Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ψάχνοντας... επενδυτές


Ο Νίκος Νοτιάς στη συνέντευξη Τύπου... Το "πάγωμα" της χρηματοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΚ παραδέχθηκε ο Νίκος Νοτιάς, με επίσημη τοποθέτησή του. Βέβαια αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο, αν κοιτάξει κανείς τις μετεγγραφές που έγιναν και τα έσοδα της εταιρίας. Για αποτυχημένη προσπάθεια ανεύρεσης επενδυτών έκανε λόγο ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης, που θα τρέξει ο ίδια τις εξελίξεις.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό, έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τις διοικητικές εξελίξεις στην ΑΕΚ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η "Εξέδρα" ο Νίκος Νοτιάς είναι αποφασισμένος να κλείσει τη... κάνουλα της χρηματοδότησης της ΠΑΕ, όμως κάτι τέτοιο μόνο είδηση δεν συνιστά. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Η ενίσχυση της Ένωσης κορυφώθηκε μετά την πώληση του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ, καθώς αν δει κανείς τα έσοδα που υπήρχαν και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από τις μετεγγραφές παικτών θα αντιληφθεί πως οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να εξοικονομήσουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή είχε θέσει ως στόχο ο Νίκος Θανόπουλος προκειμένου να αρχίσει να κλείνει η... μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, μετά το "πάγωμα" των εξελίξεων με τους υποψήφιους επενδυτές από την Κύπρο τοποθετήθηκε την Τρίτη αναγνωρίζοντας πως "υπήρχε ένα θέμα με την χρηματοδότηση της ΠΑΕ", τονίζοντας όμως ότι εργασίες για το προπονητικό κέντρο θα συνεχιστούν κανονικά. Αυτό όμως που κρίνεται ως ενδιαφέρον είναι η δήλωσή του πως θα τρέξει ο ίδιος τις εξελίξεις, μόλις αφιχθεί στην Αθήνα τις αμέσως επόμενες ημέρες�

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Νοτιά: "Το τελευταίο διάστημα λέγονται πολλά και γράφονται ακόμη περισσότερα. Όντως υπάρχει ένα θέμα με την χρηματοδότηση της ΠΑΕ, με δεδομένη και την αποτυχία στην προσπάθεια που έγινε για την ανεύρεση νέου επενδυτή. Από την πλευρά μου δεν έχει αλλάξει κάτι, όσον αφορά τις προθέσεις μου για τις μετοχές μου, ενώ οι εργασίες για το προπονητικό κέντρο προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν, προκειμένου η ομάδα μας να μετακομίσει σε έναν χώρο που αρμόζει στην ιστορία της. Όταν έρθω στην Ελλάδα θα αναλάβω πρωτοβουλίες, πάντα με σκοπό το συμφέρον της ΑΕΚ. Γνωρίζω ότι οι φίλαθλοί μας είναι στενοχωρημένοι, μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα της ομάδας, όμως πρέπει να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθειά μας, αφού ο στόχος όλων μας είναι κοινός".

Με αρκετές απουσίες κόντρα στην Μπενφίκα
Με αρκετές απουσίες καλείται να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της με αφετηρία το παιχνίδι της Πέμπτης, κόντρα στην φορμαρισμένη Μπενφίκα για το Europa League. Η υπόθεση σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη, αλλά αποτελεί μονόδρομο προκειμένου οι "κιτρινόμαυροι' να αποφύγουν τη μουρμούρα των τελευταίων ημερών μετά τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Βέβαια για ακόμη μία φορά δεν λείπουν τα προβλήματα, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στερείται τις υπηρεσίες ουκ ολίγων παικτών του. Ο Κρίστιαν Νέμεθ απουσιάζει με την Εθνική Ουγγαρίας, ο Ρότζερ Γκερέιρο δεν είχε προλάβει να δηλωθεί, ο Κάρλος Αραούχο είναι τιμωρημένος, ο Ζεράλδο ’λβες είναι τραυματίας, ενώ στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και ο Γρηγόρης Μάκος. Ο μέσος της ΑΕΚ ταλαιπωρείται απο γαστρεντερίτιδα που δεν του επέτρεψε να προπονηθεί την Τρίτη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής.

Αντίθετα για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, ο Νίκος Καράμπελας τέθηκε στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι Σάχα, Αραμπατζή, Καφέ, Χέρσι, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο, Μαντούκα, Γιάχιτς, Καράμπελα, Μπλάνκο, Παυλή, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γεωργέα, Σκόκο, Ταχτσίδη, ’ρτσε, Γκέντσογλου. Όσον αφορά την ενδεκάδα; Ο Σάχα θα καθίσει κάτω απο τα δοκάρια, με τους Μαϊστόροβιτς και Γιάχιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Γεωργέας θα αναλάβει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Χουανφράν το αριστερό. Η παρουσία του Καφέ θεωρείται δεδομένη στον άξονα, με τον Ταχτσίδη (ή τον Γιαχάγια) να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να τον πλαισιώσει. Πίσω απο τον Μπλάνκο σίγουρα θα ξεκινήσει ο Σκόκο, ενώ τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν οι Μαντούκα, Λεονάρντο και Ιορντάνκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: