Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πρίντεζης: «Φάνηκε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη»


Πρίντεζης: «Φάνηκε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη»

Στο ότι ο Ολυμπιακός φάνηκε πόσο ήθελε τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στάθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά την αναμέτρηση στο ΣΕΦ.

Ο «υπαρχηγός» των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως έπαιξαν καταπληκτικά σε άμυνα και επίθεση και πως έκαναν όσα τους ζήτησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ στάθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών του Top 16. Στάθηκε στα επιθετικά ριμπάουντ και στη συμπαράσταση του κόσμου στην τρίτη περίοδο και πως θα χρειαστεί να δείξουν ενέργεια και χαρακτήρα στη δεύτερη φάση, συν τη συγκέντρωση σε ορισμένα σημεία.

Αναλυτικά: «Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και φάνηκε τόσο στην άμυνα που παίξαμε, όσο και στην επίθεση. Πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και εμείς θέλαμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρητικά, το πρόγραμμα μπορεί να είναι καλό, αλλά, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι, θέλαμε να κερδίσουμε μία ομάδα που πριν δύο ημέρες κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο γήπεδο της.

Σε γενικές γραμμές, κάναμε αυτά που μας είπε ο κόουτς, κυρίως στην άμυνα. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο επιθετικό ριμπάουντ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι το οποίο έδειξε τόσο τη διάθεση, όσο και τη θέληση για να νικήσουμε.

Σίγουρα, ο κόσμος πάντα βοηθάει. Τόσο πέρυσι με την Μπαρτσελόνα, όσο και φέτος, ειδικά τώρα που ξεκινούν τα πιο κρίσιμα παιχνίδια, ξέρει πως να βοηθάει την ομάδα και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια. Όταν στο ημίχρονο έχεις 11 επιθετικά ριμπάουντ, αυτό είναι ενδεικτικό της μεγάλης διάθεσης και της θέλησης για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα, ήταν τα "κλειδιά" για τη νίκη.

Το TOP-16 είναι ένα πρωτάθλημα τρεισήμισι μηνών, στο οποίο δεν παίζει ρόλο ούτε το πως θα ξεκινήσεις, ούτε το πως θα τελειώσεις. Το σημαντικό είναι να έχεις διάρκεια, να δουλεύεις σωστά ως ομάδα και να δείξεις χαρακτήρα. Θεωρώ πως, σε γενικές γραμμές, τα έχουμε. Έχουμε δει ομάδες που ξεκινούν με 5/5 και μένουν εκτός και ομάδες που κάνουν καλό φινάλε και περνάνε.

Είμαστε αρκετά δουλεμένοι ως ομάδα και θεωρώ ότι, σε βάθος χρόνου, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και ακολούθως να διεκδικήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Μην ξεχνάμε πως ο κύριος στόχος μας είναι να προκριθούμε στα playoffs.

Θεωρητικά, το πρόγραμμα μπορεί κάποιες φορές να βοηθάει όσον αφορά τους τραυματίες, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε ομάδα, αλλά, από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω πως ο ρυθμός είναι αυτός που καθορίζει τα πράγματα στο Τοπ 16 και όχι το ξεκίνημα. Η διάρκεια, λοιπόν, είναι το σημαντικό και η συγκέντρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: