Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΗΜΟ: O Alonso στη Ferrari για 3 χρόνια!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το σίριαλ τελείωσε. από το καλοκαίρι του 2008 άρχισαν να κυκλοφορούν δειλά δειλά κάποιες πληροφορίες αλλά καμία επιβεβαίωση. Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τοπική ώρα Ιταλίας, ήρθε το ...happy end. H Ferrari ανακοίνωσε την πρόσληψη του Fernando Alonso για τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενομένης από το 2010. Ο Ισπανός, μόλις ο δεύτερος στην ιστορία που θα τρέξει στη Formula 1 με τη Scuderia σε μόνιμη βάση, θα πλαισιώσει τον Felipe Massa που διατήρησε τη θέση του, σε αντίθεση με τον Kimi Raikkonen ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τη Scuderia (πιθανότατα θα επιστρέψει στη McLaren Mercedes). Χρέη δοκιμαστή/3ου οδηγού θα εκτελεί ο Giancarlo Fisichella.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που υποδεχόμαστε στην ομάδα μας άλλον έναν πιλότο-νικητή, ο οποίος έχει αποδείξει το εκπληκτικό του ταλέντο κατακτώντας ως τώρα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali ο οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Kimi Raikkonen για τις υπηρεσίες του στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Kimi για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ferrari. Στην πρώτη του χρονιά μαζί μας κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση των δύο Πρωταθλημάτων στους κατασκευαστές την επόμενη διετία. Ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη σεζόν όπως η φετινή απέδειξε το εξαιρετικό του ταλέντο με αρκετά καλά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της νίκης στο Spa. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες καλές στιγμές στους τρεις εναπομείναντες αγώνες».

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Raikkonen ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε από κοινού να λύσουμε τη συνεργασία μας έναν χρόνο νωρίτερα. Είμαι πολύ λυπημένος που αποχωρώ από την ομάδα με την οποία πέρασα τρία φανταστικά χρόνια, στέφθηκα Παγκόσμιος Πρωταθλητής και κέρδισα πολλούς αγώνες. Μαζί κατακτήσαμε το 50% των τίτλων που διεκδικήσαμε σε αυτό το διάστημα, ενώ κατάφερα να στεφθώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πραγματοποιώντας το στόχο που είχα θέσει στην αρχή της καριέρας μου. Πάντα ένιωθα σα να βρισκόμουν στο σπίτι μου και θα έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: