Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ντικούδης: «Στο χέρι μας η πρόκριση»

aris_marousi_omadiki.jpgΟ Άρης επικράτησε χθες, έστω και δύσκολα, του Αμαρουσίου, στην πρώτη «μάχη» για την προκριματικά της Ευρωλίγκας, με τον Δήμο Ντικούδη να υποστηρίζει ότι τίποτα ακόμα δεν έχει... τελειώσει, ωστόσο θεωρεί ότι η πρόκριση στην επόμενο γύρο, είναι στα χέρια των «κιτρίνων». Κακιούζης: «Νίκη που μας δίνει κουράγιο».



Ο νεαποκτηθείς πάουερ-φόργουορντ του Άρη, Δήμος Ντικούδης, μιλώντας για την χθεσινή αναμέτρηση τόνισε αρχικά: «Η νίκη ήρθε και αυτό είναι το σημαντικό, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε και μία μεγαλύτερη διαφορά. Αλλά όπως πήγε το παιχνίδι το σημαντικό είναι η νίκη, γιατί όπως κερδίσαμε θα μπορούσαμε και να είχαμε χάσει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει φυσικά όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, ο επαναληπτικός της Παρασκευής θα είναι ένας ακόμα πιο δύσκολος αγώνας. Είδαμε ότι το Μαρούσι διαθέτει μίας σκληρή και καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ αυτό είναι σίγουρο και έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε. Απλά πρέπει να γίνει σύντομα».

Συνεχίζοντας ο έμπειρος παίκτης των «κιτρίνων» σχολίασε το γεγονός ότι το κακό ξεκίνημα της ομάδας στον αγώνα με το Μαρούσι, ίσως να οφειλόταν στο άγχος του ιδίου και των συμπαικτών του, σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε άγχος. Σίγουρα δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, κυρίως γιατί κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση. Δεν παρουσιαστήκαμε όσο έτοιμοι έπρεπε και αυτό το εκμεταλλεύτηκε το Μαρούσι, παίρνοντας μία διαφορά την οποία καλύψαμε με το πέρασμα των λεπτών για να πάρουμε το προβάδισμα. Είχαμε κάποια τρίλεπτα όπου παίξαμε καλό μπάσκετ, σε άμυνα και επίθεση αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά για να μπορέσουμε να έχουμε την απόδοση που θέλουμε, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε».

Αναφερόμενος στον επαναληπτικό της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, υπογράμμισε: «Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι θα είναι στο ίδιο… μοτίβο με το πρώτο. Αλλά πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών», ενώ κλείνοντας σημείωσε την σπουδαιότητα της παρουσίας του κόσμου στο «Αλεξάνδρειο»: «Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, την έζησα και ως παίκτης του Άρη πλέον. Μας έδωσε την παραπάνω ώθηση ο κόσμος για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε μετά το κακό μας ξεκίνημα. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια για να ανεβάζουμε την ψυχολογία των φιλάθλων μας, να τους δίνουμε χαρά».

Κακιούζης: «Νίκη που μας δίνει κουράγιο»

Το έτερο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Μιχάλης Κακιούζης, τόνισε: «Δεν έχει σημασία τι έγινε, αφού έστω και δύσκολα καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε αυτή τη νίκη στις λεπτομέρειες η οποία μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια αλλά και αυτοπεποίθηση. Τα πάντα κρίνονται πλέον στο παιχνίδι της Παρασκευής. Το Μαρούσι διαθέτει μια καλή ομάδα αλλά και για τους δυο μας ήταν πολύ νωρίς για να παίξουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ούτε εμείς, αλλά ούτε κι εκείνοι ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό. Μάλιστα, αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στον οποίο βρεθήκαμε όλοι μαζί».

Επίσης φρόντισε να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας για την συμπαράστασή του, παρόλο που το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο: «Μια χαρά ήταν ο κόσμος, πόσο μάλλον εάν αναλογιστούμε πως αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι και μάλιστα εν μέσω περιόδου εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: