Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

O Παππάς διέσυρε Κοντονή, ΕΠΟ, Πολιτεία!!


O Παππάς διέσυρε Κοντονή, ΕΠΟ, Πολιτεία

Άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μπήκε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα. Αυτός που το κάρφωσε δεν ήταν άλλος από τον διαιτητή Παππά.

Ο Παππάς σήμερα απέδειξε για πολλοστή φορά με τις αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι πως είναι ένας ανίκανος διαιτητής. Απόψε όμως ξεπέρασε τον εαυτό του, με το να προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να τελειώσει ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχει διακοπεί οριστικά και αμετάκλητα όταν ο Σίλβα δέχτηκε αντικείμενο στην πλάτη κι ενώ είχε προηγηθεί προειδοποίηση. Η εμμονή της ΕΠΟ να ορίζει αυτόν τον διαιτητή, σε τόσο υψηλής κρισιμότητας παιχνίδια, μόνο ως δόλια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο διασυρμός δεν φαίνεται να είναι συναίσθημα που αγγίζει την Ομοσπονδία, αφού άλλωστε κάνει ό,τι μπορεί καθημερινά, για να διασύρεται το ίδιο το σπορ, στην χώρα μας. Το γεγονός πως ο Παππάς ήθελε να τελειώσει ένα παιχνίδι, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αποστολών, των φιλάθλων, των οπαδών και όσων εμπλέκονται με τη διεξαγωγή του αγώνα, πρέπει ν’ αποτελέσει αντικείμενο εισαγγελικής διερεύνησης, γιατί αυτή η εμμονή του, κόντρα στην κείμενη νομοθεσία, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Απόψε ο Παππάς, διέσυρε όλο το ποδοσφαιρικό σύμπαν...

Εκείνος που καλείται πάρει γενναίες αποφάσεις είναι ο Κοντονής. Πήρε αποφάσεις για αυστηρά μέτρα, που όμως χρησιμοποιούνται και εκτελούνται αλά card. Ο πρώτος που θα πρέπει να αισθάνεται απόψε κυνηγημένος είναι ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός με τα όσα έπραξε ο Παππάς μέσα στο γήπεδο. Ο ίδιος διαιτητής που στη Λεωφόρο, πέρασαν δύο ώρες διαβουλεύσεων μέχρι ν’ αποφασίσει να μην το αρχίσει, με το γήπεδο να έχει γεμίσει, σήμερα αποφάσισε να τελειώσει ένα ματς υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Ένα ματς στο οποίο, αφού έγινε προειδοποίηση στο πρώτο μέρος, έπεσε μπουκάλι στον Σίλβα και δεν το διέκοψε. Κατόπιν γίνεται ρίψη φωτοβολίδων και είσοδος οπαδών και το διακόπτει προσωρινά, αλλά λίγη ώρα αργότερα αποφασίζει να βγει έξω και να το συνεχίσει.

Ο Κοντονής σήμερα δεν μπορεί να μην διαπιστώνει πως οι κανονισμοί δεν τηρούνται και πως ισονομία δεν υπάρχει. Αυτός ο απίθανος διαιτητής, τον οποίο η ΕΠΟ επιβραβεύει με συνεχείς ορισμούς σε μεγάλα παιχνίδια, μαζί με τους συνεργάτες του στο σημερινό ματς, διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αυτοί προκάλεσαν όλον αυτόν τον χαμό. Με τις αποφάσεις τους μέσα στο γήπεδο αλλά και με την μη τήρηση των κανονισμών για την διακοπή του ματς, πριν φτάσουμε στις εικόνες που βλέπουμε. Τούτη τη στιγμή, για τον Ζακυνθινό πολιτικό υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να βάλει λουκέτο επ’ αόριστο.

Ο Αθηναίος ρέφερι, απόψε έδωσε ρεσιτάλ ανικανότητας. Στο πρώτο μέρος, σε μία έστω δύσκολη φάση, έδωσε φάουλ αντί για πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ δεν έχει δώσει επίσης ένα πέναλτι που δίνεται από τον Τσίμιροτ πάνω στον Φορτούνη. Στο δεύτερο μέρος λαμβάνει εντελώς αλλόκοτες αποφάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο κι έχει σαν αποκορύφωμα το πέναλτι που κάνει ο Καπίνο στον Μακ, αλλά εκείνος δεν δίνει τίποτα για ν’ αποτελειώσει το ματς και να το κάνει ροντέο.

Η Πολιτεία μαζί με την Δικαιοσύνη ασφαλώς και φέρουν τεράστια ευθύνη. Όχι μόνο για την αδράνεια τους τον τελευταίο χρόνο, αλλά για την συνολική τους απάθεια, απέναντι στην διαφθορά που γεννά τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Κοντονής δέχεται πιέσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο και το μόνο που ξέρει είναι να λέει πως δεν εκβιάζεται, δεν υποκύπτει στα συμφέροντα, χωρίς να λέει ονόματα και διευθύνσεις. Όταν ένας Υφυπουργός καταγγέλλει αόριστα και μάλλον φοβισμένα, πως περιμένει ν’ αντιδράσει ο απλός κόσμος; Όσο για την Δικαιοσύνη που πηγαίνει πάντοτε με ρυθμούς χελώνας στην Ελλάδα, απλά διευκολύνει την κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: