Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Βενγκέρ δεν είναι πια… «καβούριας»!!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου Αρσέν Βενγκέρ και Ιβάν Γκατζίδις υποσχέθηκαν πως παρά τη φήμη της για το αντίθετο, η Άρσεναλ είναι έτοιμη να ξοδέψει πολλά χρήματα ώστε να προσελκύσει μεγάλα ονόματα

Ο Βενγκέρ δεν είναι πια… «καβούριας»!
Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ να μην κατακτά πρωταθλήματα, αλλά είναι αλήθεια πως τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως ο σύλλογος παραμένει εύρωστος και ο τρόπος λειτουργίας του αποτελεί παράδειγμα για τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, το μεγάλο παράπονο των φίλων της Άρσεναλ είναι πως σπανίως τα κέρδη της ομάδας έχουν επενδυθεί στην αγορά σημαντικών ονομάτων αφού ο Αρσέν Βενγκέρ και η διοίκηση έχουν τη φήμη πως διαθέτουν… τσέπες με «καβούρια». Με λίγα λόγια, δηλαδή, αποφεύγουν τις… ακρότητες στο μεταγραφικό παζάρι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο καλοκαίρι, με τους «κανονιέρηδες» να προχωρούν στην απόκτηση ενός –μόνο- ποδοσφαιριστή, του Πετρ Τσεχ κι αυτού… κοψοχρονιά.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει! Σε συνέντευξη Τύπου οι άνθρωποι της Άρσεναλ ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε έργα ύψους 30 εκατομμυρίων στο προπονητικό κέντρο και έσπευσαν να συμπληρώσουν ότι το ταμείο δεν είναι άδειο, αλλά υπάρχουν ποσά ικανά να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα στην ομάδα.

«Δεν φοβόμαστε να χαλάσουμε λεφτά για μεταγραφές», δήλωσε σχετικά ο Αλσατός ο όποιος έδειξε να γνωρίζει τι λέει η πιάτσα γι’ αυτόν προσθέτοντας «ξέρω πως έχω φήμη για το αντίθετο»!

Πάντως, εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ιβάν Γκατζίδις, έτρεξε να διαλύσει τις… αυταπάτες και να μετριάσει κάπως τον ενθουσιασμό των φίλων των Λονδρέζων, λέγοντας πως δεν υπάρχει χώρος για… ακρότητες.

«Δεν θα τα καταφέρουμε εάν παρασυρθούμε σε μπρα-ντε-φερ προσπαθώντας να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για μεταγραφές από τους ανταγωνιστές μας. Δεν πρόκειται να αρχίσουμε να πετάμε λεφτά μόνο και μόνο για να κατευνάσουμε τους επικριτές μας», ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της Άρσεναλ φέτος, ο Αρσέν Βενγκέρ απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πρωτάθλημα», αλλά τουλάχιστον το υπονόησε: «Θέλουμε περισσότερα από μια τρίτη θέση κι ένα Κύπελλο. Έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε πιο πολλά». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: