Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παυλίδης: «Λένε ψέματα Γεωργέας και Καλογέρης»

Καμία ένδειξη ότι συνέβη κάτι το μεμπτό στον περίφημο αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βέροια δεν είχαν Ιωάννου και Παυλίδης, όπως κατέθεσαν στην Επιτροπή Εφέσεων.

Παυλίδης: «Λένε ψέματα Γεωργέας και Καλογέρης»

Ο έμπειρος επιθετικός τόνισε ότι δεν ήρθε ποτέ ο Γιώργος Λαναρής να του δώσει οδηγία να χάσει ενώ χαρακτήρισε φυσιολογικά παιδιά τους Γεωργέα και Καλογέρη που υποστηρίζουν ότι το ματς είχε χειραγωγηθεί.

Αναλυτικά η κατάθεση του Ηλία Ιωάννου:

«Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπήκαμε όλοι μαζί. Ο προπονητής μας έκανε ανάλυση, τακτική και μας έδωσε καθοδήγηση. Όσο είχα οπτική επαφή δεν είδα κανέναν να μπαίνει και να βγαίνει. Όταν πάω να παίξω ένα παιχνίδι προσπαθώ να σκεφτώ πως θα παίξω καλά. Είμαι καθαρά επαγγελματίας όπως όλα τα χρόνια και δεν έχω καμιά ενασχόληση με τέτοια πράγματα. Δεν ήρθε κανένας κ. Λαναρής να μου πει να χάσω ή να κερδίσω.

Δεν έχω χρονόμετρο να δω αν είχαμε καθυστερήσει. Δεν αντιλήφθηκα αν ήρθε ο τέταρτος να μας φωνάξει. Εγώ το μόνο που διέκρινα ήταν ότι δεχθήκαμε μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πριν και μετά δεν είδα πουθενά τον κ. Αρβανιτίδη. Συνήθως βγαίνει πρώτα η ομάδα και τελευταίος ο προπονητής. Το μόνο που είπε ο Λαναρής ήταν “πάμε παιδιά να μπούμε γερά”. Νιώθω πολύ προσβεβλημένος να έρχεται συγκεκριμένο κατηγορητήριο για μένα χωρίς να έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Έκανα καριέρα και από αυτό ζει η οικογένεια μου. Πείτε ότι είναι έτσι τα πράγματα… Γιατί έναν από τους παίκτες που είπαν ότι συμμετείχε να τον κάνουν αλλαγή στο 80’ και να μην τον αφήσουν μέχρι το τέλος; Φυσιολογικά παιδιά είναι και ο Γεωργέας και ο Καλογέρης».


Παυλίδης: «Λένε ψέμματα Γεωργέας και Καλογέρης»

Πιο... επιθετικός ήταν στη δική του κατάθεση ο Χαράλαμπος Παυλίδης, ο οποίος αφού αρνήθηκε ότι έχει συμβεί το οτιδήποτε στο εν λόγω ματς, τόνισε ότι τόσο ο Νίκος Γεωργέας όσο και ο Αλέξανδρος Καλογέρης λένε ψέμματα και δεν γνωρίζει τον λόγο.

«Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Στα αποδυτήρια ήταν ο προπονητής το ιατρικό επιτελείο Απ’ ό,τι θυμάμαι ο Καφές είχε πρόβλημα στο πόδι του και στο ημίχρονο είχε πάει στο φυσιοθεραπευτή της ομάδας. Μπορούσε να ακούσει ο Καφές αν μας είχε πει κάτι ο προπονητής ή ο κ. Λαναρής. Δεν ήρθε σε καμιά περίπτωση ο τέταρτος διαιτητής να μας φωνάξει. Εγώ δεν άκουσα τίποτα ούτε πριν από τον αγώνα ούτε στο ημίχρονο, ούτε μετά ούτε μετά από κάποιες μέρες.

Η ομάδα μας έπαιζε χωρίς πέντε βασικούς, ο Ολυμπιακός μας πίεζε παρά πολύ από το πρώτο ημίχρονο και έκανε πολλές φάσεις. Δεν είδα καθόλου τον κ. Αρβανιτίδη. Οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν από σέντρες ενώ για το πέναλτι, κατά τη γνώμη μου δεν ήταν. Το τρίτο γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις, όταν ήδη χάναμε 2-0 κ τα είχαμε ψιλοπαρατήσει γιατί δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα.

Σαν προπονητής ο Καλαϊτζίδης τακτικά ήταν καλός αλλά σαν συμπεριφορά ήταν ειρωνικός απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Ο Γεωργέας ήταν καλός και κάναμε και πλάκα, αλλά τώρα πιστεύω ότι ψεύδεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είχε μιλήσει τότε, αν υπήρχε κάτι. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Εννοείται ότι ο Καλογέρης λέει ψέματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ο αγώνας να είναι χειραγωγημένος, κινήθηκαν και οι καταθέσεις του Τζημογιάννη και Τυφλίδη (φυσικοθεραπευτής Βέροιας).

Νίκος Τζημογιάννης
«Όσα χρόνια είμαι εγώ στη Βέροια ο κ. Λαναρής πάντα ερχόταν στα αποδυτήρια, έτσι έκανε και σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Γεωργέας θυμάμαι ότι έγινε αλλαγή, επειδή τραυματίστηκε απ’ ό,τι αντιλήφτηκα και όταν ήρθε στον πάγκο ήταν εκνευρισμένος όπως κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να συνεχίσει και τραυματίζεται.

Όσον άφορα τα γκολ ήταν φυσιολογικά. Μπαίνουν κάθε Κυριακή ενώ το πέναλτι όπως είδα αργότερα στο βίντεο δεν νομίζω ότι ήταν. Δεν θυμάμαι αν βγήκε η ομάδα καθυστερημένα ή όχι. Δεν πήγαμε για να χάσουμε, αλλά είναι μεγάλη η διαφορά των δυο ομάδων».


Αναστάσιος Τυφλίδης (φυσιοθεραπευτής)
«Ο κ. Γεωργέας έχει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο χρόνιο και ο κ. Καφές στους προσαγωγούς. Στο ημίχρονο είπα και στους δυο να τα δούμε πώς θα είναι στο β’ ημίχρονο και να κρίνουμε. Ο χώρος ήταν ενιαίος και αν είχε ειπωθεί κάτι θα το άκουγα. Εγώ βγήκα μαζί με τους παίκτες.

Δεν αντιλήφτηκα να υπήρξε κάποια καθυστέρηση. Αν είχε έρθει ο τέταρτος διαιτητής θα τον άκουγα. Είχα πει στο Γεωργέα να δει το γόνατο και αν τον ζόριζε να ζητούσε αλλαγή. Ο κ. Καλαϊτζίδης έχει ισχυρό εγωκεντρικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: