Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το «θαύμα» σταμάτησε στο δοκάρι!!

Η Ίντερ έκανε μεγάλη ανατροπή ισοφαρίζοντας το 3-0 του πρώτου ημιτελικού κόντρα στη Γιουβέντους, ωστόσο οι «μπιανκονέρι» πήραν την πρόκριση στα πέναλτι(5-3), με τον Παλάσιο να στέλνει τη μπάλα δοκάρι.

Το «θαύμα» σταμάτησε στο δοκάριΜια ανάσα από την ανατροπή της χρονιάς έφθασε η Ίντερ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς (3-0). Ωστόσο, στη «ρώσικη» ρουλέτα, ο Καρίζο δεν έπεσε σωστά σε κανένα από τα πέντε πέναλτι της Γιουβέντους (στο ένα δεν έπεσε καθόλου), ενώ ο Παλάσιο στο δικό του, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στο έδαφος. Ο διαιτητής είπε ότι δεν πέρασε τη γραμμή (ριπλέι δεν είδαμε) και οι «μπιανκονέρι» πήραν την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μίλαν.

Η Ίντερ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 16 λεπτό, με σουτ του Μπρόζοβιτς από τα όρια της περιοχής. Το γκολ αυτό έδωσε ελπίδες στους οπαδούς και τους παίκτες των Νερατζούρι, οι οποίοι πίεσαν για να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, όμως δεν το κατάφεραν.

inner

Στην επανάληψη και τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της, η Ίντερ μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όταν ο Έντερ γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Πέρισιτς όντας ολομόναχος δεν γινόταν να αστοχήσει. Η Γιουβέντους, στο 54’ είχε μεγάλη ευκαιρία να βάλει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων αλλά ο Τζάτζα από θέση τετ-α-τετ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

inner

Αφού ο επιθετικός των «μπιανκονέρι» δεν κατάφεραν να βάλουν το πολυπόθητο τέρμα, οι «νερατζούρι» έκαναν το απίστευτο, πραγματικότητα. Ο Πέρισιτς κέρδισε πέναλτι στο 81’ σε ανατροπή από τον Κουαδράδο και ένα λεπτό μετά, ο Μπρόζοβιτς νίκησε τον Νέτο, κάνοντας το 3-0.

inner

Κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την Ίντερ να έχει την πρώτη μεγάλη φάση αλλά τον Νέτο να λέει «όχι» σε κεφαλιά του Πέρισιτς. Ωστόσο, η Γιουβέντους είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της πρόκρισης, αλλά στο 100’ ο Τζάτζα αστόχησε σε τετ-α-τετ και στο 120’, ο Καρίζο νίκησε δις τον Μοράτα. Λίγο, πάντως, πριν ολοκληρωθεί το έξτρα μισάωρο, ο Μαντσίνι ήταν έτοιμος να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Χαντάνοβιτς αντί του Καρίζο, διότι ο Σλοβένος είναι μετρ στα πέναλτι αλλά τελικά είχε την ατυχία να τραυματιστεί ο Έντερ και να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή.

inner

Στη ρώσικη ρουλέτα, ο Καρίζο έδειξε γιατί ο Μαντσίνι ήθελε να τον βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο. Σε κανένα πέναλτι δεν έπεσε σωστά, ενώ σε ένα από αυτά δεν έκανε καν προσπάθεια, μένοντας όρθιος, με τη μπάλα να περνάει δίπλα του. Παράλληλα, ο Παλάσιο στο δεύτερο πέναλτι της Ίντερ, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής έδειξε ότι δεν πέρασε τη γραμμή (δεν υπήρξε ριπλέι), με τη Γιουβέντους να κερδίζει εν τέλει με 5-3.

Η διαδικασία των πέναλτι
Μπαρτζάλι (1-0)
Μπρόζοβιτς (1-1)
Τζάτζα (2-1)
Παλάσιο (δοκάρι)
Μοράτα (3-1)
Μανάι (3-2)
Πογκμπά (4-2)
Ναγκατόμο (4-3)
Μπονούτσι (5-3) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: