Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Οι παράλληλοι βίοι των κ.κ. Πιλάβιου και Σαρρή!!

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr για τα κοινά σημεία των Πιλάβιου και Σαρρή ως πρόεδροι της ΕΠΟ και εξηγεί γιατί και ο επόμενος είναι αναπόφευκτο να έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Οι παράλληλοι βίοι των κ.κ. Πιλάβιου και Σαρρή
Ο Γιώργος Σαρρής και ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχουν ένα κοινό σημείο: Και οι δυο δεν έκαναν για πρόεδροι στην ΕΠΟ. Τον Πιλάβιο τον γνωρίζω προσωπικά και έχουμε μιλήσει πολλές φορές, για το ποδόσφαιρο κυρίως. Με τον Γιώργο Σαρρή βρεθήκαμε σε 2-3 ταξίδια με την Εθνική ομάδα στα οποία απλά ανταλλάξαμε μερικές τυπικές κουβέντες. Ωστόσο αντιλήφθηκα ότι ο άνθρωπος δεν ήταν φτιαγμένος γι’ αυτή τη θέση.

Και οι δυο έχουν υπηρετήσει το ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάνε. Ο θώκος του προέδρου πίστευαν ότι θα τους έδινε τη δυνατότητα να αλλάξουν κάποια πράγματα, που κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα ήθελε να γίνονται αλλιώς. Η ρομαντική προσέγγιση της ανάμιξής τους δια της ΕΠΟ τους παρέσυρε σε μια απόφαση που στην πραγματικότητα ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία.

Πίστεψαν ότι ο πολιτισμένος τρόπος τους και ο ήπιος χαρακτήρας τους θα μπορούσαν να είναι τα βασικά τους εφόδια με τα οποία θα παρέσυραν τα μέλη της ομοσπονδίας, αλλά και τους υπαλλήλους και τα στελέχη τους, σε μια διαφορετική νοοτροπία. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό. Μέσα στην ΕΠΟ λειτουργεί ένα σύστημα, ένας μικρόκοσμος που είναι αήττητος και πού -αντί να τον τιθασεύσουν ή να τον εξουδετερώσουν- στο τέλος έπεσαν οι ίδιοι θύματά του.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η μακρά και εδραιωμένη παράδοση της εξάρτησης της ομοσπονδίας από τους λεγόμενους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου. Στα τριάντα χρόνια που έκανα ρεπορτάζ ΕΠΟ, αλλά και στα άλλα δεκαπέντε που το παρακολουθώ από πολύ κοντά, δε θυμήθηκα να υπήρξε ποτέ πρόεδρος που να μην εξελέγη με τη στήριξη του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού και αυτό με την ανοχή της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ, που όμως δεν είχαν ποτέ τη δύναμη να τον χειραγωγήσουν.

Θυμάμαι κάποτε στα μέσα της δεκαετία του 90’, όταν ως προϊστάμενος του MEGA είχα ένα πρόβλημα με την ΕΠΟ, επί προεδρίας Τριβέλλα, κάποιος πρόεδρος παρενέβη και μου είπε: «Άλλη φορά όταν έχεις κάποιο πρόβλημα με την ΕΠΟ, να μου το λες εμένα»!

Ο κ. Σαρρής από την πρώτη στιγμή, αλλά ειδικά τον τελευταίο καιρό, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Μερικά τα κληρονόμησε από τον προκάτοχό του, αλλά δημιουργήθηκαν στην πορεία χωρίς δική του ευθύνη και άλλα από άστοχους χειρισμούς του, στην προσπάθεια να μη δυσαρεστεί κανένα.

Απ’ όλα αυτά, νομίζω, γίνεται φανερό ότι ο διάδοχός του θα πορευτεί κάτω από τις ίδιες συνθήκες και φυσικά τα αποτελέσματα που θα παραχθούν θα είναι τα ίδια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: