Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Βασιλόπουλος: «Ιδανικό να πάει αλλού το γήπεδο, αλλά…»

Μετά τη συνάντηση με Υπουργείο και ΑΕΚ για το θέμα της «Αγια-Σοφιάς», ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, δεν έκανε και πάλι σαφή τη θέση του για το γήπεδο.

Βασιλόπουλος: «Ιδανικό να πάει αλλού το γήπεδο, αλλά…»
Θέλει ή δεν θέλει τελικά το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Άρης Βασιλόπουλος; Ουδείς έβγαλε συμπέρασμα, αφού οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο και την πλευρά της «Ένωσης» ήταν αντιφατικές.

«Η τριμερής συνάντηση μετά από τόσο καιρό είναι από μόνη της κάτι θετικό. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας, ότι λέμε ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ με συγκεκριμένες προτάσεις από τη σκοπιά της πόλης για το πώς αυτό θα ενταχθεί αρμονικά σε αυτή. Τις άκουσε η ΑΕΚ και το Υπουργείο, γι’ αυτό αποφασίστηκε να διαμορφωθεί μια ομάδα εργασίας. Εμείς από την πρώτη στιγμή διατρανώσαμε πως θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μας είχε γίνει κρούση παλαιότερα κι εμείς αρνηθήκαμε να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας να φύγει η ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορούμαστε ότι δεν θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς όσα λέμε τα λέμε καλοπροαίρετα, προκειμένου το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει και παράλληλα η πόλη να μην υποβαθμιστεί από τις συνέπειες της χρήσης του γηπέδου», δήλωσε ο δήμαρχος.

Όσο για τα περί «μετακίνησης» του γηπέδου στο χώρο της Renault, αρνήθηκε πως το πρότεινε και είπε: «Έπεσε μια ιδέα. Εγώ έχω πει σε παλιότερη συνέντευξή μου πως θα ήταν ιδανική λύση αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε το γήπεδο κάπου αλλού, γιατί θα γινόταν με τις λιγότερες δυνατές συνέπιες. Δεν το συζητά η ΑΕΚ κι εφόσον δεν το συζητά, δεν το συζητάμε κι εμείς. Εμείς έχουμε δώσει στον αέρα όλες τις γνωμοδοτήσεις και σε αυτές περιγράφονται κάποιες συνέπειες. Στη γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου προβλέπεται κι ως εναλλακτικός χώρος χωροθέτησης αυτό. Αν δεν το συζητά η ΑΕΚ, δεν το συζητά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: