Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Καμπάνες» ντόπινγκ σε 26 αθλητές στίβου εισηγήθηκαν στην Ιταλία!!


«Καμπάνες» ντόπινγκ σε 26 αθλητές στίβου εισηγήθηκαν στην Ιταλία!

Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ! Η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή εισηγήθηκε διετή αποκλεισμό για 26 αθλητές, που φέρονται να απέφυγαν ελέγχους. Ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα.

Μετά το ρωσικό σκάνδαλο, νέα «βόμβα» έρχεται με υπόθεση ντόπινγκ από την Ιταλία. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας Επιτροπή εισηγήθηκε διετή αποκλεισμό για 26 αθλητές, που φέρονται να απέφυγαν ελέγχους.

Ανάμεσά τους είναι μεγάλα ονόματα, όπως ο χάλκινος ολυμπιονίκης του τριπλούν το 2012 Φαμπρίτσιο Ντονάτο, ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 στο μήκος, Άντριου Χάου, ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2008 στο βάδην, Άλεξ Σβάρτσερ, αλλά και ο επικοντιστής Τζουζέπε Τζιμπιλίσκο, που έχει πλέον αποσυρθεί. Πέντε από τους 26 αθλητές έχουν ήδη εξασφαλίσει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ δέκα (μαζί με τον Τζιμπιλίσκο) έχουν εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Η πλευρά των αθλητών ισχυρίζεται πως υπήρξε λάθος στην ενημέρωσή τους και δεν απέφυγαν εσκεμμένα τον έλεγχο, αλλά θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην αρμόδια επιτροπή της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την απόφαση να αναμένεται στις αρχές του 2016.

«Είναι απλοϊκό να επιρρίπτουμε όλες τις ευθύνες στους αθλητές. Εκείνοι είναι η αρχή και το τέλος, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν προπονητές, σύλλογοι, η ομοσπονδία και η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή. Θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Ιταλίας, Άλφιο Τζόμι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: