Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ενζόγκμπια «ψήνει» ο Πογέτ!!


Ενζόγκμπια «ψήνει» ο Πογέτ!

Ο Τσαρλς Ενζόγκμπια είναι ο παίκτης που θέλει να φέρει στην ΑΕΚ από την Άστον Βίλα ο Πογέτ. Ποια τα δεδομένα για τον 29χρονο εξτρέμ με την εξαιρετική καριέρα στην Αγγλία. Φήμες και για Αγκμπονλαχόρ.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ που μετέδωσε χθες στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης πως η ΑΕΚ «χτυπά» στην αγορά της Αγγλίας για την απόκτηση εξτρέμ. Κι αυτό γιατί μπορεί ο Λούκας Βιγιαφάνιες να απασχολεί πολύ εν όψει καλοκαιριού, αλλά ο μεγάλος στόχος της «Ένωσης» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι ο Τσαρλς Ενζόγκμπια!

Ο 29χρονος άσος, που αγωνίζεται κυρίως ως δεξιός ακραίος επιθετικός, αλλά μπορεί να παίξει στο απέναντι άκρο της επίθεσης ή και ως περιφερειακός φορ, ανήκει μέχρι το καλοκαίρι στην Άστον Βίλα, ωστόσο φέτος μετρά μόλις δύο εμφανίσεις στην Premier League με όλα κι όλα 41 λεπτά στο γήπεδο. Οι «χωριάτες» δεν τον υπολογίζουν και έχοντας μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του συζητούν το ενδεχόμενο παραχώρησής του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, που γνωρίζει άριστα τον Γάλλο με ρίζες από το Κονγκό ποδοσφαιριστή από τη θητεία του στην Αγγλία, φέρεται να έχει κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις μαζί του στο διάστημα που πέρασε τις διακοπές των γιορτών στο Νησί. Δεν είναι μια εύκολη περίπτωση, καθώς αρκετές ομάδες από την Αγγλία, αλλά και το MLS, τον έχουν στα υπόψη, ωστόσο το ενδιαφέρον της ΑΕΚ δεν τον αφήνει ασυγκίνητο, από τη στιγμή που και οι «κιτρινόμαυροι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα ευσεβές ποσό για την ενίσχυσή τους.

Ο Ενζόγκμπια, που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Χάβρης, παίζει από το 2004 στην Αγγλία, αρχικά στη Νιούκαστλ (2004-2009), εν συνεχεία στη Γουίγκαν (2009-2011) και την τελευταία τετραετία στην Άστον Βίλα. Συνολικά μετρά 281 συμμετοχές, 28 γκολ και 38 ασίστ σε επίπεδο Premier League, ενώ έχει παίξει και σε δέκα ματς του Κυπέλλου UEFA με τη Νιούκαστλ. Ο Ενζόγκμπια έχει αγωνιστεί και δύο φορές με την εθνική Γαλλίας.

Πέραν αυτού, από την Αγγλία έχει προκύψει πως η ΑΕΚ γλυκοκοιτάζει και τον συμπαίκτη του, Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ. Πάντως η περίπτωση του 29χρονου Άγγλου με ρίζες από τη Νιγηρία σέντερ φορ είναι πολύ πιο δύσκολη, καθότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Φέτος έχει δέκα συμμετοχές και 2 ασίστ, ενώ συνολικά μετρά 315 εμφανίσεις και 72 γκολ κι έχει φορέσει τρεις φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: