Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Αποφυλάκιση για Πιστόριους!!

Από τη φυλακή σε κατ’ οίκον περιορισμό θα οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη ο Όσκαρ Πιστόριους, που το 2014 είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Αποφυλάκιση για Πιστόριους

Αίτημα αποφυλάκισης του Πιστόριους είχε κατατεθεί και τον Αύγουστο, αλλά τότε είχε απορριφθεί με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, θεωρώντας πρώιμη μια τέτοια απόφαση.

Η δολοφονία είχε γίνει στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, όταν το μοντέλο έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του όπλου του 28χρονου άνδρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στη δίκη πως πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη και πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, για να διαπιστώσει στη συνέχεια πως είχε σκοτώσει τη Στίνκαμπ.

Η απόφαση για αποφυλάκιση του Πιστόριους έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην οικογένεια της Στίνκαμπ, που θεωρεί εξαιρετικά επιεική ποινή τους μόλις δώδεκα μήνες που πέρασε ο παραολυμπιονίκης στη φυλακή.

Η εισαγγελική αρχή έχει καταθέσει έφεση ζητώντας την αύξηση της ποινής του Πιστόριους και την παραμονή του στη φυλακή, με την εκδίκασή της να εκκρεμεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: