Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Οι αλλαγές στο Κύπελλο και το «μάθημα»!!


Οι αλλαγές στο Κύπελλο και το «μάθημα»

Εβδομάδα Κυπέλλου αυτή που διανύουμε και ο Ολυμπιακός θ' αντιμετωπίσει την Πέμπτη το απόγευμα τα Χανιά, με τον προπονητή των “ερυθρόλευκων”, Μάρκο Σίλβα να ετοιμάζει πολλές αλλαγές.

Εβδομάδα Κυπέλλου αυτή που διανύουμε και ο Ολυμπιακός θ' αντιμετωπίσει την Πέμπτη το απόγευμα τα Χανιά, με τον προπονητή των “ερυθρόλευκων”, Μάρκο Σίλβα να ετοιμάζει πολλές αλλαγές. Είναι τέτοια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες που ο νεαρός τεχνικός του Ολυμπιακού έχει την πολυτέλεια να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό σημαίνει ότι ο Τσιμίκας, ο Φινμπόγκασον, ο Ζντίελαρ, ο Κολοβός, ο Καπίνο και ενδεχομένως ο Αυλωνίτης θα είναι στη βασική εντεκάδα των πρωταθλητών απέναντι στα Χανιά. Πρόκειται φυσικά για ένα παιχνίδι το οποίο περιμένουν πως και πως οι φίλοι του Ολυμπιακού στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι “ερυθρόλευκοι” θα τύχουν αποθεωτικής υποδοχής στο νησί.

Το “μάθημα” στα στόπερ

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με τον Μάρκο Σίλβα να ξεχωρίζει αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο Πορτογάλος κόουτς δεν έδωσε βάση και στ' αρνητικά. Ένα εξ αυτών είχε να κάνει με την κακή εικόνα που είχαν στην αναμέτρηση με τους “κυανέρυθρους” οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού, Σιόβας και Ντα Κόστα.

Δεν ήταν μόνο η φάση του γκολ αλλά η συνολική τους παρουσία που προκάλεσε τον προβληματισμό του Πορτογάλου κόουτς. Ο Σίλβα αναμένεται να μιλήσει μέσα στις επόμενες μέρες στους δύο διεθνείς κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του, ζητώντας μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Γιατί όταν ένας κεντρικός αμυντικός κάνει πάσα δύο φορές στον αντίπαλο σέντερ φορ ή γυρίζει τη μπάλα με άτσαλο τρόπο στον γκολκίπερ, τότε δεν πρόκειται για θέμα ικανοτήτων αλλά συγκέντρωσης. Και ναι μεν στο ελληνικό πρωτάθλημα δε στοίχισε η αδράνεια των δύο στόπερ στο γκολ του Πανιωνίου, αλλά μια τέτοια αδράνεια στα ματς με την Άντερλεχτ, ενδέχεται να είναι καταστροφική.

Είχαμε επισημάνει πριν λίγες μέρες τον έντονο προβληματισμό του Μάρκο Σίλβα όταν άκουσε από το ιατρικό τιμ τα νέα για τον τραυματισμό του Μποτία. Ο Πορτογάλος ξέρει πολύ καλά ότι στην παρούσα φάση ο Ισπανός είναι ο πιο φορμαρισμένος κεντρικός μπακ της ομάδας του και η απουσία του από τα παιχνίδια του

Ολυμπιακού είναι εμφανής. Ποιος το περίμενε πως ο Μποτία θα εξελίσσονταν σε τόσο σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό; Μάλλον κανείς αλλά οφείλουν όλοι ν΄ αναγνωρίσουν πως αυτή είναι η πραγματικότητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: