Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Φουστέρ: «Λαμπρό μέλλον ο Μάρκο Σίλβα»


Φουστέρ: «Λαμπρό μέλλον ο Μάρκο Σίλβα»

Με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική αξία και το μέλλον του Μάρκο Σίλβα μίλησε ο Νταβίντ Φουστέρ σε συνέντευξή του σε ισπανικό ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε πολυσυζητημένο πρόσωπο έχει εξελιχθεί στη χώρα του ο Νταβίντ Φουστέρ μετά τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια, ματς στο οποίο κατακτήθηκε και τυπικά το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός άσος των «ερυθρολεύκων» σε συνέντευξή του στη «Marca» θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα κατόπιν συνομιλίας που είχε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ενώ αναφέρθηκε και στο φετινό στόχο που έχει απομείνει για τους «ερυθρόλευκους», το Κύπελλο Ελλάδας.

Παράλληλα, σε ερώτηση για τον Μάρκο Σίλβα τόνισε ότι ο Πορτογάλος έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για το μέλλον του, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

«Όταν με κάλεσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μου είπε οτι ψάχνει έναν παίκτη με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Μετά από αρκετή σκέψη, το αποφάσισα και δε το μετάνιωσα στιγμή. Χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό. Έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό, τον πιο μεγάλο και σημαντικό σύλλογο στην Ελλάδα όπου κάθε χρόνο έρχονται και φεύγουν 13 με 14 παίκτες. Είναι τεράστια ευθύνη να φοράς το περιβραχιόνιο. Ο σύλλογος έχει μια απίστευτα μεγάλη επιρροή στον κόσμο», τόνισε αρχικά ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Το πρώτο πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν πρωταθλητής και η διαφορά των δύο ομάδων ήταν πιο μικρή. Το να σκοράρω δύο φορές στο παιχνίδι που μας χάρισε και μαθηματικά τον τίτλο ήταν υπέροχο. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Και φυσικά βοήθησε και μένα γιατί είχα μία δύσκολη σεζόν και δεν είχα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Πάντα πρέπει να πανηγυρίζεις έναν τίτλο, αλλά πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο διότι έχουμε και το Κύπελλο και ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και θέλουμε να κατακτήσουμε κι αυτό τον στόχο. Θα είναι το τέταρτο για μένα».

Σε ό,τι αφορά τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είπε: «Είναι ένας νέος προπονητής (σ.σ. ο Μάρκο Σίλα) με πολύ λαμπρό μέλλον. Ειδικά στο κομμάτι της τακτικής. Ο Βαλβέρδε είχε δύο θητείες στην Ελλάδα και ήταν πετυχημένος. Κάθε φορά που η ομάδα αναζητά καινούργιο προπονητή, θέλει ένα μοντέλο όπως αυτό του Βαλβέρδε. Ο Μίτσελ έκανε καλή δουλειά κι άφησε θετικά πράγματα για να τον θυμούνται ειδικά επειδή με αυτόν στον πάγκο περάσαμε τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ».

Τέλος, σε ερώτηση για το μέλλον του είπε: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει τον Ιούνιο, αλλά πρώτα θέλω να ολοκληρωθεί η σεζόν και μετά θα δούμε τι θα γίνει».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: