Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Γκαγκάτσης, ο ομοσπονδιάρχης της παράγκας!!

Μια φορά στους έξι μήνες μιλάω τηλεφωνικώς με τον Σωκράτη Κόκκαλη δήλωσε δημοσίως ο πρώην και για οκτώ χρόνια πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης. Τι, αλήθεια, να λένε οι δυο τους.Κατά πάσα πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος ομάδας με τα περισσότερα «προσωπικά» πρωταθλήματα από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου, του εξομολογείται κάποια... άγνωστα πράγματα. Πώς, δηλαδή, ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα με την πολυθρύλητη και χιλιοτραγουδισμένη Παράγκα.

Δεν είμαστε καλά. Καθόλου καλά. Το φάγαμε κι αυτό στη μάπα. Ο Γκαγκάτσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι «η Παράγκα» , ό, τι πιο οργανωμένο συμμορίτικα προέκυψε χωρίς προηγούμενο στα χρονικά λέω εγώ, «έπαιξε ρόλο στους τίτλους του Ολυμπιακού». Αυτό είπε ο ομοσπονδιάρχης, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επί επικυριαρχίας της Παράγκας.

Υπ' όψιν ότι ο πρώην πανίσχυρος πρόεδρος της ΕΠΟ, χωρίς την... υποστήριξη του Ολυμπιακού επί Κόκκαλη, δεν δήλωσε συνενοχή, ούτε συμμετοχή στην Παράγκα. Υπονοώ κάτι; Σε καμμία περίπτωση.

Δεν θα πω ότι ο Γκαγκάτσης ήταν όργανο της Παράγκας. Όχι, δεν θα το πω αυτό. Άλλο, βαρύτερο θα πω. Ο Γκαγκάτσης ήταν ο ομοσπονδιάρχης της Παράγκας! Τι σημαίνει αυτό;

Η δύναμη της Παράγκας ήταν η ΕΠΟ! Δεν υπήρχε καμμία Παράγκα εκτός ΕΠΟ. Ακριβώς επειδή η Παράγκα έλεγχε την ΕΠΟ, γι' αυτό αναλάμβανε τα ‘’συμβόλαια’’ με ΠΑΕ. Με ποιες έπαιζε κάθε χρόνο. Ποιες ομάδες, δηλαδή, θα έσπρωχνε για άνοδο σε Β' και σε Α' εθνική. Ποιες θα προστάτευε να σώσουν την κατηγορία.

Η συμμορία της Παράγκας, κανονικό συνδικάτο, αντλούσε το Αποφασίζομεν και Διατάσσωμεν επειδή είχε το κουμάντο στην Διαιτησία! Μέχρι 87%!!! Επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ.

Άρα, ναι μεν ο ομοσπονδιάρχης πράγματι ήταν εκτός Παράγκας, ούτε καν συνεργαζόμενος, όμως επί προεδρίας του έδρασε η τότε εγκληματική οργάνωση του πρωταθλήματος. Το μέχρι σε ποιο βαθμό εγκληματική ήταν αρκεί να αναφέρω ότι τον αρχιδιαιτητή, τον κάθε αρχιδιαιτητή, τον «διόριζε» η Παράγκα. Κι όχι μόνον τον αρχιδιαιτητή, αλλά ακόμα και τους… επόπτες της Δ' εθνικής.

Κάτι τελευταίο, για να μη ξεχνιόμαστε. Ο Γκαγκάτσης, πετυχημένος δικηγόρος, με το πιο ισχυρό μερίδιο στην ποδοσφαιρική αγορά, πρωτομπήκε στη διοίκηση της ΕΠΟ σα γενικός γραμματέας, όταν η Παράγκα κέρδισε τις εκλογές της ομοσπονδίας, το 1997.
..............................


Με σύστημα ''παραγγελιά'' το ντέρμπυ Ολυμπιακού - ΑΕΚ, μόνο στο apodytiriakias.gr

Κάποτε ο ποδοσφαιριστής, ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, ήταν υπεράνω του προπονητή. Κι αυτό ακόμα ισχύει, σε αρκετές περιπτώσεις. Τι να μας πει ο προπονηταράς στον παικταρά! Κάνει το κορόιδο ο κώουτς. Στο παιχνίδι θα μιλήσει το ταλέντο, η ευφυία του παικταρά που θα δράσει, που θα αντιδράσει όπως του βγαίνει. Είναι η μαλακία να καλουπώσεις τον ποδοσφαιριστή κλάσεως. Δεν σε συμφέρει. Δεν είναι θέμα πειθαρχίας.
Η ΑΕΚ στο ντέρμπυ. Θα παίξει με «σύστημα», όπως άλλωστε και ο Ολυμπιακός. Με την τακτική που θα αποφασίσει ο προπονητής. Αν ο Δέλλας είχε παίκτες σαν τον Θωμά Μαύρο και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς θα τους έδινε... οδηγίες; Δεν είμαστε καλά.
Ήξερε μόνος του ο Μαύρος, η ποδοσφαιρική του σκέψη περισσότερο παρά το προσόν του σκόρερ, ότι δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία. Να βρει την «τρύπα» να το κάνει το γκολ. Και όλοι, προπονητής και συμπαίκτες, γνώριζαν ότι ο Μαύρος θα κόψει το λαιμό του να στείλει τη μπάλλα στο πλεκτό.
Τολμηρό να το πεις, όμως πιθανόν να είσαι μέσα. Το «σύστημα» της μιας ή, της άλλης ομάδας θα... κερδίσει στο ντέρμπυ. Όπως το «σύστημα»-παραγγελιά του προπονητή να βγει χαμένο. Όχι τόσο οι ίδιοι οι παίκτες.
Σίγουρα Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα εμφανιστούν με παίκτες φιλότιμους στο ντέρμπυ. Και με φυσικές δυνάμεις, όμως όχι εντελώς απελευθερωμένοι από το μαεστριλίκι του προπονητή, που τους θέλει μέλη ορχήστρας. Όργανα, βιολιά και βιολοτσέλα , κιθάρες και σαξόφωνα που θα παίζουν τη δική του προπονητική μουσική.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: