Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μίλαν: Αντιμέτωπη με την ιστορία της!!


Μίλαν: Αντιμέτωπη με την ιστορία της

Στις 21 Μαΐου, ημέρα εορτασμού για την Ορθοδοξία του Αγίου Κωνσταντίνου, στην πόλη Του τη Ρώμη, η Μίλαν θα διεκδικήσει το 6ο Κύπελλο στην ιστορία της, παίζοντας ένα τελικό έπειτα από πέντε χρόνια.

Ήταν 6 Αυγούστου του 2011, όταν η ομάδα του Μιλάνο επικρατούσε με 2-1 της Ίντερ για το Σούπερ Καπ βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα», όπου τούρτα το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει λίγους μήνες νωρίτερα.

«Ήταν βασικός μας στόχος να βρεθούμε στον τελικό. Τώρα θα δοκιμάσουμε να νικήσουμε. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι αντίπαλός μας στον τελικό ακόμα και αν προτιμώ την Juve διότι αν κερδίσει το Campionato θα μας δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε για δύο τρόπαια. Το κύπελλο και το Σούπερ Καπ» δήλωσε ο προπονητής των φιναλίστ Σίνισα Μιαχάιλοβιτς πριν κάνει λάθος(!) την ημερομηνία του τελικού, υποδεικνύοντας την 28η Μαΐου.

Οι «ροσονέρι» θα αγωνιστούν σε τελικό κυπέλλου Ιταλίας έπειτα από 13 χρόνια.

Τελευταία συμμετοχή το 2003, με αντίπαλο τη Ρόμα, σε διπλούς τελικούς τότε, με τον πρώτο αγώνα στις 20 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, έδρα του φετινού μονού τελικού, οχτώ μόλις μέρες πριν από τον τελικό του Champions League στο «Όλντ Τράφορτντ» απέναντι στη Γιουβέντους, να μετατρέπεται σε γιορτή, καθώς η τότε ομάδα του Αντσελότι αν και αγωνίστηκε με τις λεγόμενες «ρεζέρβες» και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το τέρμα του αρχηγού των «Ρωμαίων» Φραντσέσκο Τότι, με γκολ των Σερτζίνιο(2), Αμπροζίνι και Σεφτσένκο, που μπήκε στα τελευταία είκοσι λεπτά, μετέτρεψε τον αγώνα σε θρίαμβο.

Στη ρεβάνς, στις 31 του ίδιου μήνα, παρ'όλο που οι «τζιαλορόσι» προηγήθηκαν με 0-2 δείχνοντας ικανοί για την ανατροπή, δεν είχαμε εκπλήξεις.

Τελικό αποτέλεσμα 2-2 με το τρόπαιο να κάνει τον γύρο του «Σαν Σίρο» παρέα με εκείνο με τα «μεγάλα αυτιά».

Πέντε κατακτήσεις σε δέκα τελικούς μετράει η Μίλαν με το πρώτο κύπελλο να έρχεται το 1967 απέναντι στην Πάντοβα.

Το 1972 αντίπαλος ήταν η Νάπολι(2-0) και την επόμενη χρονιά, στην δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση και τρίτη συνολικά η μάχη δόθηκε κόντρα στην Γιουβέντους(6-3 στα πέναλντι, 1-1 η κανονική διάρκεια).

Ακολούθησε η επιτυχία του 1977 στον τελικό με την Ίντερ (2-0) για να περάσουν 26 χρόνια για τους τελικούς με την Ρομα.

Όσον αφορά τις πέντε «αποτυχίες», η πρώτη ήρθε στην πρώτη συμμετοχή σε τελικό το 1942 σε διπλούς αγώνες με τη Γιουβέντους(1-1 στο Μιλάνο και 1-4 στο Τορίνο) και ακολούθησαν το 1975 η ήττα από την Φιορεντίνα με 3-2, το 1985 λίγο πριν αρχίσει η «εποχή» Μπερλουσκόνι, αυτή από την Σαμπντόρια, το 1990 με προπονητή τον Σάκι από την Γιουβέντους του Τζόφ και τελευταία, με τεχνικό τον Φάμπιο Καπέλο, το 1998 από τη Λάτσιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: