Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Το απόλυτο, το όνειρο και ο χλοοτάπητας

Νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (σ.σ. με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό εκτός έδρας) ζήτησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τους παίκτες του και αυτό επεσήμανε και στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον αγώνα της Κυριακής (11/04, 19:00) στην πόλη της Πελοποννήσου. Νέτο: "Όνειρο το Κύπελλο". Oλοκληρώθηκε η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα τύπου FIFA στον αγωνιστικό χώρο του "Βικελίδης¨.
Για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να υπάρχει στο μυαλό του το παιχνίδι της Κυριακής στην Τρίπολη με τον Αστέρα για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη δεν κρύβει πως στο βάθος του είναι και ο τελικός του Κυπέλλου hellas online της 24ης Απριλίου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Όπως κάτι ανάλογο ισχύει και με τους ποδοσφαιριστές του.

Η προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη ολοκληρώνεται με μια προπόνηση το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου μετά το τέλος της οποίας αναμένεται να υπάρξει και η ανακοίνωση της αποστολής. Με το που θα γίνει αυτό θα φανεί και ποιους τελικά ο Κούπερ πλην τους Σηφάκη και Γκιάρο αλλά και τους τιμωρημένους Νασούτι και Γκιάρο έχοντας συμπληρώσει κίτρινες κάρτες θα προτιμήσει να προφυλάξει.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη και στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος (σ.σ. με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό εκτός έδρας) επιθυμεί την κατάκτηση της νίκης και μόνο ώστε το σύνολό του να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου hellas online της 24ης Απριλίου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ακολούθως στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

«Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο, που χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης, για να κλείσει την υπόθεση παραμονής γρήγορα. Οι αντίπαλοί μας θα προσπαθήσουν να πάρουν το παιχνίδι, για να μην κινδυνεύσει η ομάδα τους», σημείωσε ο Κούπερ στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου του και πρόσθεσε: «Εμείς από την πλευρά μας, για όσα είπα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο.

Το ότι το μυαλό των παικτών μπορεί να είναι και στον τελικό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Και να θέλουμε να το αποφύγουμε, στο δρόμο, όλα τα σχόλια έχουν να κάνουν με τον τελικό. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πρέπει να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη στο επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα μου απέκτησε την αγωνιστική της ταυτότητα και με αυτήν πρέπει να συνεχίζει να αγωνίζεται».

Κι όσο για το διάστημα που απομένει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου hellas online της 24ης Απριλίου ο Κούπερ είπε: «Θα πρέπει να κρατήσουμε την ίδια ένταση και για να διατηρηθεί αυτή, θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και να πετυχαίνουμε τις νίκες. Θεωρώ ότι η ομάδα μου μπορεί να χαλαρώσει λίγο από τον βαρύ ανταγωνισμό τώρα. Έχω ξαναπεί ότι τα πάντα προπονούνται. Οι προπονήσεις μας είχαν να κάνουν με το πώς θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος».

Νέτο: "Το Κύπελλο είναι ένα όνειρο"

Από την πλευρά του ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Άρη, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, σε συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ανέφερε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Για τους αντιπάλους ίσως να φανεί ότι δίνουν παιχνίδι ζήτημα ζωής και θανάτου, γιατί παίζουν την παραμονή τους. Για εμάς, μοναδικός στόχος θα είναι να πάρουμε τη νίκη στα επόμενα παιχνίδια και να μπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πλέι οφ».

Για το πόσο εύκολο είναι να παραμείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες στα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, εν όψει του τελικού, σχολίασε: «Είναι δύσκολο, αλλά προσωπικά, ετοιμάζομαι πάντα για να τα δώσω όλα, σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα σκεφτόμαστε την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και τα παιχνίδια που θα δώσουμε πριν τα πλέι οφ, αλλά και μετά μέσα σε στα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Τοποθετήθηκε ο χλοοτάπητας

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα τύπου FIFA στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει την Μεγάλη Εβδομάδα με το πότισμά του να έχει ξεκινήσει και μάλιστα ακατάπαυστα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον το γήπεδο θα είναι προς παράδοση το επόμενο Σάββατο ώστε ακολούθως ο Κούπερ και οι ποδοσφαιριστές του να έχουν την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν εκτός από παιχνίδια και για προπόνηση. Όπως όμως όλα δείχνουν δύσκολα κάτι τέτοιο να συμβεί πριν από τον τελικό της 24ης Απριλίου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αυξημένη κίνηση στα διαρκείας

Κι αν την προσεχή Τρίτη, Τρίτη και 13, όπως είναι γνωστό οριστικοποιήθηκε το ραντεβού μεταξύ των δύο φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου της 24ης Απριλίου – Παναθηναϊκού και Άρη όπως είναι το ζευγάρι – παρουσία της ΕΠΟ και της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των εισιτηρίων που θα πάρουν οι δύο ΠΑΕ στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπάρχει η αισιοδοξία πως αυτός θα είναι των 23.000. Η σχετική αγωνία υπάρχει και στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας που όμως φροντίζουν να αποκτούν τα μίνι εισιτήρια διαρκείας των πλέι οφ και συνάμα εκτός από το να ανανεώνουν την συνδρομή τους στην Λέσχη Φίλων Άρη παρουσιάζεται και αυξημένη εγγραφή νέων μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: