Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μαύρη επέτειος...!!

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει στο sport-fm.gr για το «φρένο» που έβαλαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακριτής και εισαγγελέας, την ημέρα που έκλεισε πέντε χρόνια από την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΟΛυμπιακός.

Μαύρη επέτειος...

Θέμα να παραχωρήσει τις μετοχές του δεν τίθεται, αλλά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεν μπορεί να διοικεί και να εκπροσωπεί τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μαρινάκης έχει το πιο βαρύ κατηγορητήριο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και για το λόγο αυτό του επιβλήθηκαν οι πιο σκληροί περιοριστικοί όροι από τα υπόλοιπα 32 πρόσωπα που ήδη έχουν περάσει από το γραφείου του ανακριτή Γιώργου Ανδρέαδη (υπάρχει και 34ος κατηγορούμενος, ο Σα Πίντο).

Είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης της Πειραϊκής ΠΑΕ δεν έπεισε με την απολογία του τον ανακριτή και γι’ αυτό τον έθεσε εκτός ποδοσφαίρου μέχρι να κριθεί στα δικαστήρια η πολύκροτη υπόθεση.

Από δω και πέρα ο Bαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να παρακολουθεί ούτε τις συνεδριάσεις του ΔΣ της Super League, αλλά αυτό μάλλον είναι το λιγότερο. Και φέτος άλλωστε δεν εκπροσώπησε την ομάδα του σε όλα τα συμβούλια της Λίγκας.

Ο δεύτερος περιοριστικός όρος που αφορά στην υποχρέωση να παρουσιάζεται ο Μαρινάκης δύο φορές το μήνα (κάθε 15 ημέρες δηλαδή) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δεν συνοδεύεται ταυτόχρονα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Κι αυτό διότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι επιχειρηματίας (εφοπλιστής), οπότε πρέπει να κάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και ο ανακριτής με τον εισαγγελέα δεν ήθελαν να του δημιουργήσουν προβλήματα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Στην περίπτωση που του επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, τότε ο Μαρινάκης θα προσέφευγε στο δικαστικό συμβούλιο.

Και είναι δεδομένο ότι το συμβούλιο θα προχωρούσε στην άρση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου, όπως συνέβη και για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» του 2011.

Η χρηματική εγγύηση των 200.000 ευρώ είναι η βαρύτερη που επιβλήθηκε, καθώς στους Σαρρή, Κουρίδη η εγγύηση ήταν 50.000 ευρώ. Ο Μαρινάκης με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και τον πρώην νομικό της σύμβουλο απολογήθηκαν μεταξύ άλλων και για την κατηγορία της διεύθυνσης στην «εγκληματική οργάνωση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: