Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Θα συνεχίσει να κάνει πως δεν ακούει;


Θα συνεχίσει να κάνει πως δεν ακούει;

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr για τη σημασία που έχει η αθωωτική για την ΑΕΚ απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ και γιατί αποτελεί «χαστούκι» προς την Ομοσπονδία.

Θεωρώ πως δεν τονίστηκε όσο θα έπρεπε η σημασία της απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, που αθώωσε την ΑΕΚ για κρίσεις που είχε κάνει η διοίκησή της κατά της ηγεσίας της ΕΠΟ. Σημαντική δεν είναι, κατά την γνώμη μου, η αθώωση της διοίκησης της ΠΑΕ, αλλά το σκεπτικό της σχετικής απόφασης που αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι προς την ΕΠΟ και μάλιστα από μια επιτροπή που υπάγεται σ΄αυτήν. Γεγονός ασυνήθιστο, που προέκυψε από το ότι η επιτροπή αυτή στελεχώνεται πλέον από τακτικούς δικαστές, όπως προβλέπει ο καινούργιος νόμος.

Στο σκεπτικό αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι «προκύπτει από την πληθώρα δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης, ότι οι μομφές κατά της ΕΠΟ, δεν ήταν αναληθείς» και ακόμα ότι: «Η ΑΕΚ είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν την διεξαγωγή του».

Όπως προκύπτει λοιπόν από το σκεπτικό της απόφασης, αμφισβητείται ευθέως και σαφέστατα από ένα όργανο της ίδιας της ομοσπονδίας, η αξιοπιστία της, αλλά συγχρόνως αναγνωρίζεται και η ευθύνη της για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν οι ιθύνοντες της ΕΠΟ αγνοούν τις κατά καιρούς σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις και άλλων ΠΑΕ, με τις οποίες της καταλογίζουν τα ίδια, τι θα κάνει τώρα; Θα συνεχίσει να κάνει ότι δεν ακούει τίποτε, ούτε καταλαβαίνει από τις εναντίον της αποφάσεις των ΔΙΚΩΝ της οργάνων;

Με δεδομένο ότι η λέξη ΕΥΘΙΞΙΑ, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των συμβούλων της ΕΠΟ δεν περιμένουμε κάποια αντίδραση. Ωστόσο αυτή η απόφαση, θεωρώ ότι σηματοδοτεί την απαρχή εξελίξεων, όχι άμεσων ίσως, αλλά αναπόφευκτων, για τα ποδοσφαιρικά μας πράγματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: