Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Δύσκολος ναι, ανέφικτος όχι για ΑΕΚ ο Ενζόγκμπια!!


Δύσκολος ναι, ανέφικτος όχι για ΑΕΚ ο Ενζόγκμπια

Ο Τσαρλς Ενζόγκμπια είναι ο διακαής πόθος του Γκουστάβο Πογέτ για την ΑΕΚ. Ποια τα δεδομένα του δύσκολου μεν, αλλά όχι ανέφικτου στόχου. Οι λύσεις Ασάντε και Βιγιαφάνιες.

Νούμερο ένα στη λίστα της ΑΕΚ είναι ο Τσαρλς Ενζόγκμπια για τη θέση του εξτρέμ, κάτι που επιβεβαιώνει το χθεσινό ρεπορτάζ που μετέφερε από τον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης, πως ο στόχος της «Ένωσης» προέρχεται από την αγγλική αγορά.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει ξεχωρίσει τον 29χρονο Γάλλο, που γνωρίζει άριστα από τη θητεία του στην Premier League. Ο Ουρουγουανός προπονητής, που φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τον παίκτη, θεωρεί-όπως μετέδωσε σήμερα η εκπομπή «Αντεπίθεση»-πως είναι πολύ δύσκολο ο συγκεκριμένος παίκτης να έρθει στην ΑΕΚ, ωστόσο ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς εκτιμά πως είναι εφικτό να γίνει η μεταγραφή.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο έχει να κάνει με το κασέ του Ενζόγκμπια. Μπορεί το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι και να θεωρείται δεδομένη η αποχώρησή του από την Άστον Βίλα που οδεύει προς υποβιβασμό, ωστόσο αμείβεται με 80.000 την εβδομάδα! Ακόμη κι αν κατεβάσει αρκετά τις απαιτήσεις του, θα πρέπει η ΑΕΚ να κάνει υπέρβαση, προσφέροντάς του αποδοχές κοντά στο εκατομμύριο ή και περισσότερα χρήματα για να τον δελεάσει να έρθει στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει τη διάθεση να στηρίξει τον Πογέτ με τουλάχιστον μια δυνατή μεταγραφή τον Ιανουάριο κι αν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ «φτιαχτεί» με έναν παίκτη, τον κυνηγά με όλες του τις δυνάμεις.

Ο Ενζόγκμπια, που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Χάβρης, παίζει από το 2004 στην Αγγλία, αρχικά στη Νιούκαστλ (2004-2009), εν συνεχεία στη Γουίγκαν (2009-2011) και την τελευταία τετραετία στην Άστον Βίλα. Συνολικά μετρά 281 συμμετοχές, 28 γκολ και 38 ασίστ σε επίπεδο Premier League, ενώ έχει παίξει και σε δέκα ματς του Κυπέλλου UEFA με τη Νιούκαστλ. Ο Ενζόγκμπια έχει αγωνιστεί και δύο φορές με την εθνική Γαλλίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν κι άλλες λύσεις. Ο Έρνεστ Ασάντε της Στάμπαεκ και ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι δύο περιπτώσεις που δεδομένα αρέσουν. Στην περίπτωση του πρώτου, ωστόσο, θα απαιτηθούν πολλά χρήματα δεδομένου ότι έχει συμβόλαιο με τη Στάμπαεκ, ενώ ο δεύτερος αν και είχε μάνατζερ τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο, θα πρέπει να συμφωνηθεί η απόκτησή του με την Ιντεπεντιέντε, όπου και ανήκει (δανεικός στον Παναιτωλικό).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: