Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα»


Σφαιρόπουλος: «Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα»

Κι όμως, μετά από μια εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα.

Την απόδοση των παικτών του εξήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα.

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη και μια καλή αρχή στο Top 16, σε έναν μαραθώνιο δύσκολων αγώνων. Ήταν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαια, γιατί από την αρχή επιβάλαμε το ρυθμό μας, κυρίως από την άμυνά μας. Είναι λογικό η πίεση να πέφτει πάνω στον γηπεδούχο και ίσως γι’ αυτό να ήμασταν αρχικά νευρικοί στην επίθεση, αλλά μέσα από την άμυνά μας κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα χαμηλά. Η άμυνά μας έδωσε τξ δύναμη να είμαστε καλοί και στην επίθεση βρίσκοντας ρυθμό, ειδικά στη δεύτερη περίοδο, όταν και πήραμε μια σημαντική διαφορά, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Ξέραμε πως η Μπαρτσελόνα θα προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, βάλαμε εύκολα καλάθια και η ομάδα έδειξε στοιχεία από τις δυνατότητές της», τόνισε και πρόσθεσε:

«Σίγουρα μπορούμε και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως πρόσφεραν όλοι οι παίκτες κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι: η ομάδα απαρτίζεται από όλους και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν το καλύτερο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που κράτησαν την Μπαρτσελόνα 20 πόντους κάτω από το μέσο όρο της. Δεν μένουμε όμως σε αυτή τη νίκη, αλλά συνεχίζουμε».

Ερωτηθείς αν η κόπωση της Μπαρτσελόνα φάνηκε σε επίπεδο ενέργειας απάντησε: «Έπαιξε ρόλο σίγουρα η κούραση. Η Μπαρτσελόνα είχε ένα απαιτητικό παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και αμέσως μετά ήρθε εδώ. Όμως είναι μια ομάδα που έχει την ποιότητα και το ρόστερ να ανταποκριθεί σε τέτοιες καταστάσεις. Ούτως ή άλλως στα play offs παίζεις ανά δύο μέρες».

Όσο για την ενέργεια που έβγαλε ο Ολυμπιακός, είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε με τόση ενέργεια. Έγινε και σε άλλα παιχνίδια, όπως με την Εφές εκτός. Θέλουμε να είμαστε δυναμικοί, με την ίδια ενέργεια και στις δύο μεριές του γηπέδου. Θέλουμε μέσω της ενέργειας να χτυπάμε τους αντιπάλους μας».

Τέλος, για την απόδοση του Νίκολα Μιλουτίνοφ είπε: «Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τους παίκτες μας. Είναι ένας παίκτης 2,15μ. κι όταν καλείται στο ελληνικό πρωτάθλημα να αντιμετωπίσει έναν παίκτη που είναι 2 μέτρα κι ευέλικτος, δεν μπορεί εύκολα. Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε καλά σήμερα γιατί είχε έναν αντίστοιχο παίκτη να μαρκάρει. Είχε παίξει καλά και κόντρα στην Τσεντεβίτα, γιατί έχει κι εκείνη έναν αντίστοιχο παίκτη. Είναι σημαντικό η τακτική μας και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τους παίκτες μας να είναι ανάλογος με τον αντίπαλο. Σήμερα ο Μιλουτίνοφ έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και να είναι πολύ αποτελεσματικός».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: