Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μαυρομάτης: «Πολλά τα προβλήματα αλλά επιβιώνουμε»

Την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του βόλεϊ είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Μαυρομάτης: «Πολλά τα προβλήματα αλλά επιβιώνουμε»
Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο μίλησε Αχιλλέας Μαυρομάτης, με αφορμή την έναρξη της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και τις δύσκολες αποφάσεις που εξαιτίας τους πρέπει να πάρει η ομοσπονδία.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης

Για τα προβλήματα στον χώρο του βόλεϊ: «Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα τα γήπεδα δεν επαρκούν να καλύψουν τις ομάδες. Στην περιφέρεια είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας φτιαχτήκαν εγκαταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά είναι γεγονός ότι δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Η ομοσπονδία από την πλευρά της προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Επειδή πόροι δεν υπάρχουν από την πολιτεία, πολλά γήπεδα ζητάνε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από τις ομάδες οι οποίες «ματώνουν» για να τα καταφέρουν».

Για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει κληθεί να πάρει η ομοσπονδία λόγω των οικονομικών προβλημάτων: «Αναγκαστικά επειδή κάποια στιγμή η ελληνική πολιτεία βρέθηκε και βρίσκεται σε τρικυμία πήραμε μια πολύ δύσκολη απόφαση το 2014. Αποφασίσαμε ότι πλέον η ομοσπονδία δεν μπορεί να καλύπτει τα έξοδα μετακινήσεων στις ομάδες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, η πολιτεία ξαφνικά μας είπε ότι «δεν μπορώ να βοηθήσω και βρείτε τρόπο να επιβιώσετε». Πλέον οι ομάδες πληρώνουν μέχρι και παράβολα μεταγραφών αλλά και εγγραφών ή έκδοσης νέων δελτίων».

Για τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας Γυναικών: «Είναι πολύ σημαντικές οι προσπάθειες που γίνονται στις εθνικές ομάδες. Δείξαμε εμπιστοσύνη στα νέα κορίτσια και καταφέραμε τα παιδιά τα οποία μεγάλωσαν μέσα στις εθνικές ομάδες να μπούνε στην μεγάλη ομάδα. Μετά το 2014 και τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό είπαμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Φέτος ο στόχος μας δεν ήταν να βγούμε πρώτοι στο Γιουρόπιαν λιγκ. Οι πραγματικοί στόχοι της ομάδας αρχίζουν του χρόνου. Αν έχουμε μια καλή κλήρωση θα μπορέσουμε να προκριθούμε στο παγκόσμιο του 2017».

Δεν υπάρχουν σχόλια: