Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκός ο στόχος του Αστέρα

gomes-_asteras.jpgΝα δώσει στον Αστέρα Τρίπολης ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ο στόχος του Μάριο Γκόμες. Ο προπονητής του αρκαδικού συλλόγου, που αμφισβητήθηκε έντονα στο ξεκίνημα της Σούπερ Λιγκ αποκάλυψε ότι δεν είναι λάτρης της αμυντικής φιλοσοφίας και θέλει η ομάδα του να προσφέρει θέαμα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «SportDay»:
Είστε ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας σας μέχρι τώρα;

«Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος επειδή ξέρω ότι η ομάδα έχει πολύ καλή συμπεριφορά και εκτός αυτού είναι μια ομάδα που τώρα δημιουργείται. Μην ξεχνάτε ότι κάναμε πέντε μεταγραφές το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και πρέπει να δέσουν με τους παλιούς. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά αλλά και χρόνο για να φτάσουμε στο απώγειό μας».

Σας κατηγορούν ότι δίνετε το μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα. Η φιλοσοφία σας είναι πρώτα να μη χάσετε και μετά να κερδίσετε;
«Οχι, σε καμία περίπτωση δεν είμαι λάτρης της άμυνας. Εγώ όταν ξεκίνησα να δημιουργήσω αυτή την ομάδα είχα βλέψεις για να φτάσουμε ψηλά. Δεν ήρθα απλά για να σώσω την ομάδα. Βλέποντας τους περσινούς αγώνες διαπίστωσα ότι υπήρχαν προβλήματα στην άμυνα. Ετσι λοιπόν κάτσαμε και δουλέψαμε σκληρά σε αυτόν τον τομέα. Και στην επίθεση δουλεύουμε πολύ, αλλά όπως εξήγησα υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες σε αυτές τις θέσεις και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δούμε τους κόπους μας να ανταμείβονται. Στην άμυνα αντίθετα οι περισσότεροι παίκτες προϋπήρχαν στην ομάδα».

Τι θα λέγατε σε αυτούς που έρχονται στο γήπεδο για να δουν θέαμα;
«Και εγώ πιστεύω στο θέαμα! Σε όλα τα μέρη του κόσμου το θέαμα είναι να κερδίζεις και να προσθέτεις πόντους στη βαθμολογία σου. Υπάρχει περίπτωση να παίξεις καλά και να μην κερδίσεις. Οι φίλαθλοι θα έρθουν και την άλλη αγωνιστική. Αν όμως και πάλι παίξεις καλά, αλλά δεν κερδίσεις ο κόσμος θα απογοητευτεί. Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις σιγά σιγά και να βελτιώνεσαι στην πορεία προσφέροντάς του θέαμα. Εμείς πιστεύω ότι δίνουμε στους φιλάθλους μας την εγγύηση ότι η ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της».

Μέχρι στιγμής βρίσκεστε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Οι μεγάλοι στόχοι που είχατε όταν συμφωνήσατε με τον Αστέρα αφορούσαν τη συμμετοχή σας σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση;
«Γιατί όχι; Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο και εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι που ακολουθεί. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα τι θα γίνει τον Μάιο. Ομως πρέπει να σας αποκαλύψω ότι στόχος μου ήταν να οδηγήσω τον Αστέρα Τρίπολης σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό στην ιστορία αυτής της ομάδας. Μέχρι στιγμής είμαστε εντός στόχων...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: