να επιστρέψει θα πρέπει όλοι, ο προπονητής, οι παίκτες και η διοίκηση να λειτουργούν σαν μια γροθιά.

Αυτήν τη στιγμή ο σύλλογος κάνει ένα restart. Από τη στιγμή που ήρθα στον Άρη διαπίστωσα ότι η διοίκηση με τις δυνατότητες που έχει, προσπαθεί να μου διασφαλίσει τις συνθήκες που πρέπει για να δουλέψω. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες. Οι συνθήκες σε ό,τι αφορά το οικονομικό θέμα και την οργάνωση δεν είναι σίγουρα όπως σε μια ομάδα της Superleague, αλλά προσπαθούμε με την αγάπη μας και τη δουλειά μας να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και πιστεύω ότι με την απόδοσή της η ομάδα θα αναγκάσει τους οπαδούς μας να γεμίσουν το γήπεδο, όπως το έμαθα εγώ ως αντίπαλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: