Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μια ευκαιρία στον Γλύκο!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Εδώ μοιάζουν να συμφωνούν όλοι. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στη θέση του τερματοφύλακα. Ο πανύψηλος Όλσεν μπορεί να είναι εντυπωσιακός κάτω από τα δοκάρια, να προκαλεί δέος στους αντιπάλους, αλλά όταν επιχειρεί έξοδο, καλού- κακού, πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου. Για να τον φέρει στην Τούμπα η ΠΑΕ έδωσε περίπου 650.000 ευρώ επενδύοντας στον «ανερχόμενο τερματοφύλακα της Σουηδίας που έχει μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του». Μέχρι στιγμής όμως τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Ό Όλσεν μπορεί να έχει στις αποσκευές του ένα ικανοποιητικό βιογραφικό, να διαθέτει σωματικά προσόντα που άλλοι για την θέση του τερματοφύλακα δεν βλέπουν ούτε στον ύπνο τους, αντανακλαστικά που κεντρίζουν την προσοχή, καλές τοποθετήσεις πάνω στην γραμμή, αλλά λίγο έξω από αυτήν αρχίζουν τα προβλήματα. Όταν επιχειρεί έξοδο τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι έξοδοι ήταν, είναι και θα είναι πάντα το αδύνατο σημείο των πορτιέρο σε όλο τον κόσμο, όμως ο Σουηδός είναι φανερό ότι εκεί έχει χτυπητό πρόβλημα. Είναι η Αχίλλειος πτέρνα του.

Ανθρωπος που τον γνωρίζει καλά υποστήριζε προχθές στην Τούμπα, στο περιθώριο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το εξής: «Στην Σουηδία ήταν πολύ καλός τερματοφύλακας. Ξεχώριζε με τις εμφανίσεις του και πάντα κέρδιζε τις κριτικές. Με την δική του απόδοση έδωσε το πρωτάθλημα στην Μάλμε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εδώ. Ο Όλσεν του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Όλσεν που είχα γνωρίσει επί τόσα χρόνια στην Σουηδία...».

Η προσέγγιση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργεί το αυτονόητο ερώτημα: τι συμβαίνει και ο Σουηδός δεν είναι ο εαυτός του; Γιατί ο Όλσεν του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Όλσεν της Σουηδίας; Υπάρχουν εύκολες απαντήσεις που ίσως ηχούν κι ώς εύκολη δικαιολογία. Δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί! Βρίσκεται σε νέο περιβάλλον, με νέους συμπαίκτες, νέα πόλη, νέα κουλτούρα, μακριά από την πατρίδα του και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Μια μικρή πίστωση χρόνου. Ακόμα η πίεση του δημιουργεί πρόβλημα αυτοεκτίμησης με συνέπεια να χάνει την αυτοπεποίθηση του. Κι αυτό μεταφράζεται σε γκέλες μέσα στο γήπεδο.

Θα επιστρέψει στα στάνταρ του ο Όλσεν; Είναι πιθανό. Αλλά μέχρι να τα καταφέρει αξίζει να δοθεί και μια ευκαιρία στον Παναγιώτη Γλύκο. Δεν είναι χθεσινός. Ήταν διεθνής και την αξίζει με το σπαθί του!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: